Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Tesla Cybertruck

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
брат, лесно е да дискредитираш одма, понуди факти ако си маж па да дискутираме. Ја ти нудам факти, ти игнорирајте го. Али поинтересно ви е во делузија да живеете место да разгледате и истражите.

Ако фактите се на пример во Австралија, ти си во Африка, незнам дали разбираш воопшто...

ИТ форум е ова, поинаку е малку спрема Кајгана, не поминуваат толку глупости тука.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
на сликата е Turbo S.
Има троа разлика, и во пари и во перформанси.
Мислењето е автоматски споено:

еден факт не изнесе. типично ботовско однесување.
Ти не нудиш факти, туку само мрчиш без никаква основа. Затоа дур не понудиш бар еден факт, исто ко да те нема
А со кое порше се трка сајбрфакот? Има инфо? А патем, ако веќе ја трка најјаката верзија на сајбрфак со три мотори и 800+ коњи, зошто не ја споредува со ГТ3 РС, најјката верзија на порше?

Иначе во секој случај ме е за потценување тоа што го демонстрира, ама на право е едно, реал лајф е друго, на прва кривина и толку ќе е од камиончево. Пример, неверата е убедливо најбрза на право, 1.9с до 100, ама на патека, кајшто веќе има и кривини и кочење и се, не е толку брза… пошто е тешка ко слон, а ова чудово е уште потешко.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.017
На youtube, reddit и tesla forum има иљадници луѓе што се жалат за каросеријата.

Проблемот е што имаат многу нарачки на коли, па неможат сите да стигнат да ги проверат за квалитетот.

Но, сепак од Tesla ги поправаат овие грешки за без пари преку нивната Апликација.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.376
2.798
Ако фактите се на пример во Австралија, ти си во Африка, незнам дали разбираш воопшто...

ИТ форум е ова, поинаку е малку спрема Кајгана, не поминуваат толку глупости тука.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кои глупости бе другар? Ја ти давам аргументи ете слики дека едноставно Тесла не знае да прави коли. И нивните коли се нереално оценети. Вредат исто колку нов електричен Мерцедес или БМВ а плаќаш за некаков минимализам кај што екранот е се што имаш у колата. Башка што све е ефтино и не добро направено.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.679
3.290
А со кое порше се трка сајбрфакот? Има инфо? А патем, ако веќе ја трка најјаката верзија на сајбрфак со три мотори и 800+ коњи, зошто не ја споредува со ГТ3 РС, најјката верзија на порше?

Иначе во секој случај ме е за потценување тоа што го демонстрира, ама на право е едно, реал лајф е друго, на прва кривина и толку ќе е од камиончево. Пример, неверата е убедливо најбрза на право, 1.9с до 100, ама на патека, кајшто веќе има и кривини и кочење и се, не е толку брза… пошто е тешка ко слон, а ова чудово е уште потешко.
неверата има 21во најдобро време на нибургринг. Далеку е тоа од споро. Со тоа што така вози на патека, а после кога ќе излезеш од патека вози ко обична кола. Тие другите немаат баш такви возни својства. Нема некој што ја возел а што кажал дека како неа до сега немало.

На тема кое порше. Основниот модел на порше 911 е поскап од основниот модел на тракот. Тој модел што ти го наведе е 60% поскап од најкскапиот трак. Да, тој е побрз ако треба да те однесе тебе од точка а до точка б. Ама ако треба да те однесе по беспаќе товарен со еден тон во гепек, тогаш иаш проблем. Воопшто тоа што пикап може да се трка со спортско возило кажува многу за можностите на пикапот. Тоа е само маркетинг дека е брз и дека има луди способности, што не ти требаат, ама споредбата со најголемите влечачи во пикап светот и како нив ги остава позади се и тоа како битни. Клирингот што го има исто е до сега невиден ичекам да видам тест за офроуд.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
И нивните коли се нереално оценети. Вредат исто колку нов електричен Мерцедес или БМВ а плаќаш за некаков минимализам кај што екранот е се што имаш у колата. Башка што све е ефтино и не добро направено.
+1. Добра замисла, лоша изведба. Еден ден ќе треба да платиш за рекламата која ќе ти се појави при влез во колата.. Доста е од овие "smart" коли. Се замолуваат дотичните ауто-мејкерс да го вратат добриот квалитет. Како стигнаа америве од овој лепотан
Ford%20Mustang%20Mach%201-5.jpg

До оваа грдосија

tesla-cybertruck-texas-elon-musk-scaled-e1688899667930.jpeg

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.679
3.290
кои глупости бе другар? Ја ти давам аргументи ете слики дека едноставно Тесла не знае да прави коли. И нивните коли се нереално оценети. Вредат исто колку нов електричен Мерцедес или БМВ а плаќаш за некаков минимализам кај што екранот е се што имаш у колата. Башка што све е ефтино и не добро направено.
Колата на тесла те носи од кај сакаш до кај сакаш дур ти спиеш позади. На ит форум си. Не си на фемина.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
неверата има 21во најдобро време на нибургринг. Далеку е тоа од споро. Со тоа што така вози на патека, а после кога ќе излезеш од патека вози ко обична кола. Тие другите немаат баш такви возни својства. Нема некој што ја возел а што кажал дека како неа до сега немало.

На тема кое порше. Основниот модел на порше 911 е поскап од основниот модел на тракот. Тој модел што ти го наведе е 60% поскап од најкскапиот трак. Да, тој е побрз ако треба да те однесе тебе од точка а до точка б. Ама ако треба да те однесе по беспаќе товарен со еден тон во гепек, тогаш иаш проблем. Воопшто тоа што пикап може да се трка со спортско возило кажува многу за можностите на пикапот. Тоа е само маркетинг дека е брз и дека има луди способности, што не ти требаат, ама споредбата со најголемите влечачи во пикап светот и како нив ги остава позади се и тоа како битни. Клирингот што го има исто е до сега невиден ичекам да видам тест за офроуд.

Мислам дека сам дојде до закључчокот дека споредбата на пикап со порше е тотална глупост, или за на ајти форум, споредба на рам со графичка што би се рекло.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
А ќе се продава ли Сајбертракот во Европа, обично не ги сакаат Европјаните пикап автомобилите, освен земјоделци и градежништво каде се гледа по некој Форд Ренџер?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Колата на тесла те носи од кај сакаш до кај сакаш дур ти спиеш позади.
Се додека тоа не е повеќе од ~300 километри...
Мислењето е автоматски споено:

А ќе се продава ли Сајбертракот во Европа, обично не ги сакаат Европјаните пикап автомобилите, освен земјоделци и градежништво каде се гледа по некој Форд Ренџер?

Не верувам дека ова чудо ќе биде одобрено во европа, 3 тони и оштри агли насекаде...

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.509
7.816
Скопје
www.facebook.com
Грците се палаат на пикап возила, така да не е чудо кај нив да ги видеме за скоро.
Кај нас некако тешко. Бидеќи сите сме навикнати на голф 5ки или бмв.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Не сум љубител на тесла и на електрични коли ама конкретно овој модел јако е кул и со дизајн и со изведба и со квалитет...потсеќа ме дизајно на колата како од cyberpunk игра доста фјучеристички, уникатно, различно и кул.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
Не разбирам зошто кај пикап е важно забрзувањето? Толку ли електричниве возила немаат со што да се пофалат па си ги мерат со забрзување и максимална брзина?

Ова е товарно возило, цели на пазарот на Форд 150 и други возила од таа класа. Американците ги користат како работни возила. Да ги товарат, не да се тркаат со нив.
Самото тоа има маса од три тона и носивост од уште тон и пол. Уште толку може да влече. Ај сето тоа ќе го забрза, ама што ќе им направи на кочниците кога ќе треба да застане со истото забавување?

Aowek

user
14 април 2012
1.228
1.189
Еден Џејсон Камиса (најдобриот новинар за автомобилизам) излегува јавно да каже колку е импресиониран од возилово , цел поткаст има, ние ќе кажуваме не е добар Cybertruck, лаже Муск и сл...

View: https://www.youtube.com/watch?v=NjIPEtegPt4&ab_channel=TheCarmudgeonShow

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.679
3.290
Мислам дека сам дојде до закључчокот дека споредбата на пикап со порше е тотална глупост, или за на ајти форум, споредба на рам со графичка што би се рекло.
не е глупост, маркетинг е.
И има уште нешто. Тракот е со гуми за секаков терен. Истата брзина ја поставува и на земја. Поршето ако му смениме гуми и го ставиме на земја не знам дали ќе стигне до знаменцето на крајот. А на тракот ако му ставиме соодветни гуми мислам дека ќе беше уште пострашна споредбата.

Воедно тестот е направен со култно возило. Сон на секое дете. Порше 911. И ти покажува нешто што буквално го растргнува.

Рамот на графичката е многу битен.

Не разбирам зошто кај пикап е важно забрзувањето? Толку ли електричниве возила немаат со што да се пофалат па си ги мерат со забрзување и максимална брзина?

Ова е товарно возило, цели на пазарот на Форд 150 и други возила од таа класа. Американците ги користат како работни возила. Да ги товарат, не да се тркаат со нив.
Самото тоа има маса од три тона и носивост од уште тон и пол. Уште толку може да влече. Ај сето тоа ќе го забрза, ама што ќе им направи на кочниците кога ќе треба да застане со истото забавување?
Го изгледа ли видеото на промоцијата на пикапот? Ги уништи сите тегначи. Буквално ги дроби во секој поглед.

За жал никој не ги изгледа видеата од првиот пост за да збори за технологијата што ја користи пикапов.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

kolesk

lurker
6 февруари 2016
815
1.257
Абе дечки, ова некој дизајнер си исполнува деЦски сон. Па ваква кола цртавме во прво одделение. Коцка и гуми.
Жално не ги чувам цртежите (ракети, авиони, бродови), може ќе бев македонскиот елон маск.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.679
3.290

acekorg

hello world
5 октомври 2010
424
709
Јас мислам дека апсолутно неопходно беше Тесла да се појави во авто-индустријата.
Во времето кога Тесла излегоа со целосно дигитализирани возила овде Хјундаи, Тојота, VW се маткаа со монохроматски дисплеи сеуште, па да доплатиш X иљади евра ако сакаш смрден екран од 5 инчи во боја со никаква резолуција. Кинески радија имаа повеќе опции… а тек па за автоматско управување или за обновлива енергија да се ангажираа гигантиве.

И еве сега пак колку год да е грд cybertruck и гиљотина за пешаци… сепак може да влече јахта на приколка со 150kmh и притоа си безбеден ако те пукаат бандити со митралези да ти ја земат јахтата.

Плус еднаш изјави шефот дека за на Марс го планирал да се вози, затоа е таков.
Му се смееа луѓе и кога се занесуваше околу вертикално слетување и реискористување ракети па му успеа.
Забегува повремено Елон Маск ама мислам дека дури и тоа му е некоја маркетиншка екстравагантност…

MrComputer

hello world
1 февруари 2021
80
72
Битола
Абе голф си е голф, какви тесли, дурии, лопати, казми, мотики. 1.9TDI стандард :)
Наместо новите коли да стануваат по аеродинамични и по привлечни за око тие извадија цигла од автомобил, електрична.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Го изгледа ли видеото на промоцијата на пикапот? Ги уништи сите тегначи. Буквално ги дроби во секој поглед.

Тука нема да се согласам. Ги дроби на старт и во брзина, пробај да влечеш со него таква маса стотици километри и види како ќе поминеш.

Иначе дека е overall најнапредно возило со најмногу напредни имплементации и иновации нема збор. Не знам колку чини најевтин камионет или како и да се вика таа категорија, а тек пак уште и да биде најбрз со невидена контрола.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.679
3.290
Абе голф си е голф, какви тесли, дурии, лопати, казми, мотики. 1.9TDI стандард :)
Наместо новите коли да стануваат по аеродинамични и по привлечни за око тие извадија цигла од автомобил, електрична.
Да бидат сите исто, оти една е равенката за аеродинамика и тоа е тоа. Само смени напред лого и види во кој салон ќе ја купиш. Не сакам да ми биде колата клон. Сакам да биде различна од другите.
Траков е различен од се што постои.
Толку станаа досадни дизајните што она што беше футуризам и како ќе изгледа иднината го помочаа разни медиокритети што не размислуваат за утре а не па за наредни 10-50 години.
Епа ова е баш тоа. Им се намоча на медиокритетите и тие сега беснеат што некој ги моча.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно