Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог оператор и data plan за цела EU

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Насловот можеби е збунувачки, но бидејќи често патувам ми треба солиден дата план во цела европа. Како што сите знаете они немаат роамимг па ќе треба оператор од еу, по можност припејд план. Пример 10 гиги за xx еври со времетраење од 30 дена, така нешто. Има некој искуство со ова?

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
220
229
Куманово
Насловот можеби е збунувачки, но бидејќи често патувам ми треба солиден дата план во цела европа. Како што сите знаете они немаат роамимг па ќе треба оператор од еу, по можност припејд план. Пример 10 гиги за xx еври со времетраење од 30 дена, така нешто. Има некој искуство со ова?

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација
Ја од Грција земав такво 10гб и неколку минути интернационално за 10еур, ама имаат провизија кога ставаш кредит ти зима евро и нешто па мора 15евра кредит да се стави и сим картичка е 5евра и имаат и поголеми пакети.
https://www.wind.gr/en/wind/services/gigafull/
Кај нас не знам кај можеш да најдеш ја барав за Грција и не најдов.

Едит: само 2.625 гб од тие 15 се користат во ЕУ сега видов, види овде има закон донесен за цените во 2017.

HOW TO CHOOSE THE BEST SIM CARD FOR EUROPE
Поскапо ти е со ова глобална за ЕУ било каде да бараш во просек 10-25евра +/- по 1гб интернет локално за тие пари имаш 10-20гб.

Со глобал сим 10гб се од 100 до 130евра.

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581

На wind.gr можеш онлајн да си дополнуваш кредит со креддитна/дебитна или Пејпел.

Gigaful мислам дека е за пост пејд.

За припејд ти треба SimpleFi , само да знаеш кога ќе влезеш во Wind продавница може да не ја добиеш баш оваа понуда, пред месец дена купив СИМ 20ГБ за 10 еур, а недела после СИМ со 10ГБ за 13 еур.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
220
229
Куманово
На wind.gr можеш онлајн да си дополнуваш кредит со креддитна/дебитна или Пејпел.

Gigaful мислам дека е за пост пејд.

За припејд ти треба SimpleFi , само да знаеш кога ќе влезеш во Wind продавница може да не ја добиеш баш оваа понуда, пред месец дена купив 20ГБ за 10 еур, а неела после 10ГБ за 13 еур, двете нови СИМ картици.
Баш ќе пробам кога ќе ги потрошам овие.
На фискална ми даде код кредит од 15евра го активирав преку смс и ми зема веднаш 1.74 евра провизија.

Ако не зима така повеќе се исплати бидејќи минимум да купиш е 10евра овака, да не ми кажа дечкото два пати ќе купував кредит кој нема да го потрошам.

MyQ имаше само тука од wind gr
https://www.wind.gr/en/q/bundles/data-bundles/summer-data/
И 10гб било не 15.
Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Ви благодарам на сугестиите. Има некој виваком користено кај блгарите? По сѐ изгледа изборот ќе падне на нив или теленор.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Било кој бугарски оператор ќе ти заврши работа. Појди распрашај се за услови може ќе добиеш некој гигабајт гратис.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Најдов интересна понуда, неограничен интернет цел месец, но со брзина од 128kB/s за 12.5 еур.
Е сеа, на мене би ми требале само за комуникација, читај скајп, месинџер вибер и остало. Читав дека 1 mb/s е доволно за voice call, па би завршило работа.

Prepaid SIM-kaart kopen inc. KPN Onbeperkt Online Bundel | KPN Mobiel | KPN

Последна промена:
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

ит маркет

На врв Дно