Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Video конвертор.

zifo

read-only
18 јуни 2010
1
0
decki dali ima nekoj konventor koj ke gi preformatira video ili mp3 da gi zipova i preformatira vo dr fajlovi ako ima nekoj pliss neka mi go pusti blagodaram

GNU_D

read-only
31 декември 2007
46
1
Најдобри се:
http://handbrake.fr/downloads.php Oвие се за смртници, лесен за употреба.
http://sourceforge.net/projects/sgisgui/
Напредни:
http://sourceforge.net/projects/virtualdub/ професионален видео миксер, служи и за претворање од еден во друг вид (потребни се кодеци како k-lite codec pack)

Доколку не ти се допаѓаат, барај го следниов термин на сајтов http://sf.net "video convertor", и ќе ти излиста многу проекти за конвертирање.

Што е тоа што овие програми се подобри од комерцијалните:
1) Ти даваат слобода на користење.
2) Слободни се, имаат изворен код и се бесплатни.
3) Можиш слободно да ги даваш по луѓе
4) па дури и продаваш (секако во убаво пакувани пакети).

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Easy CD-DA Extractor и Any Video Converter се сто пати подобри од предходно споменатите. Easy CD-DA Extractor поради големиот избор на формати и брзината со која ги конвертира или рипиува песните, а може да сними и аудио ЦД. Any Video Converter исто така поради огромниот избор на формати, а исто така и кодеци што е многу битно.

GNU_D

read-only
31 декември 2007
46
1
Easy CD-DA Extractor и Any Video Converter се сто пати подобри од предходно споменатите. Easy CD-DA Extractor поради големиот избор на формати и брзината со која ги конвертира или рипиува песните, а може да сними и аудио ЦД. Any Video Converter исто така поради огромниот избор на формати, а исто така и кодеци што е многу битно.
Значи и би си ја продал душата (ако постои) само за етикета производ што ќе конвертира побрзи и многу работи што поддржува.

Како прво кој ти гарантира и да ти гарантира некој дека нема malware или тројанци, или пак некој си алгоритам кој ги изобличува сите фрејма од видеото со некој си реклами како subliminal messages (ова е претерано, но можи да се земи за факт).

Дали го имаш изворниот код да потврдиш ? - Не.

Знам, не секој е програмер, но имаш другари програмери, тие ќе ти потврдат.

И плус кодеците сите нечинат, подобро е да користиш кодеци од слободниот тип, пошто се легални, некои кодеци се нелегални за дистрибуирање некаде.
Затоа има помалце поддршка за кодеци, и плус за ffmpeg, има бинарна со сите комерцијални кодеци, тие што имаат графички дел за ffmpeg можат да сменат пат до бинарната, со тоа ќе имаш сѐ.

А во комерцијалните неможиш тоа да го правиш, тоа што ќе ти дадат ќе сркаш.

Angel

hello world
21 април 2007
314
28
Од каде идејата дека сите слободни кодеци се подобри? Поголема е веројатноста да наидеш на тројанец кај таков кодек, токму затоа што кодот е отворен и секој може да го преправи. И кога се што е слободно би било супер, тогаш Adobe би требал да банкротира. Се согласувам со другите постови дека winavi e добар избор.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Значи и би си ја продал душата (ако постои) само за етикета производ што ќе конвертира побрзи и многу работи што поддржува.

Како прво кој ти гарантира и да ти гарантира некој дека нема malware или тројанци, или пак некој си алгоритам кој ги изобличува сите фрејма од видеото со некој си реклами како subliminal messages (ова е претерано, но можи да се земи за факт).

Дали го имаш изворниот код да потврдиш ? - Не.

Знам, не секој е програмер, но имаш другари програмери, тие ќе ти потврдат.

И плус кодеците сите нечинат, подобро е да користиш кодеци од слободниот тип, пошто се легални, некои кодеци се нелегални за дистрибуирање некаде.
Затоа има помалце поддршка за кодеци, и плус за ffmpeg, има бинарна со сите комерцијални кодеци, тие што имаат графички дел за ffmpeg можат да сменат пат до бинарната, со тоа ќе имаш сѐ.

А во комерцијалните неможиш тоа да го правиш, тоа што ќе ти дадат ќе сркаш.

no hard feelings:
GNU_D, многу тролаш бре. Си влегол во некој "програмерски" филм и само тоа па тоа.
Изворен код, бла, бла... Ме боли левата патика за изворниот код како и 99.9% од сите корисници.

On
Не е само на етикета. Лично имам тестирано повеке конвертори и овие 2 имаат дадено најдобри резултати. Easy CD-DA Extractor e најбрзиот конвертор и рипер од сите десетина што сум ги имал без конкуренција, а AVC го користам оти има солидна брзина и огромен избор на формати и кодеци.

Како прво кој ти гарантира и да ти гарантира некој дека нема malware или тројанци, или пак некој си алгоритам кој ги изобличува сите фрејма од видеото со некој си реклами како subliminal messages (ова е претерано, но можи да се земи за факт)
Какви изобличувања, какви глупости. За тројанците ми гарантира Касперски, како што ми гарантира за секој друг софтвер што го имам во компјутерот, а за изобличувањата си гарантирам самиот затоа што сум задоволен од секое видео кое што ке го конвертирам. И исто така ми гарантира самото име, Easy CD-DA Extractor и AVC не се кој-годе програми, туку се на високо ниво секаде во светот, прочитај малку.
А дека нема никакви реклами ти гарантира софтверската компанија, а исто така ти гарантирам и јас бидејки ги користам повеке од три години ;)

И за какви легални и нелегални кодеци ми збориш?
Полегални и попознати кодеци од xvid, x264, mpeg, flv за видео и MP3, AAC, WMA, FLAC за аудио и други здравје, а овие два конвертори ги поддржува сите тие.

DaciSS

lurker
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com
И според мене нема помоќен програм од Easy CD-DA Extractor во таа област.
А за компресија на видеа Dr. Divx си користам. Првата верзија се плаќаше, али за поновиве не треба кракови.

G

goxymaxy

Гостин
Ќе си симнеш vDownloader. Помага и е многу користен и едноставен :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно