Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
Ако ја одлежи месец дена и со 3% ќе биде добра, ако не му се толку чека може и повеќе.

polaris

hello world
10 мај 2015
68
28
Прилеп
Можи да прашаме за цена во агенција или во такси за цена и да видиме да се организираме ако сме помалце можи со кола ако сме повеќе со комбе да одиме дали во Сабота или во Недела.

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
И танго :)

Со кола (кој има нели зелен картон) 5 души е исплатливо, ако биде некое комбенце уште подобро.
Е сега може и некое диво такси (кола-комбе) да се ангажира, но треба да се преговара за цена.

polaris

hello world
10 мај 2015
68
28
Прилеп
Можи со автобус од македонија сообраќај 1800 ден повратен билет ама и со комбе или такси ќе биде тука некаде.
upload_2019-3-16_20-7-45.png

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
Со автубус пристигаш на автобуска во Софија, па од таму ќе треба да се фаќа друг превоз до саемот, вака ако си со кола/комбе право на саем се оди (покомотно е така).

Rigoberto

read-only
7 март 2019
23
24
Na 20-21 april e vapeexpoto? ako sakate moze da se organizirame na koj mu se odi jas mislam deka mozam da najdam auto so zelen karton.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Прашање за FT-Shipping глеам има промени и додадени опци, се има нешто сменето и вреди ли тој $ плус да се додаде за DHL-Global или сеуште е HK-post рекордерот во брзината на испорака?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако не ги најде двата поста, затоа што рече дека не следиш...

Јас ги рангирам вака според брзина и друго:

Хонконшка (брза, никогаш проблем)
Сингапурска (малку побавна од ХК, многу ретко понекогаш побрза; носи вградени батерии и течности)
Холандска (еднаш ми изгубија пратка и се правеа на удрени; знае да биде бавна, но и брза колку претходните две)
Кинеска (бавна)
Ground Shipping (не сум користел, звучи бавна)
Air Parcel (не сум користел, но скапа е)

DHL Global Mail - би требало да е добра АКО НЕ Е РЕДОВЕН ДХЛ туку оди по пошта, ми изгледа дека е таква (дека оди по обична пошта) (и според цената), но не сум сигурен. Ако само намине во нашиот ДХЛ ќе те исушат со лежарина, па затоа јас никогаш не сум ризикувал со неа. Од друга страна, не сум сигурен ни дали им е иста со DHL Ecommerce US, па уште повеќе се чудам.

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
Хонконшка (брза, никогаш проблем)
Сингапурска (малку побавна од ХК, многу ретко понекогаш побрза; носи вградени батерии и течности)
@7n00dle7
Овие две и друго не те интересира, едино ако не си приморан да земеш NL или слично.
Потполно се согласувам со @Metuzalem. :)

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Ајде и овде ке пишам,пишав оглас во купи продај:

Другари помагајте,ми треба аир флов инсерт за dwarv,го користам тој од 1,2мм заушки фатив :) немам поголеми инсерти,имам уште помали кој не планирам да ги користам. Ако некој има од 2мм,2.5мм а не му требаат радо би ги купил одма. Или ако не ги продава а не ги користи на заем дур не стигнат моите.Јас нарачав од фт поголеми инсерти али дур дојдат пломби од устата ке ми излезат.Па кога ке дојдат моите ке ви ги дадам новите неупотребени.
Овој dwarv го имам
$14.80 Coppervape Dvarw MTL Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer - 5ml / 316 stainless steel + PEI / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.075
14.170
Томица, како што пиша професорот погоре, јас нарачувам со хонконг пошта. Ќе ги прежалам неколку долари т.е. претходно две-три кутии цигари ама ако нешто го сакам многу, стигнува за две, преку сила три недели.

Не сум навлегол во анализа на дварвот но провери дали може да го возиш без инсерт. Ќе биде широко ама бар можеш да пробаш лагано да влечеш воздух. Ако ништо друго нема да има рестрикција како сега. Пак ќе речам не знам дали е ова возможно на дварв.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.075
14.170
Ах и да прашам нешто што сигурно е дискутирано и претходно (сори).

Гледам ултрасонична кадичка и некои без везе кинески варијанти. Очигледно не се довбри кога има скапи модели со различни фреквенции, температура и сл. Можеби ќе ги прежалам парите ама пак мислам дека ќе завршам со дочистување, прегледување и сл.

Јас атомизерите ги чистам со сапун а потоа чист алкохол од аптека (70% најчесто). Не ги ставам на варење и сл. Посебно не танкови со затворен дек а кои внатре имаат гумици. Не дека гумиците не издржуваат температура ама ете од мисла. Машини за садови ми се нетемелни. Морам да брцнам со чепкалки за уши на пример независно како ги мијам.

Како вие чистите атомизери?

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Томица, како што пиша професорот погоре, јас нарачувам со хонконг пошта. Ќе ги прежалам неколку долари т.е. претходно две-три кутии цигари ама ако нешто го сакам многу, стигнува за две, преку сила три недели.

Не сум навлегол во анализа на дварвот но провери дали може да го возиш без инсерт. Ќе биде широко ама бар можеш да пробаш лагано да влечеш воздух. Ако ништо друго нема да има рестрикција како сега. Пак ќе речам не знам дали е ова возможно на дварв.

Нарачани се веке.. без аир пин инсерт негде чирав гледав дека ке тече...не сум го пробал без инсерт. 3,5 мм ке биде отворот,тоа е премногу.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
DHL Global Mail - би требало да е добра АКО НЕ Е РЕДОВЕН ДХЛ туку оди по пошта, ми изгледа дека е таква/добра (и според цената), но не сум сигурен.
Значи не е пробана сеуште од никој... Мислам дека е различна од скапата DHL, таа ќе да беше DHL-Express
Овие две и друго не те интересира, едино ако не си приморан да земеш NL или слично.
Во право си, да не експериментирам и така ги изретчив нарачките и сеа уше и да ми се погоди заебанција...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica Јас никогаш не сум имал потреба од дочистување по ултраозвучување. Правам една тура* со детергент за садови, па ја истурам водата, па уште една тура* со чиста вода и свети.

* тура е лабаво дефинирана затоа што циклусот на мојата кадичка е максимум 5 минути, па го пуштам неколку пати, како ќе ми се фати, на секое поминување пак стискам дугме. Гледам тура да биде околу половина час, иако тоа е можеби и премногу.

Немам потреба да ги вадам гумичките затоа што чисти и под нив, но најчесто ги вадам на нов атомизер за да прегледам/стругнам. На стар/користен не ги вадам никогаш.

Ова со гумичкиве ми е уште една траума од кога ги расчкембив на еден атомизер со оцет или алкохол, па заменските не беа точна димензија (иако МОРАА да бидат) и атомизерот никогаш не проработи како што треба. Со ултразвук (во кој ставам најтопла вода што можам од бојлерче) никогаш сум немал проблем со гумичките.

Кога го бирав, ептен бев збунет поради сите тие варијанти, но сфатив дека температура (грејач) не му треба затоа што држи температура од топлата вода што ќе му ја ставам (и малку ја догрева со ултраозвучувањето), а сфатив и дека најмалите (по димензии на кадичка) се најслаби (логично), па се фокусирав на тоа да најдам најголем по најповолна цена. Овој излезе поволно поради тогашниот бесплатен шипинг на ФТ и некој голем попуст од -15% или -20% и многу сум задоволен. Јак е, се чувствува како дрма и се гледа мрежа на површината на водата.

Во индексот имаш уште три места каде се дисктуира за ова, барај ултрасоничен.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.075
14.170
А па ова е џабе споредно со тие што ги гледав по други сајтови. И штом ти си задоволен веднаш оди во корпа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сум 100% задоволен поради тоа како е изведен капакот, при користење на него нели кондензира многу вода и кога ќе го отвориш за да извадиш, поради кривината се` се слева во спојот на металот/пластиката и ми изгледа дека може да влезе во внатрешноста кај струјата. Не сум сигурен дали може да влезе, но сепак секогаш имам подготвено салфетка кога кревам капак, па ја ловам кондензираната вода пред да стигне до долу. Сигурно си е сигурно.

И тајмерот исто по малку нервира (дифолт е на минута или 3 минути или така нешто, па дури и за 5 минути требаат три клика), но тоа е тоа. Веројатно и другите ултразвуковци би ги имале овие или други маани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

На врв Дно