За кој модем се работи конкретно, бидејќи го сменав од raisecom малиот само со лан порта во Aztech со лан + телевизија излез.Колку време немаше струја? Читав дека модемиве на Телекабел имале проблем со поврзување ако немале струја неколку часа
Јас играв TFT на сред партија 4 пати ме реконектира, и ме врати на Emerald 4.Ме падна на сред партија дота шо требаше да ја добијам сега баниран сум. Пиздата материна да му ја ебам и на телекабел и тие шо го водат. Цел ден заебава во Битола.
Да јас не играм Valorant ама ја пуштам да видам серверите чисто информативно колку пинг има во државите, од кога снема струја сигурно рутирањето се има сменато надвор од МК и сега е тиња.На Valorant пингот од 35-38 на 56-80 јуриш па уште удриле и 5%-15% packetloss
Tука тука му се серверите со LoL/ТFT за на пример на лигушите имав 32-35 пинг сега 56-58 со подкочнување, ако продолжат вака ќе му намалиме тарифа да не лапат многу пари на месец од менеДа јас не играм Valorant ама ја пуштам да видам серверите чисто информативно колку пинг има во државите, од кога снема струја сигурно рутирањето се има сменато надвор од МК и сега е тиња.
Имаше по околу 30 пинг на TFT EU East, сега е 58.Tука тука му се серверите со LoL/ТFT за на пример на лигушите имав 32-35 пинг сега 56-58 со подкочнување, ако продолжат вака ќе му намалиме тарифа да не лапат многу пари на месец од мене
Катастфора е денес цело време дисконекции, се јавив ама ништо не средија, локално во БТ е нешто проблемот изгледа.денес уште катастрофа... до дождот да не е?
Во централата нешто менвале од вчера, над хотел Театар кај шо се гради куќа гледам има скинато оптички кабел, цело време камиони,багери, шо не седат таму не ме чуди тие да го имат скинато, е сега дали е на телекабел кабелот не се знај, ќе светеше црвено на модемот ако беше то.Битола уште од вчера сиба стопанката, углавноМ “екипите се на терен пијат ракија не му се работи на дождо/снегО (лапајцата по нашки)“
Не е баш во ред, уплинкот надвор од МК тиња, 15K ping na PoE2во ред би трбало да е сега
Па изгледа само Битола е, не гледам од други градови да се жалат.На 30-40 мин паѓа нето оптика Бт, исти проблеми имаме сите или е излоиран случај?
“мршбедатибамтинкачоскопскиојфатисидечко“ да се посмејме малце на целата ситуација, село гори баба си ја чешла е работата. Али мислам дека е средено сеа за сеа..Ах бре Битолчани, кај аеродром немате па сега и ова... пу јаз'к!![]()
Ми јавија вчера од Телекабел и плус на маил ми вратија дека приговор дадов, од техничка ми рекоја дека Софтверски проблем бил кај нив.пак драпа ташаци интернетот.
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден