Ова што го читам ми е малку чудно. Да не влечеш како што си пушел цигари? Зошто според ова искача дека греачот е презаситен со течност затоа пука, или течноста ти е ретка? Мое мислење дека за 0.5ohm најдобро е околу 40-50w. Пробај сврти го танкот наопаку и остави го малку така да видиш дали ке истече насобрана течност и ако има дали после тоа ке клокоти.Ами ако е на вати, треба да го пукнам на 50 за да загрее одма, но е прежешко.Инаку на почеток клокоти(пука) , ваљда му треба некое време за да загрее. Ако тргам "од пети" се осеќа џусот дека го тргам и тоа ептен. На 25-30w е таман,но му требаат 3-4 секунди да загрее, а на повеќе од 10 само се гасне. Ем во двата случаја од прво се осеќа удар на жежок воздух. Во сс мод го пробав, некако по ок е, ама фалат некои фини дотерувања, моментално на 45w и 215 целзиуси. Ќе го пробам и на тцр со разични сетинзи. Аирфлоуот е отворен максимално(мада од пола натака и нема разлика), со слипстримингот има доста разлика и е многу подобро за да се избегне хеат хитот на почеток(од тука ми беше идеата за дрип тип со отвор), а линкот од греачите го пастирав но еве го пак
$7.89 (Free Shipping) Authentic KangerTech SUBTANK SSOCC Coil Head (5-Pack) (Coil Head(SSOCC), 0.5ohm, 5-Pack (SS)) at m.FastTech.com
Патем греачите од субтенк пасираат нантоптенк?
Мислев на интензивно, да не влечеш онака како цигара (на бегање) брзопрофесоре секако дека ќе бидат премотани, само нека дотраат прво
Аце како мислиш како цигара? Интензивно или како мтл да влеам? Директно со плуќа влечам. Ако тргам полека ок е, не прска, но знае да зажежи, ама ептен. Па мора слипстрим. Ако затргам 4-5 пати по ред веќе пареата е таман т.е. без разлика колку силно влечам не прска, ама веќе е неподносливо жешко дури и за слистрим.
Е сега не сум многу искусен ама мислам дека отворите на овие греачи се преголеми ( споредбено со гречите за субтенк). На рта неако пак се ептен малечки, а може и лошо сум го викувал, па затоа за почеток си реков со фабричкиве дур влезам во штос.
. А тие греачи всушност и целиот танк не е многу наменет за интензивно директно
тој е нешто преодно меѓу двата начина. Што се однесува до рба и таа ке го има истиот проблем според тоа како влечеш. Несакам да те разочарам ама размислувај за друг танк 

Repetitio est mater studiorum.
Puff![]()
Пак за формалдехидот. Деновиве некој направил уште поаматерски ескперимент со детектор за формалдехид на модови и течности што си ги користи, значи најреални услови што може, иако не лабораториски прецизни.
Резултатите изгледаат опасно, нели?
Погледнете го атачментот 63584
Но кога ќе се споредат со аналогна...
Погледнете го атачментот 63585
Податоците за аналогната ги зел од некое официјално истражување. Не најдов дали користел ароми во течностите, мислам дека не.
Мене ми е друга работа поинтересна од првата слика, додавање на 10% вода било во чист ВГ или во 50/50 (не можел да тестира со 90% ПГ, му течело) драстично го намалува емитувањето на формалдехид на највисоките температури. Претпоставуваат дека водата ги стабилизира ПГ-то и ВГ-то и не им дава да оксидираат. Ете уште една причина зошто се додава вода.
А што ни прави формалдехидот?
Инаку водата има висок октански број, температурно е лабилна над 1400 целзиуси, така да и со 3-5% вода би требало да има ефекти.Најмногу се осеќа кога ќе ни стават вода во горивото за автомобил![]()
In view of its widespread use, toxicity, and volatility, formaldehyde poses a significant danger to human health. In 2011, the US National Toxicology Program described formaldehyde as "known to be a human carcinogen
@SharlovskiТроа бил штетен и карценоген во поголема количина од што треба, од википедиа:
@Sharlovski
Колега си знаеме што е и како е и си ја тераме. Водата се користи за пиење, миење и мн.други работи. Ако на некој му одговара за во течност тоа е индивидуално. Јас сум сретнал само во база од инавера и веќе не порачав. За мене има една рецепта ПГ и ВГ и нормално Ароми.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден