Разликите меѓу разните S2+ модели пред се се во температурата на светлината, и во драјверот - дали е ориентиран на подолготрајно и поштедливо светење, или посветло ама пократкотрајно светење.@Lokvan гледам дека има за долар пoвеќе модел S2+ од Convoy моделите што ги препорачуваш. Што е главната разлика меѓу S2 и S2+, и што би препорачал за долар плус, резервно копче или S2+? (клик на сите линкови на S2+ различни се)
Повеќе години имам Petzl Tikka XP 2, и сметам дека е фино мало и корисно светло за секаква намена.Барав нешто за на шлем па ми налета ова како солиден избор. Често користам, ама сакам нешто посолидно. Доколку некој има подобра идеја, нека ја сподели, би бил благодарен. Инаку генерална намена гледање во ормар со електроника во фабрика, гледање каде одиш повремено во темно, без качувања по планини и други екстреми.
Нема да ти брка работа ни оваа, ни тие првите. Оваа има преголем домет. Настрана што ќе им пречи на сите кои ти доаѓаат отспротива. Исто е како да возиш низ град кола со вклучени долги светла. За на точак ти треба да е осветлено 10-15 метри пред тебе, не ти треба лампата да осветлува на 100+ метри. Ако ја симнеш надолу да свети, прејака е за толку блиску, но уште поважно кругот што го осветлува е тесен.Ова значи throw/flood ќе му дојде како кратки долки кај колата. Мислев дека со тоа зумот ќе може да се регулира, ама ете грешка сум бил. Значи оваа (+ држач) ќе ми брка работа или...?
Пушти срценајарно ќе ми биде да пуштам срце
Сите S2+ се flood лампи, T6-4C која си ја одбрал е истата која и јас ја имам (и исто црвена боја). Има 8х 7135 и според спецификации може да повлече 2.8A, температурата на светлото е релативно топла и (за мене) дава прилично пријатно осветлување. Пробај некогаш спореди ја со бело-плавото светло што ја даваат најевтините лампи со фејк кри диоди. Секако напиши ни инпресии после кога ќе ти стигне лампата.Си ја нарачав оваа S2+. Се надевам дека е flood модел, не можам да најдам во описот?
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден