Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Повраток на средства од Марнет

stefan

lurker
13 април 2007
702
537
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
Првпат во животот, и покрај толку години искуство во ИТ-сферата, дојде ден да регистрирам .mk домејн. Гледам, вртам по страници, регистрацијата кај овластените регистратори е некаде околу 1.200 денари. Си велам, зошто да плаќам дупло кога гледам на МАРнет цената е 620 денари? Отворам електронско банкарство, правам уплата од 620 денари на трезорска сметка, пополнувам комплет формулар онлајн во PDF формат, ги прикачувам уплатницата и сите документи и фино-лепо спакувано во мејл им праќам на [email protected].

По некое време, оп, стигнува одговор:
марнет.png

Вртам, сучам, барам по нивниот сајт, никаде не прочитав дека не вршат регистрација на домејни за физички лица. Им напишав уште еден мејл за поврат на средствата, но до ден-денес нема ни одговор, ни ништо. Уплатата беше направена на 03.08.2026. Во неколку наврати им пишав повторно за да прашам до каде е повратот, но тотално ме игнорираат. Зар е толку комплицирано да се мрдне со мал прст за да се вратат 620 денари од трезорска сметка на мојата трансакциска?

Им пишав: "Добро, ако не сте во можност да ми ги вратите парите, барем регистрирајте ми го домејнот."

Пак ништ, штама, никаков одговор.

stefan

lurker
13 април 2007
702
537
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
Пингај го директорот @bidikov можда ќе ти помогне.
Ништо од него па и од цела администрација од марнет , дојди си на работа земи си платичка од 60.000 денари оп замини си дома во 13 часот .

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно