Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да изметат па ќе пратат. :hay: Не знам колку долго стоеше кај мене, само еднаш го видов. Но тоа ти е добар знак (мислам).

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Ајде нека е со среќа, тргна работата :) Голема благодарност до @Sharlovski за советите и што ми излезе во пресрет на самиот почеток, исто така благодарност и до @Metuzalem и до сите членови на групата за несебично споделените совети и искуства. Endura T-22 е изборот и ако се е како што треба ќе стигне во среда. Желба за промена има, поддршка исто така, да се склопат уште некои "ситници" (течноста, вкусот, итн. ) и се надевам дека "транзицијата" ќе помине во најдобар ред и дека нема да излезам "пишман аџија" :(:p

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не знам што слават, ама на фт има намалување по доларче-две :)
Фис аирлија и со лесно транзицијата :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
IMG0394_copy.jpg

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
SMOK V-Fin вреди за 50 долари со вградена 8000mah батерија?

Според мене да, вреди ако не ти смета тежината и гломазноста да речам, Алиенот на Смок кога излезе само мод без батерии беше 50 долари.

TFV12 е еден од подобрите танкој на Смок според ревјуериве, чекам да ми стигни да го пробам, посебно биле добри меш греачите кои се компатибилни со ТФВ8 бејби, биг бејби шо е голем плус.
Околу модот, баш ме интересира и мене како ќе се покажи, дека е 8000mAh мнооогу тешко плус да оди до 160 вати али било како треба да трае доста батеријата.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Поздрав до сите и совет ве молам. Сакам да се откачам од хартиениве цигари и да преминам во електроника :) Сакам да ме посоветувате со што да почнам после 20 и кусур години пушење на 20-тина цигари. Сакам да земам нешто што е веќе достапно тука а не да чекам порачка преку нет (не дека имам одвишак пари ама сакам да го имам нештото одма). Читнав по темиве тука и погледав неколку ревјуа (окапав ноќеска до 3) ама дуго е информација и искуство од прва рака. Дефинитивно ќе биде нешто MTL е сега што пошто и нема некој голем ибор? Што би рекле за Umbrella Premium течностите?
Благодарам!
Добро Дојде

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Sharlovski @Metuzalem фала на брзите одговори, ги изгледав видеата (од помаранџестиот како што го викате :) ) ама и наидов на неколку негативни коментари за Endura T22 по ревјуата (изгорен вкус на течностите, некои го препишуваат на лоша серија на coil-от!?). Кога сме кај Ендурата погоре има линк од hotecig, сте порачувале до сега од таму пошто излегува доста поевтино во споредба со Фастек. За течности што би препорачале од кај нас? (или и тоа стриктно од нет порачувате?).
Eве пример ова. Со 1.5ома и 1ом е супер мтл.4мл собира а 2300мах батерија
b3cefdfaf814d0845ee1ca95c85b9fcb.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Какво криминално настроени, далеку било. Нивниот проблем (Hotecig) е што се малку повеќе глупи него што изгледаат. :oops:

Од 5 нарачки од Hotecig, скорот ми е следен:
- Првите две експресно шипнати и стигнаа за 15-20 дена.
- За третата (дроидот ДНА250) морав малку да ги погурам, па го шипнаа. Потоа Холанѓаните беа криминално спори и пратката стигна после 48 дена!
- Четвртата пратка ја утнаа, од 18 ситници по $0.01 добив само 2. После протестната нота Carina ми вети дека за 76 часа ќе ми ги вратат парите. Нормално се завлечкаа, ама после 96 часа парите легнаа на Пејпал, а вчера и на картичка.
Погледнете го атачментот 63538
- Со петтата пратка ќе биде жустро, ама во одбрана на Hotecig, повторно Холанѓаните се проблем:
Погледнете го атачментот 63539
Оваа пратка искрено не очекувам да ја добијам во раце и ова ми е прв ваков случај...

Мало појаснување за тие што за прв пат нарачуваат од Hote:
- Адресата ја земаат од Пејпал.
- Фри тракингот да се уфрли пред купонот за попуст, особено ако цената на производот после кодот за попуст паѓа под $20 (граница за фри тракинг & шипинг. Еве пример:
Погледнете го атачментот 63540
- Фри шипинг дава по дифолт, ама може да потврди уште еднаш.
Некогаш такви банални работи (малку вуду) се неопходни на пролупаниот сајт на Хотециг. :hay:
- Тоа 'About XXX' њама значение.
- Некогаш мора да се внесе телефонски број, во спротивно не ви дава да платите. :rolleyes:
- Брзината кај овие е важна. :D Ако премногу петљате во корпа, знае да се изгуби жолтото поле (Пејпал) за плаќање. Тогаш се надвор од корпа (remove), ресетирање на браузерот (не е неопходно, ама уште малку вуду не е на одмет) и потоа целата постапка од ново, овојпат побрзо. :crazy:

- За крај, да не ја заборавиме и финтата!

~~~~~~~~~~~~
Ова за отварање нов акаунт е ново за мене. :(
Ти си супер. Јас чекав скоро 3месеца

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Health Cabin - познати и како колибаши во македонските вејперски кругови. :)
Прв пат слушнав за нив минатиот мај, кога Метузалем обзнани дека имаат попусти по повод нивна годишнина. Даваа $5.00 за учленување, фри шипинг над $20, попуст од 20% и други погодности. Ах, тоа беа убави времиња...
И тие имаа дупки во системот што лесно ги провалувавме и користевме, ама на се што е убаво му доаѓа крај.
Јас учествував и во нивните наградни игри, па си ќарив полнач и гаќи за батерии (линк1, линк2), еден чуден двокатен атомајзер и втор уште почуден што не ми е ниту отпакуван...

Сосема легитимно размислување.
Квалитетните услуги секогаш чинат екстра и најчесто вреди да се плати поскапо поради тоа. Ама има специфични ситуации, како случајот со SBody VapeDroid ДНА модовите што завршија во Фасттек пред Нова Година, а во Хотциг сеуште ги има и тоа по уште поповолни цени. Или пак OBS Engine Nano што не се произведува повеќе, а во ФТ е "очистен". Вчера дискутиравме за него.
Некогаш пак разликата во цена е огромна, како кај Innokin Endura T22 - $18.65 со денешниот попуст во Hotecig, vs $31.97 во ФТ. 71% разлика - није свеједно. :hay:

Има тука и еден друг момент. Ние што сме подолго време во вејперствово, затнати сме со опрема и единствено некоја турбо понуда би не заинтересирала. Ако има и малку ризик, или треба да се користат финти, тоа ни доаѓа како екстра предизвик, дополнителна стимулација. Адреналин, серотонин, допамин, you name it. :)

Од друга страна, почетниците што собрале храброст конечно да се пресметаат со тутунското зло, бараат брзи, сигурни и проверени решенија. И така треба да биде. Добар старт многу значи, hands down.

Се додека се движиме во вистинскиот правец, добри сме. :)
Погледнете го атачментот 63541
За тие модови 100 пати пишав да не чекате попусти. Па 55$ ги симнаа да знаев дека ќе бидат толку 10ќе имав. Првиот го платив 78$ тој со 3батерии 86$ и 71$ што не се 55$. Сега да најдам за таа цена одма зимам. Мада сум у Асмодус филм моментално.

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
Screenshot_5.png

Вака изгледа мојата нарачка на фастек. :) Сега останува да испазарам течности само незнам од каде зошто гледав кај бугарите залихите се потрошени за подобрите. Vapemolin исто така веќе подолго време немаат ништо.

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
2 забелешки во нарачкава.
1. Смокот ти е европска верзија и танкот ќе ти дојди со 2мл наместо 6 или 8 не знам колку е.
2. Цената на комплет пакет е висока, можно е да оди на царина.

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
2 забелешки во нарачкава.
1. Смокот ти е европска верзија и танкот ќе ти дојди со 2мл наместо 6 или 8 не знам колку е.
2. Цената на комплет пакет е висока, можно е да оди на царина.

Ауууу браво за забелешката, никако со 2 мл. Cancel Order незнам од кои причини не им работи, останува опцијата Contact Support, да се надевам дека ќе се среди проблемот зошто статусот е ETA 4/10/2018 (in 2 days).

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
Ауууу браво за забелешката, никако со 2 мл. Cancel Order незнам од кои причини не им работи, останува опцијата Contact Support, да се надевам дека ќе се среди проблемот зошто статусот е ETA 4/10/2018 (in 2 days).

Не дека е крај на светот, можиш од после да нарачаш стакло ама зошто кога можиш да избегниш. Бувни си и меш коили, многу биле добри наводно, мојте чекам да стигнат па ќе видиме.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
@MikickoHC фала на сугестијата ама работата е завршена, изброт падна на Endura T-22 , следнава недела чекам да стигне па ќе пишам и први импресии (уште од сега ме фаќа трема :blush::tease:)

Едно прашање, како е кај нас регулирано пушењето на е-цигари во затворени простории?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Bla4KRa1n Ако ти е мобилна верзија, пробај да откажеш од компјутер. Кажувам затоа што не ми личи на стандардниот екран и не гледам дали си внел купон (тоа е втора работа). Трето, жиците и дриптиповите (освен последниот) ти се за усно, а атомизерот за дробно. Исто само да кажам.

@fis1976 Колку што знам, не е регулирано (не е дефинирано/законот не прави разлика). Јас обично си прашувам дали може и 99% пати ми викаат дека може.

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
Не дека е крај на светот, можиш од после да нарачаш стакло ама зошто кога можиш да избегниш. Бувни си и меш коили, многу биле добри наводно, мојте чекам да стигнат па ќе видиме.

Ги ставив во корпа со стаклото, ова е стаклото така? Морам така зошто во спротивно ќе треба да чекам 12 дена за стандард верзијата. Околу меш коилот, дали овој беше со вградено лед и свети?

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
Ги ставив во корпа со стаклото, ова е стаклото така? Морам така зошто во спротивно ќе треба да чекам 12 дена за стандард верзијата. Околу меш коилот, дали овој беше со вградено лед и свети?

Не, овие се стандардни :)

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
@Metuzalem Внесен е купонот само штета што MAP не фаќа на Smoke. За усно ми треба жица за Vandy Vape Berserker MTL RTA кое го користи татко ми. Немам потреба од толку жица али ајде нека има. хаха

@Sharlovski Те молам дај ми линк од тие што светат доколку ги има на фастек. :) EDIT: За тоа ми требало TFV8 Big Baby Light Edition.

Screenshot_6.png

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
SMOK V-Fin вреди за 50 долари со вградена 8000mah батерија?
Колега кај го најде за 50-че?
На канго топ тенк мини скроз е пасент дрип тип од A2(и обратно).
Него има дрип тип со отвор за додатен ваздух? 510 ваљда е лежитето.
Како да ги возам овие?
Што му значи ова TCR? Како да го поддесам за споменатите греачи?(или да не чепкам)
Благодарам.

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно