Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Универзитет за Информатички Технологии – Охрид

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Poglednete gi idnite profesori a zasega asistenti na megjunarodniot i renomiraniot UIST:

Jane Bakreski - Bachelor, Faculty of Fine Arts, National Academy of Art - Sofia, Bulgaria, major in painting, Master of Science, Faculty of Fine Arts, National Academy of Art - Sofia, Bulgaria, major in
painting

Goran Shibakovski - Political Scientist, Faculty of Philosophy, Department Theory of Politics, Sofia University “St. Kliment Ohridski”, Bulgaria, PhD candidate in Political Science (Comparative Politics)

Jovanka Damoska - undergraduate studies, University St. Kliment Ohridski Bitola, Faculty of Tourism and Organizational Sciences Ohrid, department Customs and Freight-Forwarding

Samoil Malcheski - Bachelor of Economy, Faculty of Economy, Republic of Macedonia, 2007

Mersiha Ismajloska - Faculty of Philology “Blaze Koneski” University Ss.Cyril and Methodius Skopje, Science for literature (East and West Crossing (perception and narration in “My Name is Red” from Orhan Pamuk, “Fight Club” from Chuck Palahniuk and “Dust” from Manchevski))

Ovie informacii gi nema na glavnata strana od asistenti tuku mora da kliknete i da gi otvorite nivnite CV-a i da gi prochitate nivnite podatoci.

Prashanjeto e, kako e vozmozno na eden STRUCHEN (i najdobar, kako shto go narekuvaat nekoi studenti :LOL: ) da imate slikari, poetesi, ekonomisti...shto kje bide naredno, bravari?! Pa pola od ovie asistenti imaa zavrseno (i uste uchat!!!) vo Bugarija! Se znae koj odi/odeshe vo Bugarija, onoj koj ne mozheshe da zavrshi na drzhaven vo Makedonija a nemashe pari da se zapishe na privaten. Za upis na bugarski drzhaven univerzitet vo drzhavna kvota (bidejki privatnata e izgor skapa) potreben e bugarski pasosh i drzhavjanstvo. Ovie luge sto predavaat sega a zavrshile nekakvi si bugarski schkolii za slikari, poeti i bravari denes predavaat na najstruchniot i najdobriot tehnicki univerzitet vo Makedonija :isplashen: Opsto poznato e deka bugarofilstvoto preovladuva kaj vladeachkata partija, pa nisto od ova ne me chudi.

scandal

read-only
22 октомври 2011
45
3
Cayman, brat nemoj vaka, vidi samo kakov intelektualec e Malceski.Na fb profilot ima objaveno: "Samoil Malcheski- група на млади интелектуалци пишуваме писмо до Штефан Фуле, по повод извештајот од ЕК... доколку некој сака да се вклучи во иницијативата нека ми прати порака или нека ми напише мејл на [email protected]"
Ova mnoguuuu kazuva za tezinata na covekov!
Zee, a ovaj FTU vo Ohrid moze vo sekoja oblast sevozmozen e , pa i asistent pa zdravje i profesor po menagment :D
Vo sekoj slucaj vazen e kvalitetot kade i nekoj da zavrsil, sto korist sto taa Ustijana sto ja pisuvaat ima obrazovanie vo Makedonija koga e down to the propast za eden rabotnik vo obrazovanie?

Braincell

read-only
1 септември 2010
37
1
Zee, тие не се асистенти што предаваат технички предмети. Тие предаваат изборни предмети што се поврзани со тоа што завршиле или работат административна работа. А што е разликата што УРШ завршила на твојот ФЕИТ и сега предава Алгоритми со истите презентации што ги предавал Чокри? Што се курчиш кој каде завршил, прво види од твојот ФЕИТ какви излагаат (немој на следниот пост да ги вклучиш тие што се потрудиле и успеале, ги знае цел форум сите твои говори за величината на ФЕИТ)

scandal

read-only
22 октомври 2011
45
3
Gabe e da zborime za nekoj kako taa Ustijana koga se e kazano i na forumov, i vo Fokus i na drugi mesta, NAJGOLEMOTO prashanje e koga JAVNO se znae deka nezakonski raboti rakovodtsvoto tamo zosto nikakva reakcija nema od nadleznite institucii????????? Abe da pluknes na ulica 50evra ti zemaat ama odma, ova zakoni se krsat, ne brukaat pred svetov i plus gi osakatuvaat studentive i na VLASTA oko ne i trepka, e toa e prashanjeto tuka! Pa neli sme pravna drzava, neli Premierot postojano vo toa se kolne i ne povikuva site nas da pocituvame zakoni, e pa zosto togash negovite ne gi pocituvaat i pominuvaat nekazneto?

Braincell

read-only
1 септември 2010
37
1
Gabe e da zborime za nekoj kako taa Ustijana koga se e kazano i na forumov, i vo Fokus i na drugi mesta, NAJGOLEMOTO prashanje e koga JAVNO se znae deka nezakonski raboti rakovodtsvoto tamo zosto nikakva reakcija nema od nadleznite institucii????????? Abe da pluknes na ulica 50evra ti zemaat ama odma, ova zakoni se krsat, ne brukaat pred svetov i plus gi osakatuvaat studentive i na VLASTA oko ne i trepka, e toa e prashanjeto tuka! Pa neli sme pravna drzava, neli Premierot postojano vo toa se kolne i ne povikuva site nas da pocituvame zakoni, e pa zosto togash negovite ne gi pocituvaat i pominuvaat nekazneto?

Апсолутно си во право дека грешката не е до никој, тие си прават како што им одговара, властите требат да го пресудат тоа, апсолутно се служувам дека власта затвора очи пред ова. Се прашувам да беше Тодоров министер, дали ќе поминеше ова, како што гледам што им се случува на менаџерите на болниците низ Македонијава. Апсолутно се служувам, за срамењето пред странците, срамот колкав што е за УИСТ е дупло поголем за Македонија и коруптивноста(за моќ) што царува во неа.

Mijachka

read-only
25 октомври 2011
24
0
Канал 5 треба да направи прилог за тоа колку пари месечно лапаа сега избрканите странски професори од Охридскиот Универзитет. Ги прими на работа претходниот ректор Самаковски кој потпишал со нив договори за по 4,000 илјади евра месечно. Плус придонеси - тие тројца секој месец дрпаа по 20,000 евра од буџетот на македонските граѓани. Така 2 години. Е сега Давчев ги избркал - а тие возвратиле со тврдења дека имал плагијати. Нека ги остават видеата на јутуб, ќе имаат шанса да го докажат тоа на суд откако ќе бидат тужени, па можеби ќе може државава да си поврати дел од парите што ги фрли во ветар за тие тројца шарлатани.

scandal

read-only
22 октомври 2011
45
3
Taka e, i jas se slozuvam so tebe Mijachka! Da se vratat videata na youtube i da se rascisti cela rabota!
A tuka ne mi e jasno, kolku toa zemaat nekoi od nashite profesori po fakultetite, Todorov obelodeni pa i Lupevska vo edna svoja KOD?!
ne beeee glup e toj so mislel deka kaj nas moze nesto kako so treba da raboti, eve odma ke se javat ovakvi "grizodushnici" koi ne si iscistile prvo vo svojot dvor pa posle da zboruvaat za svojot!
Samo napred Kanal 5, dajte gi videata no i .......

Braincell

read-only
1 септември 2010
37
1
@Mijachka od kade znaesh kolku plata zemale stranskite profesori, pa i pridonesi ???? Ima negde javno da videme? Fala

Зар не си способен да сватиш дека типката/типот е дирекно некој од администрација? :isplashen:

@Мијачка Не бранам никого, курот ме боле за се. Но ти објасними која релацијата меѓу тоа колку пари немале, нивното бркање и тоа што велиш дека се одмаздиле дека обелодениле дека се работи за плагијат? Парите биле наменети за таа цел, да се плати странски професор ама изгледа не пишале И НЕ НЕКОЈ НАШ ДА ЈА ЗАЕБЕ РАБОТАТА ко и секогаш. Мислам дека и претходните откази беа ради пари, од тука може да се рече и притисок и љубомора од дечките од скопје (можеби оние Zee што ги спомна дека им биле нудени пари и овие као демек не сакале, хахаха, мадиња за бели бубрези)

LionMKD

read-only
14 октомври 2011
16
4
Канал 5 треба да направи прилог за тоа колку пари месечно лапаа сега избрканите странски професори од Охридскиот Универзитет. Ги прими на работа претходниот ректор Самаковски кој потпишал со нив договори за по 4,000 илјади евра месечно. Плус придонеси - тие тројца секој месец дрпаа по 20,000 евра од буџетот на македонските граѓани. Така 2 години. Е сега Давчев ги избркал - а тие возвратиле со тврдења дека имал плагијати. Нека ги остават видеата на јутуб, ќе имаат шанса да го докажат тоа на суд откако ќе бидат тужени, па можеби ќе може државава да си поврати дел од парите што ги фрли во ветар за тие тројца шарлатани.

Mijachka, kako prvo neznam od kade ti se informaciite, ama ako navistina zemale 4000 evra plata kako stranci stvarno sumata e smesna. Platite na profesorite vo Evropa se dosta dosta povisoki.
Kako prvo za strancite ne se plakaat pridonesi, bidejki site se vraboteni so dogovor na delo. Se plaka samo personalen danok na dohod.
Vtoro imase eden kup emisii kade bese kazuvano deka nasite profesori po drugite drzavni Univerziteti "na belo" zemaat plati povisoki od 3-4 iljadi evra +pridonesi. Ovie kako stranci imaat dosta poveke trosoci vo tuga zemja.
I treto i najvazno dali si se zaprasala kolku plata zemaat rekotorot i prorektorkata na UINT vo momentov. Nesakam da spekuliram so brojki no spred nekoi soznanija koi gi imam i nivnite plati se vo granicite na strancite (ako ne i poveke + pridonesi za niv):isplashen:
Ne ni sakam da komentiram kolku pari zemaat bracniot par Shikoski ZAEDNO !!!!! Sigurno deka poveke od bilo koj stranec na Univerzitetot bidejki J.S. zema plata od dva drzavni univerziteti UINT i DUT.:O

scandal

read-only
22 октомври 2011
45
3
@Braincell zatoa i mi bese cudna zagrizenosta za budgetot na drzavata, retko se naoga nekoj sto misli za budgetot osven za onoj svojot :)
a ako treba i duplo neka gi plakaat, ali luge dajte ednash neka zavrshi ova macenje so vakvi "akademski" gubitnici! Pa zatoa ni e takva drzavata, takvite kako niv ni gi ucat decata! :ua:

Braincell

read-only
1 септември 2010
37
1
@Braincell zatoa i mi bese cudna zagrizenosta za budgetot na drzavata, retko se naoga nekoj sto misli za budgetot osven za onoj svojot :)
a ako treba i duplo neka gi plakaat, ali luge dajte ednash neka zavrshi ova macenje so vakvi "akademski" gubitnici! Pa zatoa ni e takva drzavata, takvite kako niv ni gi ucat decata! :ua:

Никогаш нема ништо да се смени. Никој нема да види светлина. Државава треба да се мења од корен а не само УИСТ. Некогаш и некаде можеби нечии очи ќе се отворат ( не на Панче хахаха) и ќе се сменат работите не само на УИСТ туку и секаде по универзитетиве македонски.

Mijachka

read-only
25 октомври 2011
24
0
Зар не си способен да сватиш дека типката/типот е дирекно некој од администрација? :isplashen:

@Мијачка Не бранам никого, курот ме боле за се. Но ти објасними која релацијата меѓу тоа колку пари немале, нивното бркање и тоа што велиш дека се одмаздиле дека обелодениле дека се работи за плагијат? Парите биле наменети за таа цел, да се плати странски професор ама изгледа не пишале И НЕ НЕКОЈ НАШ ДА ЈА ЗАЕБЕ РАБОТАТА ко и секогаш. Мислам дека и претходните откази беа ради пари, од тука може да се рече и притисок и љубомора од дечките од скопје (можеби оние Zee што ги спомна дека им биле нудени пари и овие као демек не сакале, хахаха, мадиња за бели бубрези)

Релацијата е едноставна: Ако си нашол банана држава, во која со 1-2 труда ќе те прогласат за (пази ова) РЕДОВЕН ПРОФЕСОР, и ти плаќаат по 4,000 евра НЕТО секој месец, си ја нашол земјата дембелија. И сега, некој си нов ректор ако ти го наруши тој комодитет, таа идила, ќе пробаш да се бориш да си го задржиш статусот, со сите средства. На пример ќе уклучиш http://plagiarisma.net/ во кој ќе добиеш одреден % на реченици што се поклопуваат, и ќе обвиниш за плагијат. После, во видеата ќе слушниш и за „сексуални притисоци“ - т.е. напаѓај со се и сешто (како Вилајна Секулоска од А1 да ја слушам). А, ќе слушнеш дека „I love Macedonia very much, I love it so much that I will stay as a professor as much as you continue my contract“. Со други зборови - напаѓаме затоа што ни ги укинавте така убавите привилегии и високите плати - па дааај, продожете ни уште малку.

Ах дааа - тој типот што „многу ја сака Македонија“, миленикот на оваа влада и претходен ректор Самаковски го прогласил за професор (а пази ова): ТИПОТ НЕМА ДОКТОРАТ! Поздрав!

scandal

read-only
22 октомври 2011
45
3
@Braincell ovaa e definitivno od rakovodstvoto tamo :) Ajde site vo stroj, sega ke se merat doktoratite, koj ima podobro izraboten mislam na hartija onaka estetski, a toa dali ima vo glavata kapacitet "doktorantot" ccc malo vazi toa, dajte hartija htampaj brat
E bas me interesira sega da vidime po kolku zemale strancite na univerzitetot!
kako ne ucea na shkolo pishi prepishi pishi prepishi pa taka se do doktorati :p

scandal

read-only
22 октомври 2011
45
3
a inace pretstavnicke od rakovodstvoto zapoznaeni ste so svetskite praksi i tekovi za i okolu dobivanja titula profesor, pa i kaj nas e isto ili treba da e isto?! Sigurno ne, nie se drzime samo na d-r m-r a ne na kvalitet

LionMKD

read-only
14 октомври 2011
16
4
Ах дааа - тој типот што „многу ја сака Македонија“, миленикот на оваа влада и претходен ректор Самаковски го прогласил за професор (а пази ова): ТИПОТ НЕМА ДОКТОРАТ! Поздрав!

Za toa dali ima ili nema doktorat nikoj nemozi da kazi, bidejki coekot duri i vo fokus ima prateno kopija od diplomata (napisano e vo poslednata statija). Ednistveno J.S. tvrdi deka nema doktorat, bidejki vo arhivata nemolo kopija od diplomata?!?!?!?. Pa luge i malo dete ke svati deka sekoj eden debil od administracija mozi da ja zeme i skrija kopijata od diplomata od arhivata. Si ima drugi nacini kako da se proveri dali covekot ima ili ne doktorat!!!

Od druga strana, pocudno e sto Davcev, kako mentor na Ustijana "ne primetil" deka celiot doktorat i e plagijat t.e. prepisan?!?!?!?! ili pak nesto drugo e vo prasanje:isplashen: duri i ja stava za prorektor na Univerzitetot iako vo clen 99 od statutot jasno e napisano deka rektorot i prorektorot ne smeat da se od ista naucna oblast !?!?!?!?! Ili pak na Davcev mu odgovara Ustijana da si prepisuva, a nego da mu se brojat trudovi (kako ko-avtor).

Mijachka

read-only
25 октомври 2011
24
0
@LionMKD Ај не ја разводнувај работава. Странците имале многу трошоци, дрн дрн јариња. Абе тие се тројца шарлатани, едниот без докторат (во 60-те години немало докторати по информатика, па затоа не докторирал, така кажуеше моронот, и мислеше дека ние му веруваме), а другите се со по 1-2 тапа трудови.
Не ме фаќај за влакната - па демек не биле придонеси, биле персонален данок. Ахааа, и се на се не 20,000 туку 19,500 евра месечно сме давале народни пари на тројца странски шарлатани кои ги начука во Охрид безвезњакот Самаковски.

Ја разводнуваш работава со тоа што спомнуваш колку тоа земале ректорот и про-ректорката, а згора на тоа уште и тропаш невистини. Платата на ректор на државен универзитет не надминува 90,000 денари.

Е сеа, за Шикоска, т.е. за Речковците - е тоа е сосема друга приказна која Давчев или министерот за образование под итно мораат да ја решат. Фамилијата Речковци се исто така шарлатани, како и тројцата избркани странци. Сум слушала дека синовите на Речковски биле најлоши препишувачи-студенти на ПМФ, ама откако завршиле, татко им ги вработил прво како асистенти на факултетот за туризам, а сега се „угледни професори“.

Mijachka

read-only
25 октомври 2011
24
0
Za toa dali ima ili nema doktorat nikoj nemozi da kazi, bidejki coekot duri i vo fokus ima prateno kopija od diplomata (napisano e vo poslednata statija).

Аааа хахаха, :LOL: неможи никој да кажи? Па и јас ќе пратам до Фокус моја докторска диплома бомбонче направена, со фотошоп. Бог да чува. Видел дека е фатен во лага - па претходните приказни дека немало во 60-тите години докторати по информатика, сега ги сменил и набавил диплома набрзинка.

Cayman

read-only
10 февруари 2010
15
0
се слагам со мијачка во врска со клајд никогаш и не верував ни дека има диплома. Едно време кажуваше и дека работел со Хаминг на хамингов код, дека му помагал, потоа дека пријателка му била Грејс Хупер и многу други лаги. Клајд е биден препишувач како и стожана, а за етиен и агер немам коментар, си беа на место

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно