Имаш бед сектори и лош сата кабел за дата.Што ми се овие предупредувања!??![]()
Имаш 2 лоши сектори, 2 само што не се додале на листата а за 1 „размислува“ дали да го додаде.Што ми се овие предупредувања!??
Не мора да значи дека кабелот е нов па се ќе биде во ред. Можеби е климав конекторот на матичната или на страната на дискот а можеби и напонскиот кабел зафркава.лош кабел невознажно е според мене, порано имав ата кабел(пред3-4 дена) и купив сата 3 кабел а дискот е сата 2
Што да правам!?Не мора да значи дека кабелот е нов па се ќе биде во ред. Можеби е климав конекторот на матичната или на страната на дискот а можеби и напонскиот кабел зафркава.
Во секој случај дискот не е во ред. SMART-от го кажува тоа.
Не губи времсо никакви HDD регенератори!
Има ако смениш кабела овој диск: maxtor 41gb ок е или не ? дали има надеж![]()
дај линк од анхоч или сет или што сакаш (за кабел)*** дискот е ата. и веке незнам што ку*(се извинувам) е со кабливе пред 3-4 дена купив нов.!.Има ако смениш кабел
Не е ракетна физика кабелот. 80-pin IDE ама прво треба да знаеш дали конекторите на матичната се цврсти односно да не се климави и најбитно - конекторот од напојувањето да не е климав + самото напојување да е во ред.дај линк од анхоч или сет или што сакаш (за кабел)*** дискот е ата. и веке незнам што ку*(се извинувам) е со кабливе пред 3-4 дена купив нов.!.
ај ке ставам и слика утре
едно знам дека се на исти кабел цд-томор и дискот, а да знам дека не е ракетна физикаНе е ракетна физика кабелот. 80-pin IDE ама прво треба да знаеш дали конекторите на матичната се цврсти односно да не се климави и најбитно - конекторот од напојувањето да не е климав + самото напојување да е во ред.
Провери тоа MOLEX-от во каква состојба е. На истиот кабел има и ЦД-РОМ? Ако има откачи го а џамперите од дискот стави ги на Master.
Ако мора на ист канал да бидат тогаш дискот со џампери на мастер а цд-ромот на cs (cable select)
Someone, anyone?Ако може предлог за диск до 3.000 денари. На ново. Ме интересира што има на лагер. Гледав нешто во Анхоч и Сет, Анхоч има малку на лагер, Сет исто така нема многу, ама има неколку. Може да и Сата 2, ама не ги знам сериските броеви во смисла кој би требало да е поквалитетен.
Секоја помош/насока е прифатена.
Someone, anyone?
Фала, се брои и вакво. И јас ќе одам најверојатно на WD Blue, само читам низ форумов, луѓево пишуваат различни верзии од некоја серија дискови, па мислев да не има некоја која треба да ја избегнам.Не ги следам премногу хардовите во последно време, но за тие пари би барал некој WD BLUE. Многу неедуцирано мислење, ама какво-такво.
немора да е до кабелот,можно е во работа да снемало струја или намерно да е исклучлен од штекер.Има ако смениш кабел
здраво имам едно прашање бидејќи не сум упатен многу во хард дисковиве па имам едно прашање.што значат овие ерори дали знае некој?поздрав
Погледнете го атачментот 6743