ИмаБи требало да има и ГПУ усиџ во таск менаџер.
нз стварно што би можело да биде муабетот со гпу јусеџ?? nz nz moze pokazuva iskoristenost na grafickata vo momentot nzИма, шо е муабетот со тоа ?
Абе до сеа не сум го сретнал у таск, ме интересира дали ради него е поголем RAM Usage-от или има некој Memory leak.нз стварно што би можело да биде муабетот со гпу јусеџ?? nz nz moze pokazuva iskoristenost na grafickata vo momentot nz
update: На 16299.19 работи и Xbox One.Xbox One контролерот не ми работи на 1709. Поточно на 16299.15. Преку кабел проработе, ама безжично не. Морав да вратам 1703 (15063.674).
Додека пак Xbox 360 контролерот ми работеше без никаков проблем на 1709 безжичен.
Апдејти на кернелот, нормално си е тоа.Незнам што е работава со Win 10, со секој апдејт, се појак и појак резултат на passmark (CPU Test) имам, денес исто пробав и CPUZ Bench, за 5-10 поени повеќе од предходно и за Single Core и за Multi Core. Од игри пробав само Battlefield 1( само и тоа имам во моментов), иде доста подобро и искористливост на процесор е доста намалена.
Мислам дека Лоџитек имаше такви камери, ама малце се скапички, веројатно затоа што бараат јасна слика да има, нз премногу се солени за наш буџет.Да не знае некој каде кај нас има камери што поддржуваат Windows Hello?
Мислам дека Лоџитек имаше такви камери, ама малце се скапички, веројатно затоа што бараат јасна слика да има, нз премногу се солени за наш буџет.
Нешто како ова е поприфатливо
https://www.amazon.com/Mouse-Facial-Recognition-Camera-Windows/dp/B01MSEJPJP
За секој случај да прашам. Имаш TPM 2.0 на компјутерот?Да не знае некој каде кај нас има камери што поддржуваат Windows Hello?
Ама ВГА камера нема да биде веродостојна како Фулл ХД или 4К камера, нема доволно добро да го отчита лицето да го отклучи.Па да тие од Лоџитек имаат 4к резолуции и триста чуда, иначе мене реално би ми била доволна и VGA камера, ако нема ништо под 3000 денари не вреди да зимам.
Најдов дека оваа Logitech C170 има face tracking, е сега дали е тоа доволно за Hello да работи не сум сигурен..
За секој случај да прашам. Имаш TPM 2.0 на компјутерот?
Ама ВГА камера нема да биде веродостојна како Фулл ХД или 4К камера, нема доволно добро да го отчита лицето да го отклучи.
403 - Forbidden:angry:....Пробав преку Медиа креатион тоол ама 3-4 пати ми прави еррор на крај....Од друго место каде можам да го спуштам исото спуштив од замунда ама е на бугарскиГо симнувам ова моментално, ќе пишам до вечер дали е Legit.
Download Windows 10403 - Forbidden:angry:....Пробав преку Медиа креатион тоол ама 3-4 пати ми прави еррор на крај....Од друго место каде можам да го спуштам исото спуштив од замунда ама е на бугарски![]()
Некој торент оти многу споро оди 4хр лефт....??
What's LTSB precious?Омладинци! LTSB е чарето.