Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Време е да почнете со препрочитување на она што го пишувате - се однесува за новостите на IT.com.mk

Статус
Затворена за нови мислења.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Нема вест во која што нема печатна грешка... Едноставно нема... Ако толку ве мрзи да го препрочитате барем два пати она кое што сте го напишале, па подобро не го ни пишувајте... Кај се греши во текстот, па сега почна да се греши и во насловот (не дека и ова е прв пат)... И онака текстот кој што го преведувате е оскуден и краток, потрудете се барем тој да биде без печатни грешки, а не само плукни-залепи... Сепак не се работи за пост на форумов, туку за новост на сајтот...

агрегарот = агрегатор

20572630.jpg

Не хејтам, туку само давам забелешка, и не сум единствениот, секоја втора новост има коментар каде се посочуваат печатните грешки...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.098
14.214
Вака значи забелешката држи но начинот на кој е кажано сето ова не е соодветен.

Ништо немаше да фали ако беше текстот на пример „препорака за администрацијата на ит.ком.мк - констатирани печатни грешки во текст на порталот“.

„Сакам да Ви посочам дека констатирав печатни грешки во повеќе статии меѓу која...“

Ај малку да ја смириме топката. Доволно популизам гледаме по медиумите па не мора и овде.

Најпријателски го кажувам ова.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија

Ништо немаше да фали ако беше текстот на пример „препорака за администрацијата на ит.ком.мк - констатирани печатни грешки во текст на порталот“.

„Сакам да Ви посочам дека констатирав печатни грешки во повеќе статии меѓу која...“

Ај малку да ја смириме топката. Доволно популизам гледаме по медиумите па не мора и овде.

Знаеш колку пати сум го кажал тоа на таков посмирен начин, во самите коментари на новостите...? И не само јас, стално читам коментари и од други, ама џабе, очигледно нема никаков ефект, па затоа и го напишав ова со малку нак*рчен тон, ама како што веќе кажав, беше само добронамерна забелешка, без разлика на тонот...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.590
19.309
Да, потрудете се малку затоа што тоа оддава впечаток на површност и дека сето тоа е склепано на брзина „колку да се има нешто“
Сега за сега немате конкуренција. Сето е мотики, ајвари, точки.....
Ние гиковите, на македонски, го имаме само it.com

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Благодарам Alucard за забелешката, иако малку строга, сепак е приватена. Ќе се поправиме np.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

а случајно да не требал по моб да ти се јави па да те замоли мислам,ако сакаш нели да ги поправите грешките?што има тука така да се понаша нели не убаво,требал фино културно.морее мореееее што сте виеееее кај човек уште ви кажува за ваше добро па уште замерки вака требало онака требало,форумов станува циган пазар УЖАС !

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
а случајно да не требал по моб да ти се јави па да те замоли мислам,ако сакаш нели да ги поправите грешките?што има тука така да се понаша нели не убаво,требал фино културно.морее мореееее што сте виеееее кај човек уште ви кажува за ваше добро па уште замерки вака требало онака требало,форумов станува циган пазар УЖАС !

Пошто си најмлад, прво тебе ке ти одговорам...
Форумот моментално е на највисоко ниво во поглед на новости, рецензии, теми, посетеност, итн итн.
gokica во ниеден момент не кажа ниту еден вулгарен, циничен, навредлив, накур*чен збор, туку едноставно го посочи начинот на изјаснување, односно пристојно и културно пријавување на проблем.

Понатака.
Се што се прави на форумов се прави за ВАШЕ добро, а не за наше...За наше добро можеме да си пиеме кафе, 10-тина души, да си муабетиме и да си размениме мислења...Многу од нас тоа и го правиме приватно...
Значи секоја забелешка се прифаќа на оваков или онаков начин.
НО ЗАТОА сте и вие тука...Вие сте тие за кои е ова се направено, вие сте тие ради кои се функционира...
Ние сме неколкумина, се трудиме што повеќе да го задржиме квалитетот и да се биде во тек со сите нови збиднувања.
Но затоа сте вие неколку илјади кои треба да ни посочите на грешките, да помогнете, а не да паламудите како што тоа ти го правиш сега...Прво не ти доликува такво однесување, не на некој што треба да биде ИТ интелектуалец...

И на крај краева печатна грешка...Брзо куцање...Се се поправа, не е голем проблем.
Пријави, ке се поправи...

А циган пазар станува заради однесување како твоето...
Првото ти го кажав, недолично однесување, противречење и дрвење...
Земи изработи и ти некоја новина, некоја рецензија, па да видиме колку ке биде добра, квалитетна или пак колку поправки и забелешки ке има на твојот пост...Биди од корист. Не само за мене или тебе, него за иљадници членови на форумов и НАШАВА ИТ заедница...
Да се прашував јас ке добиеше воспитна за памет, па ако не ти дојде, подобро да не држиш тезга, одколку да држиш со такво однесување...

Внимавајте што правите и како се однесувате...
Мислам дека администрацијава е омекната...
Јас ке почнам да им делам васпитни, малку да ги стегнат уздите...

Сватете го ова како најдобронамерна критика...
Забелешката на Alucard и сличните на неа ке бидат решени.
Благодарност за забелешката...

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Форумот моментално е на највисоко ниво во поглед на новости, рецензии, теми, посетеност, итн итн.
Се што се прави на форумов се прави за ВАШЕ добро, а не за наше...
Не само за мене или тебе, него за иљадници членови на форумов и НАШАВА ИТ заедница...
Форумов и “порталот“ се две различни планети во последно време... Јас зборев за “порталот“, не за форумов... :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Пошто си најмлад, прво тебе ке ти одговорам...
gokica во ниеден момент не кажа ниту еден вулгарен, циничен, навредлив, накур*чен збор, туку едноставно го посочи начинот на изјаснување, односно пристојно и културно пријавување на проблем.

Понатака.
Се што се прави на форумов се прави за ВАШЕ добро, а не за наше...За наше добро можеме да си пиеме кафе, 10-тина души, да си муабетиме и да си размениме мислења...Многу од нас тоа и го правиме приватно...
Значи секоја забелешка се прифаќа на оваков или онаков начин.
НО ЗАТОА сте и вие тука...Вие сте тие за кои е ова се направено, вие сте тие ради кои се функционира...
Ние сме неколкумина, се трудиме што повеќе да го задржиме квалитетот и да се биде во тек со сите нови збиднувања.
Но затоа сте вие неколку илјади кои треба да ни посочите на грешките, да помогнете, а не да паламудите како што тоа ти го правиш сега...Прво не ти доликува такво однесување, не на некој што треба да биде ИТ интелектуалец...

И на крај краева печатна грешка...Брзо куцање...Се се поправа, не е голем проблем.
Пријави, ке се поправи...

А циган пазар станува заради однесување како твоето...
Првото ти го кажав, недолично однесување, противречење и дрвење...
Земи изработи и ти некоја новина, некоја рецензија, па да видиме колку ке биде добра, квалитетна или пак колку поправки и забелешки ке има на твојот пост...Биди од корист. Не само за мене или тебе, него за иљадници членови на форумов и НАШАВА ИТ заедница...
Да се прашував јас ке добиеше воспитна за памет, па ако не ти дојде, подобро да не држиш тезга, одколку да држиш со такво однесување...

Внимавајте што правите и како се однесувате...
Мислам дека администрацијава е омекната...
Јас ке почнам да им делам васпитни, малку да ги стегнат уздите...

Сватете го ова како најдобронамерна критика...
Забелешката на Alucard и сличните на неа ке бидат решени.
Благодарност за забелешката...
хахах смешки пријателе смешки,искрено ме заболе више цеф за форумов искрено ти кажувам се замарав едно време,но во последно време освен купувам продавам и разни сра*а нема така да за купувам продавам си се знае каде е најдоброто место тука не е како и да е.а каде прочита ти дека јас реков дека гокица напишал вулгарен накур*ен збор?е добро де ете човекот го направил на начин што он го знае.па да де ние да не сме и вие да не сте многу јасно дека форумов нема да постои,така да џабе тролање во таа област,дали ке паламудам или тоа си е мое ;) .да да баш како моето однесување што во еден мој пост,не нападнав него едноставно ме изнервира тоа лошо однесување на модераторите(незначи ако се модератори дека треба да им пушиме ку* ме заболе што се модератори и дали ке добијам бан или не искрено) едноставно,алукард како така се испозамарал и го кажал проблемот а вие модераторите што и да сте,не сте го забележале тоа и ајде сеа све ради мене абе бегај таму.а уште малце не циган пазар и далеку од тоа ке стане форумов,ради таквите баш како тебе ПАМЕТЊАКОВЦИ.немам потреба рецензии и ку*ци палци да правам,не ме интересира тоа.далеку си ти од воспитна за мене пријателе,но тоа е др тема батали го тоа сеа,воспитни дома таму ке си маваш ;)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.098
14.214
Јас ете филозофски расположен вечерва.

Мое лично искуство од животот: не се карај со никого без везе заради сеир.

Многу е подобро со повеќе пријатели околу тебе и луѓе на кои си им оставил добар впечаток отколку да има многу кои те виделе кај што се расправаш или со кои си имал расправија.

Воодушевувањето на тие околу тебе од навреди кон други и погани зборови на крај не носи ама баш никаков аир. Само пријателите и луѓе кои сакаат да ти помогнат се важни.

Апелирам: ако не Ви е „денот“ прескокнете го форумов. Дојдете кога имате желба да читнете или придонесете со позитивен и ведар дух. На сите ќе ни биде подобро така.

Всушност бар јас така настојувам да правам како со форумов така и со моите пријатели.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Јас ете филозофски расположен вечерва.

Мое лично искуство од животот: не се карај со никого без везе заради сеир.

Многу е подобро со повеќе пријатели околу тебе и луѓе на кои си им оставил добар впечаток отколку да има многу кои те виделе кај што се расправаш или со кои си имал расправија.

Воодушевувањето на тие околу тебе од навреди кон други и погани зборови на крај не носи ама баш никаков аир. Само пријателите и луѓе кои сакаат да ти помогнат се важни.

Апелирам: ако не Ви е „денот“ прескокнете го форумов. Дојдете кога имате желба да читнете или придонесете со позитивен и ведар дух. На сите ќе ни биде подобро така.

Всушност бар јас така настојувам да правам како со форумов така и со моите пријатели.
далеку од тоа дека јас сум сакал баш тебе да те нападнам или навредам(доколку тоа се случило имаш големо извини од мене) пред се можете вие модераторите да ги видите сите мој постови,никаде со никој се немам искарано далеку од тоа.форумов не го гледам причина за карање него за учење многу јасно,ете појаснив зашто малце се напнав.сум се замарал и сум сакал форумов да биде перфектен.се согласувам со тебе дека е подобро да имаш повече луѓе на кои си им оставил добар впечаток.далеку од тоа дека јас имам нешто против тебе и сале ве следам читам и све.еве јавно се изивнувам ако некого лично навредив само сакав,да ја одбраанам постапката на алукард.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.098
14.214
Што се однесува до мене се надевам дека наскоро ќе може да придонесам со уште една рецензија.

Сале веќе имаше една многу добра тема за Олимпус и фотографија. И да не ги редам сите зашто сигурно некој ќе заборавам па ќе биде неблагодарно.

Ај да се фокусираме на нешто такво, продуктивно. Е сега колку можеме толку.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
далеку од тоа дека јас имам нешто против тебе и сале
Прочиај си го погоре мислењето и ќе сватиш дека згреши. Не избрзувај така импулсивно, не само тука, општо. И Сале конкретно не наведе некого, иако лично не се согласувам со некои ставови.

А на темава ќе пишам подоцна, сега од мобилен пишувам.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Прочиај си го погоре мислењето и ќе сватиш дека згреши. Не избрзувај така импулсивно, не само тука, општо. И Сале конкретно не наведе некого, иако лично не се согласувам со некои ставови.

А на темава ќе пишам подоцна, сега од мобилен пишувам.
се нак*чив ептен и знам дека згрешив и ради тоа се извинив,човечки е да згрешиш а уште по човечки да се извиниш и ја признаеш грешката.а знам дека сум импулсивен и во живо за жал сум таков,ама џабе сум пробал да го сменам тоа неможам едноставно,таков ми е карактерот.а башка и денов ми е напет и нервозен и толку требаше.

еве УШТЕ ЕДНАШ ЌЕ СЕ ИЗВИНАМ НА ДВАЈЦАТА МОМЦИ !

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
хахах смешки пријателе смешки,искрено ме заболе више цеф за форумов искрено ти кажувам се замарав едно време,но во последно време освен купувам продавам и разни сра*а нема така да за купувам продавам си се знае каде е најдоброто место тука не е како и да е.а каде прочита ти дека јас реков дека гокица напишал вулгарен накур*ен збор?е добро де ете човекот го направил на начин што он го знае.па да де ние да не сме и вие да не сте многу јасно дека форумов нема да постои,така да џабе тролање во таа област,дали ке паламудам или тоа си е мое ;) .да да баш како моето однесување што во еден мој пост,не нападнав него едноставно ме изнервира тоа лошо однесување на модераторите(незначи ако се модератори дека треба да им пушиме ку* ме заболе што се модератори и дали ке добијам бан или не искрено) едноставно,алукард како така се испозамарал и го кажал проблемот а вие модераторите што и да сте,не сте го забележале тоа и ајде сеа све ради мене абе бегај таму.а уште малце не циган пазар и далеку од тоа ке стане форумов,ради таквите баш како тебе ПАМЕТЊАКОВЦИ.немам потреба рецензии и ку*ци палци да правам,не ме интересира тоа.далеку си ти од воспитна за мене пријателе,но тоа е др тема батали го тоа сеа,воспитни дома таму ке си маваш ;)
Aман бе,не ми е јасно што се возбудувате за ништо.Треба да сватите дека овде не има многу карактери и дека неможе секој со секого да се разбере,и за некој добронамерен збор значи навреда и обратно.Форумов е од наша корист ,мене лично ако не ми е ин тересен или не можам да се вклопак ке го напуштам.А сите пред бан почнувате со форумов не чини,ме заболе за сите,тролови глупаци и слично.Бидете реални,да беше така немаше да бидиш на форумов.И самои знаеш дека си тука зошто форумов е добар во спротивно не би бил тука,а и гледам цензура користиш,што значи не сакаш да добиеш бан и го почитуваш форумов,но сега си нак*рчен и само поради тоа е оваа твоја неискреност.Сите сме резлични,ѓокица има еден карактер ти имаш друг,јас имам трет.Не може да ни одговара на сите све,а кога нештото не ни одговора а и не се насочува лично кон мене-тебе нема потреба од расправа.Овде сме да научиме и да споделиме знаење а не да отценуваме некое понашање дали е во ред или не,особено не кога не е директно поврза со нас.А ако некој е навреден,секогаш може да се обрати на тој што смета дека го навредил и да добие извинување или што и да е.А во врска со печатнвие грешки,и јас грешам многу од брзање но никогаш не сум замерил ако некој прави печатни грешки,пошто не ме занима тоа.Мене ми е битно само да го сватам нештото како што е.И мислам дека на секој кој е тука да научи,сподели а и да се забавува тоа воопшто не треба да го интересира.
Davorkne ,баш имам многу позитивно мислење за тебе и не ми е јасно зошто се замараш со нешто што не ти доликува.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Мора да се собереме на некоја спортска активност, вака не иде. Ми дужат баскет Томе, Гораст и Причина ;)
дефинитивно чим е за спорт ако има место,рачинајте ме и мене.башка баскет ако се игра бев на времето кошаркар :D за штрковите .

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
дефинитивно чим е за спорт ако има место,рачинајте ме и мене.башка баскет ако се игра бев на времето кошаркар :D за штрковите .
ке ве растурам во кошарка :D
Мора да се собереме на некоја спортска активност, вака не иде. Ми дужат баскет Томе, Гораст и Причина ;)
абе и вака иде,но понекогаш ете се дешаваат ствари,важно е да прифатиш грешка едно извини и по можност едно добро ривју и све ке биде во ред :D

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
ке ве растурам во кошарка :D

абе и вака иде,но понекогаш ете се дешаваат ствари,важно е да прифатиш грешка едно извини и по можност едно добро ривју и све ке биде во ред :D
немав намера искрено ни да се искарам,а најмалце да повредам некого.уште едаш еве ќе се извинам за недоличното мое понашање.чим земам некој дел ете ке направам ревју да се извадам некако морам хаха :D

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
OK
Moze da se kaze deka Alucard izreagirase malku nervozno na prviot post i zabeleskata za Portalot toa e mozda zaradi toa sto go cita sekojdnevno portalot koj sto jas nikogas nisto ne sum procital od nego nitu pak nekogas ke procitam bidejki sum povekje po forumot, inaku e eden od najiskrenite i najdobrite clenovi sto sum gi sretnal na forumov do sega.

A od druga strana i gokica izreagira isto taka nervozo ko na nego primer mu se derese a ne na celata Administracia, sepak nie clenovite na forumov sme tie koi sto go drzime forumov na noze toa deka vie pravite recenzii, review , benchmark i se drugo da gi pravite site tie raboti no dokolku ne sme nie clenovite da gi citame tie raboti sto gi pravite vie ondak nisto ne ste napravile taka ?

Sto se odnesuva do Davorkne...
Druze ne se soglasuvam so tebe vo ovoj moment iako vo mnogu od mislenjata sum te podrzal i sum se soglasil so tebe no ova sto go napisa na ova tema e premnogu nervozno, mozam da kazam duplo po nervozno od Alucard i gokica.
Mozebi si nervozen vo posledno vreme so nesto sto se desava na forumov no ne treba bas tuku taka da se plukne na istiot bidejki e edinstveniot IT forum vo Makedonija ne znam dali ima drugi no i da ima drugi ne se na nivo so IT.com.mk.

Ostanete mi dobri. <3

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
OK
Moze da se kaze deka Alucard izreagirase malku nervozno na prviot post i zabeleskata za Portalot toa e mozda zaradi toa sto go cita sekojdnevno portalot koj sto jas nikogas nisto ne sum procital od nego nitu pak nekogas ke procitam budejki sum povekje po forumot.

A od druga strana i gokica izreagira isto taka nervozo ko na nego primer mu se derese a ne na celata Administracia, sepak nie clenovite na forumov sme tie koi sto go drzime forumov na noze toa deka vie pravite recenzii, review , benchmark i se drugo da gi pravite site tie raboti no dokolku ne sme nie clenovite da gi citame tie raboti sto gi pravite vie ondak nisto ne ste napravile taka ?

Sto se odnesuva do Davorkne...
Druze ne se soglasuvam so tebe vo ovoj moment iako vo mnogu od mislenjata sum te podrzal i sum se soglasil so tebe no ova sto go napisa na ova tema e premnogu nervozno, mozam da kazam duplo po nervozno od Alucard i gokica.
Mozebi si nervozen vo posledno vreme so nesto sto se desava na forumov no ne treba bas tuku taka da se plukne na istiot bidejki e edinstveniot IT forum vo Makedonija ne znam dali ima drugi no i da ima drugi ne se na nivo so IT.com.mk.

Ostanete mi dobri. <3

се согласувам со тебе,нервозно дрско глупаво и идиоцко од моја страна,и ради тоа се извинив неколку пати.како и да е ова прв пат ми се дешава,и ќе биде последен пат ветувам.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно