Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Екстерен DAC само ако планираш да го користиш некаде и за друга потреба. Во спротивно, има еден куп убави селекции за HAT-ови (дури и балансирани).

Може ли некоја препорака за балансиран :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Може ли некоја препорака за балансиран :)

Најсрдечна препорака е она што го пратив вчера:

Но тоа не е HAT, ако тоа ти е важно.

За HAT-ови, еве неколку:

Ова последново ептен ја растегнува дефиницијата на HAT, ама тоа е.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Tidal корисници на форумов??
Ме интересира вашето искуство со Tidal.
Бапни си Freezer. Имаш апликација за виндовс а и за андроид. Истата ствар ко тајдал, ама поефтино :), т.е. бесплатно.

Јас од телеграм каналот нивни ги симнував. Треба да имаш нормално телеграм за да го отвориш линкот што ти го пуштив и бесплатен акаунт на deezer.com за да работи.

Последна промена:

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
На што сетап слушаш?

Моментално е вака поврзано:
USB-C од десктоп во Matrix Audio mini-i 3 Pro DAC/Streamer
од DAC-от со XLR кабли во Pro-Ject Head Box DS2 B Балансирано појачало за слушалки
од појачалото во Sennheiser HD660S слушалки преку балансираниот излез и дополнително преку XLR излезите од појачалото во XLR влезовите на пар активни студиски монитори Mackiе MR524.

20201211_223135.jpg 20201216_214611.jpg

Заборавив да спомнам, го користам Roon како плеер инсталиран на Windows десктоп-от, автоматски ја сортира библиотеката на музика што ми е на NAS-от (Mp3, FLAC и DSD фајлови), плус Tidal и Last.FM сметките се поврзани за репродукција на звукот преку Roon.

Последна промена:

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Еј абе LastFM не сум интегрирал уште.
Што чекаш ставај јас случајно на веб страна го отворив и гледам ми дава избор на автори од овие што ги слушам претежно на Tidal, си викам „од кај знае ова што слушам?!?“. Тек после ми текна дека на Tidal апликацијата го имав веќе поврзано и одма во Roon го поврзав, за понекогаш нека врти радио место само песни.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.514
3.120
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Tidal корисници на форумов??
Ме интересира вашето искуство со Tidal.
Нема подобро, слушав и Spotify и Deezer :) Зборам за звук. Апликацијата може да се подобри тука веројатно е подобро Spotify...

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Моментално е вака поврзано:
USB-C од десктоп во Matrix Audio mini-i 3 Pro DAC/Streamer
од DAC-от со XLR кабли во Pro-Ject Head Box DS2 B Балансирано појачало за слушалки
од појачалото во Sennheiser HD660S слушалки преку балансираниот излез и дополнително преку XLR излезите од појачалото во XLR влезовите на пар активни студиски монитори Mackiе MR524.

Погледнете го атачментот 95220Погледнете го атачментот 95221

Заборавив да спомнам, го користам Roon како плеер инсталиран на Windows десктоп-от, автоматски ја сортира библиотеката на музика што ми е на NAS-от (Mp3, FLAC и DSD фајлови), плус Tidal и Last.FM сметките се поврзани за репродукција на звукот преку Roon.
Ау браво. Не се заебаваш ти :)

Кажи ми како си задоволен од мониторите?? (разгледуваше и Genelec?) За слушалките не те прашувам, си се знае брендот иако јас го скокнав тој брод пред некоја година и отидов накај B&O (за комфор и wireless) и AKG за сериоус шит :)

Нема подобро, слушав и Spotify и Deezer :) Зборам за звук. Апликацијата може да се подобри тука веројатно е подобро Spotify...

Tidal користам веќе година и нешто, нема споредба во звук, но апликациите особено за Apple TV се благо кажани шит... :)
Spotify убедљиво најдобар алгоритам има од сите стрим компании.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.514
3.120
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Tidal користам веќе година и нешто, нема споредба во звук, но апликациите особено за Apple TV се благо кажани шит... :)
Spotify убедљиво најдобар алгоритам има од сите стрим компании.
Е на Samsung TV не ни има апликација во овој регион :) Ама како и да е, подобро е да се слушаат песните од апликациите директ од ресиверот ако истиот го овозможува тоа.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Кажи ми како си задоволен од мониторите??

Ќе ти одговорам и јас за мониторите. Јас имам Mackie MR624 во мојот секундарен сетап и сметам дека се предобри за парите. Објективно можам да те излажам зашто немам видено мерења, а немам ни третирана соба, но субјективно звучат перверзно добро. Во процес е да направам корекција на собата и некој пасивен акустичен третман. Но, за тоа ќе оставам негде на лето. :cool:

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Е на Samsung TV не ни има апликација во овој регион :) Ама како и да е, подобро е да се слушаат песните од апликациите директ од ресиверот ако истиот го овозможува тоа.
Се слагам за стрим директно од ресивер (имам Yamaha CX- A5100) само што нивниот интегриран MusicCast дизајнерски е така малце апликација од 91ва :D
Јас апликацијата на Apple TV морам да ја користам кога слушам Dolby Atmos Music, бидејки Musiccastot сеуште нема Атмос интеграција.
Што ресивер имаш? Дали ти ги декодира мастерите?

Ќе ти одговорам и јас за мониторите. Јас имам Mackie MR624 во мојот секундарен сетап и сметам дека се предобри за парите. Објективно можам да те излажам зашто немам видено мерења, а немам ни третирана соба, но субјективно звучат перверзно добро. Во процес е да направам корекција на собата и некој пасивен акустичен третман. Но, за тоа ќе оставам негде на лето. :cool:

Долго време се мислам за монитори, али ме кочи тој момент како аудофил дали ќе уживам подолго време со нив или ќе ми пројде меракот брзо. Бидејки целото искуство со монитори и тоа што сум читал/слушал муабетот е дека многу "flat" звучи се. Дека го немаш тој "spaciousness" како на аудиофилски звучници. Ти имаш можност да ги декодираш мастерите на Tidal?? Тебе со мониторите, мастерите ептен ќе ти легнат :)

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Можи подетално за мониторите?
Јас се двоумам меѓу Mackie MR624 и Kali audio lp6. Да беше отворена границата сп Грција досега ќе имав сигурно земено.
Што користиш за извор?
Ме интересира на тивко како звучат батката од Z reviews го испофали како свират на тивко.

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје
Се слагам за стрим директно од ресивер (имам Yamaha CX- A5100) само што нивниот интегриран MusicCast дизајнерски е така малце апликација од 91ва :D
Јас апликацијата на Apple TV морам да ја користам кога слушам Dolby Atmos Music, бидејки Musiccastot сеуште нема Атмос интеграција.

Долго време се мислам за монитори, али ме кочи тој момент како аудофил дали ќе уживам подолго време со нив или ќе ми пројде меракот брзо. Бидејки целото искуство со монитори и тоа што сум читал/слушал муабетот е дека многу "flat" звучи се. Дека го немаш тој "spaciousness" како на аудиофилски звучници. Ти имаш можност да ги декодираш мастерите на Tidal?? Тебе со мониторите, мастерите ептен ќе ти легнат :)
Ич не се мисли за мониторите, ако се мисли на тоа дали се неутрални, неутрални се но звукот што го вадат не е нималку "flat" го даваат звукот онака како е замислен миксот и како е мастерингот од продукцијата. Мене на пример лично не ми фали ни Бас ни високите тенови не жегаат по уши, баш пријатен звук вадат. Во споредба на пример кога се префрлам од слушалки (HD660S „неутрализирани“ со EQ-APO според Innerfidelity Harman таргетот) на Mackie-то „бојата“ на звукот е скоро идентична, при преод од еден на друг мод на слушање (Слушалки кон звучници и обратно) неможеш да осетиш каде почнува звукот на слушалките а каде завршува звукот на звучниците. Тек одкако ќе ги исклучам од копче звучниците знам со сигурност дека завршил звукот од нив.

Инаку и кај мене ги чекам AKG K702 да стасаат после нова година и да заокружам тројството со Bayerdynamic-от DT770 Pro 250ohm.

Јас се двоумам меѓу Mackie MR624 и Kali audio lp6. Да беше отворена границата сп Грција досега ќе имав сигурно земено.
Што користиш за извор?
Ме интересира на тивко како звучат батката од Z reviews го испофали како свират на тивко.

Јас баш ради тоа и ги земав, дека солидно репродуцираат музика и на тивко (мали деца по дома, па преку ден или навечер кога спијат да не се будат). Мене и MR524 ми вршат доволно за моите потреби, така да MR624 се сигурно подобри.

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Ич не се мисли за мониторите, ако се мисли на тоа дали се неутрални, неутрални се но звукот што го вадат не е нималку "flat" го даваат звукот онака како е замислен миксот и како е мастерингот од продукцијата. Мене на пример лично не ми фали ни Бас ни високите тенови не жегаат по уши, баш пријатен звук вадат. Во споредба на пример кога се префрлам од слушалки (HD660S „неутрализирани“ со EQ-APO според Innerfidelity Harman таргетот) на Mackie-то „бојата“ на звукот е скоро идентична, при преод од еден на друг мод на слушање (Слушалки кон звучници и обратно) неможеш да осетиш каде почнува звукот на слушалките а каде завршува звукот на звучниците. Тек одкако ќе ги исклучам од копче звучниците знам со сигурност дека завршил звукот од нив.

Инаку и кај мене ги чекам AKG K702 да стасаат после нова година и да заокружам тројството со Bayerdynamic-от DT770 Pro 250ohm.

Честитки за добриот избор. АКГ 702 е одличен избор за studio reference звук, палиш директ во амп и уживање на друго ниво :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.514
3.120
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Yamaha RX-V483 така да знам точно што зборуваш кога се работи за MusicCast и интерфејсот (ептен олд скул, паралелно гледам на апликацијата Tidal па куцам таму :)). А што подразбираш под декодирање на Мастер верзиите? Дали ги пушта воопшто?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Види, аудиофилијата како хоби е субјективно, еден од нас може да ужива во "рамен" звук репродуциран на активни студиски монитори, додека па друг сака да ужива на карактеристичниот звук што го даваат лампашите. Нема правило - за мене студискиот звук можеби е подобар, додека за @MadBuldog може најдобар е звукот од на стари звучници и ламашко појачало од времето на СФРЈ. :)

Не знам што се подразбира под "spaciousness" ако се мисли на сцената и стерео сликата, двата пара монтори што ги имам го репдодуцираат тоа (Dynaudio BM5 и Mackie MR624). На форумов имаме повеќе членови што имаат супер сетапи со активни монитори и никогаш не сум чул да се жалат. Најдобро е да појдеш ти и да чуеш и монитори и активни звучници. Од тоа што може да се најде локално еве ти неколку сугестии што би ти препорачал да ги чуеш:

A) Монитори: Dynaudio BM5 (Вижн), Adam A7X (Артист), Mackie MR624 (Артист), Adam T7V (Артист), JBL 305 (AVC, Bolin, Pix+).
Б) Пасивни: Elac DBR-62 (Pix+)

Не, за жал немам DAC кој има способност за нативно декодирање на MQA. Но, сметам дека MQA е чист маркетинг и ништо друго. Според мене, сосема доволно е 16/44.1 CD квалитет, heck, ако е добро компресирано, дури и MP3 фајл ми е доволен. Пред некое сфатив дека нема потреба да бркам различни фајлови и формати или опрема, туку дека најбитно ми е да си уживам во музиката. Тоа и го правам.

Што користиш за извор?

Прво ќе те искритикувам - нема поента да ги зимаш од Грција бидејќи одличн ацена може и за двата модели да добиеш во Артист и во Vision, што е многу слична со таа на Thomann (со вклучен ДДВ). Е сега ако имаш комбинација за шверц, тогаш не се противам. :sneaky:

Не знам што би пишал подетално. Искрено за тоа што слушам јас и што ми седат во секударен сетап мене ми се феноменални. Музика на нив пуштам преку Tidal апликацијата на iPad, а iPad-от ми е поврзан со Fiio K3 DAC. Тоа ми исполнува сите услови што треба да ми ги исполни во тој сетап.

Немам никава замерка за нив. Едноставно за тие пари, не верувам да се купи нешто подобро за мој вкус, барем не локално. Со аудио опремата, секогаш е најдобро да чуеш сам и да направиш одлука според тоа што ти го дига на тебе. Сепак, субјетивно е. Ние овде може да те насочиме што да слушнеш, каде да најдеш, а дали звучи добро и дали тоа е одличнио решение за тебе треба сам да одличиш, ко што би рекол Миле Паника "Т-оо е ствар у-у-укуса.".

Е сега, па некогаш е битно и дали нешто ти е convenient. На пример Fiio K3 како DAC, има лоши мерења и до некаде негативна критика од страните ја што ги следам. Но, едноставно е мало уредче што го собира во џеб, компатибилно е со сите можни уреди што ги имам, има поддршка за милион формати и има солидно појачалце што може да ги вози 32 омскита верзија на DT770 PRO. За мене тоа е победник. Не гледам дека ми треба нешто подобро за во секундарен сетпап.

Не го сакам Z само кења. :poop:

Честитки за добриот избор. АКГ 702 е одличен избор за studio reference звук, палиш директ во амп и уживање на друго ниво :)

Не знам колку се референтни, ама супер се за гејминг. Неколку членови што ја пратат темава ги купија. :cool:

Како што рече погоре Булдогот, светото тројство е DT770, K70X серијата од AKG и 6xx серијата од Senn. Еве за мене најдобра слушалка од се што поседувам и имам слушнато е Sennhesier 6xx, едноставно звучи неверојатно. Но од друга страна K702 ми е многу поудобна, па поради таа причина почесто ги носам. Запамети, слушалките не се само да прочиташ графа да го видиш тјунингот и да речеш "Еј, ова е топ.", туку повеќе фактори играат улога.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Прво ќе те искритикувам - нема поента да ги зимаш од Грција бидејќи одличн ацена може и за двата модели да добиеш во Артист и во Vision, што е многу слична со таа на Thomann (со вклучен ДДВ). Е сега ако имаш комбинација за шверц, тогаш не се противам. :sneaky:

Не знам што би пишал подетално. Искрено за тоа што слушам јас и што ми седат во секударен сетап мене ми се феноменални. Музика на нив пуштам преку Tidal апликацијата на iPad, а iPad-от ми е поврзан со Fiio K3 DAC. Тоа ми исполнува сите услови што треба да ми ги исполни во тој сетап.

Немам никава замерка за нив. Едноставно за тие пари, не верувам да се купи нешто подобро за мој вкус, барем не локално. Со аудио опремата, секогаш е најдобро да чуеш сам и да направиш одлука според тоа што ти го дига на тебе. Сепак, субјетивно е. Ние овде може да те насочиме што да слушнеш, каде да најдеш, а дали звучи добро и дали тоа е одличнио решение за тебе треба сам да одличиш, ко што би рекол Миле Паника "Т-оо е ствар у-у-укуса.".

Е сега, па некогаш е битно и дали нешто ти е convenient. На пример Fiio K3 како DAC, има лоши мерења и до некаде негативна критика од страните ја што ги следам. Но, едноставно е мало уредче што го собира во џеб, компатибилно е со сите можни уреди што ги имам, има поддршка за милион формати и има солидно појачалце што може да ги вози 32 омскита верзија на DT770 PRO. За мене тоа е победник. Не гледам дека ми треба нешто подобро за во секундарен сетпап.

Не го сакам Z само кења. :poop:

Има гиро, причина број еден за одење, плус одев често поради причина бр. еден. Блиску е Лерин од Битола сум.
Инаку за Kali приближно слична цена добив од Аритст. За нив сум загреан дека имаат еден куп опции за подесување, (се недевам не се само gimmick).
Проблемот е што не сум имал прилика да ги слушнам ниту Kali ниту Mackie.

Од она што сум имал прилика да слушнам и ме бендисало Adam T5V со некој екстерен Dac во комбинација не ми текнува на моделот. Ме бендисаа како звучат само таму е проблем големината огромни се т.е долги ептен и не му можел да ги позиционирам правилно (Нејќат зид)
Alesis M1 Active 520USB ги има пријател одлично звучат тие само се веќе стар модел и не го има во продажба.
JBL LSR305 во Болин ги слушнав и не можам да кажам мислење за нив, не знам дали има полош простор од кај нив за тестирање на аудио опрема...

Другиот дел од проблематиката е WAF factor....
За жал ќе бидат во дневна соба звучниците така да нема да се користат како nearfield
Adamot тука се покажа одлично.
Планот ми е да го искористам моменталниот извор Аsus xonar essence stx ii (сменав дури и куќиште за да се да изгледа по културно) што го имам, FLAC посекако ми е скоро цела колекција. Дома на слушалки слушам AKG K702, за на работа имам AudioQuest Dragonfly + In ear Klipsh Image S4, за во движење или в кола ipod touch така да уште со звучници да го решам проблемот останува....

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Има гиро, причина број еден за одење, плус одев често поради причина бр. еден. Блиску е Лерин од Битола сум.

Хаха е да! Тебе поевтино ти е да појдеш до Лерин. :cool:

Инаку за Kali приближно слична цена добив од Аритст. За нив сум загреан дека имаат еден куп опции за подесување, (се недевам не се само gimmick).
Проблемот е што не сум имал прилика да ги слушнам ниту Kali ниту Mackie.

Кога сме кај Kali-то и ја бев доста загреан за нив од проста причина што имаат добра цена. Но, не се ништо посебно, моето мислење е дека се работи за over-hyped производ и ништо друго. Моја сугестија е да ги чуеш и Dynaudio BM5, иако се 800 евра пар, мислам дека се best buy за тоа што добиваш, не е лошо и Adam A5X/A7X да ги разгледаш.

Pretty good. Што заслувач користиш за K702?

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Daemon Vulgaris

read-only
23 декември 2020
39
41
Види, аудиофилијата како хоби е субјективно, еден од нас може да ужива во "рамен" звук репродуциран на активни студиски монитори, додека па друг сака да ужива на карактеристичниот звук што го даваат лампашите. Нема правило - за мене студискиот звук можеби е подобар, додека за @MadBuldog може најдобар е звукот од на стари звучници и ламашко појачало од времето на СФРЈ. :)

Не знам што се подразбира под "spaciousness" ако се мисли на сцената и стерео сликата, двата пара монтори што ги имам го репдодуцираат тоа (Dynaudio BM5 и Mackie MR624). На форумов имаме повеќе членови што имаат супер сетапи со активни монитори и никогаш не сум чул да се жалат. Најдобро е да појдеш ти и да чуеш и монитори и активни звучници. Од тоа што може да се најде локално еве ти неколку сугестии што би ти препорачал да ги чуеш:

Не, за жал немам DAC кој има способност за нативно декодирање на MQA. Но, сметам дека MQA е чист маркетинг и ништо друго. Според мене, сосема доволно е 16/44.1 CD квалитет, heck, ако е добро компресирано, дури и MP3 фајл ми е доволен. Пред некое сфатив дека нема потреба да бркам различни фајлови и формати или опрема, туку дека најбитно ми е да си уживам во музиката. Тоа и го правам.

Како што рече погоре Булдогот, светото тројство е DT770, K70X серијата од AKG и 6xx серијата од Senn. Еве за мене најдобра слушалка од се што поседувам и имам слушнато е Sennhesier 6xx, едноставно звучи неверојатно. Но од друга страна K702 ми е многу поудобна, па поради таа причина почесто ги носам. Запамети, слушалките не се само да прочиташ графа да го видиш тјунингот и да речеш "Еј, ова е топ.", туку повеќе фактори играат улога.

Да ти се надополнам на параграфите како што идат :)

За уметност/хоби и вкусови на се можеме да удриме печат субјективно и да го затвориме одма муабетот. :) Јас сметам за некои работи постои објективност во сите категории наброени. Аудиофилијата во принцип секогаш идела кон “аудиофилска„ опрема, а не студиски монитори кои пред се се наменети за професионална употреба (пример- Продуцентот му треба флет звук за да знае како да ги позиционира звуците во одредени ситуации). Затоа и “правите“ аудиофилски звучници коштаат илјадници евра и не се монитори(ова е секако друга тема на дускусија :) ). Али да верувам дека би имало луѓе кои од некоја причина повеќе би го сакале тој звук. Јас лично прашав за мониторите бидејки веќе имам добар Cinema сетап и ова ми е повеќе радозналост + како хоби почна сериозно да ме интересира продукција и мастеринг. За лампашки појачала и остало, друг пат ќе дискутираме на таа тема :)

Под "spaciousness" се подразбира тој аудио ефект на 3д амбиет кој го добиваш со добро озвучење и секако добар music source. Ќе ти се надоврзам со муабетот што ти е за MQA. Пример, кај мене има разлика дали пуштам Spotify 320 кбпс/48khz (ова е врвот на тоа што можеш да извлечеш од мп3) и класика Tidal 16bit/44.1khz. Tidal-ot има уште еден слој (посубтилен? да, забележлив? да, страшно битен?- не) На крајот на денот околу овој дел ти се слагам дека тука има голем маркетиншки пуш и продавање муда за бубрези, фак ако следиш дел од продуцентите, они кажуваат “иди слушај spotify и не го дркај многу многу“ :D ,а тука имаш и физички фаткор - твоето уво итн итн.

За слушалки имам големо искутсво (10-15год), знам секогаш што бирам и најмалце ми е битен spec sheet :) Сметам дека MadBuldog направил добар избор за тие пари.

Ова е нешто ново од AKG K371-BT | Over-ear, closed-back, foldable studio headphones with Bluetooth
Идеата е поагресивен влез во wireless маркетот, со веќе големо аудиофилско име како нив. Цената и на овие е одлична, дури 2 good 2 be true, затоа има не толку добар build quality и според мене најголем минус за тоа што го бркаат со овој продукт, no noise cancelling.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв