Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Дибеци се. Значи точниот пакет ми е FIX VOICE+INT+TV L+L+M истечен договор на крај на 2018 и сега моментално плаќам за него 1699 ден. месечно (60/60 нет со 5ТБ).

Пошто сега со 5ТБ можам да земам некој IPTV, реков чекај да видам без ТВ договор да направам поефтино ќе биде сигурно. Одам во салон и дечкото вика Internet L (100/100 5TB) договор на две години 1499 ден. месечно (значи без ТВ). Никаква логика нема да потпишам договор за да заштедам 200 денари месечно, а уз тоа да го вратам првиот ресивер.

И сега му викам ако одлучам ТВ да воведам за 2-3 месеци што тогаш? Нов ресивер ќе ми даделе и вкупно ќе сум плаќал 1799 ден. месечно.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.732
4.327
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Значи, сакам само да го продолжам договорот што ми истече во април за да ги добијам поновите брзини. Не би требало тоа да е волку комплицирано, јас да ги молам да потпишиме договор. На крај како што мислев иницијално ќе идам со неотел па преку такво.
верувај, ќе се заебеш и тоа јако !!!!

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
458
647
Како може да се стапи во контакт со продажен агент ?

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Гледав едно видео како функционира оптичкиот линк на јутубе и тој дечкото спомна дека постојат пасивни и активни мрежи според тоа дали се дели еден оптички кабел со повеќе корисници или секој корисник си добива дедициран кабел, па ме интересираше дали на Телеком мрежата е пасивна или активна.

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
Гледав едно видео како функционира оптичкиот линк на јутубе и тој дечкото спомна дека постојат пасивни и активни мрежи според тоа дали се дели еден оптички кабел со повеќе корисници или секој корисник си добива дедициран кабел, па ме интересираше дали на Телеком мрежата е пасивна или активна.

Пасивна мрежа користи Телеком.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Јас бев иницијално во салон, и ми кажаа дека агенти работат договори. Конфузни се, 15 пати ми се јавуваат дали сум барал нов договор...
Колку што знам агентите се само за нови договори, едино најди агент договори се да го раскинеш моменталниот договор, и да земеш на друго име како нов договор.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Дали може да се премине на нов пакет пред да истече стариот договор?

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.732
4.327
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Може само ако новиот пакет ти е поскап од стариот, ако не во тој случај ќе треба да ги плаќаш пеналите за да преминеш.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Ова само за новите M и L корисници, или за сите моментални корисници на Магента 1? Јас сум на М пакет од '16. Досега беше 1 тера, сеа промотивно беше 2тера, а колку ке останат на крај незнам.

Може само ако новиот пакет ти е поскап од стариот, ако не во тој случај ќе треба да ги плаќаш пеналите за да преминеш.

Случајно да не знаеш што се случува во врска со попустот за уред?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје

Како мислиш на нов пакет? Во. Магента пакетите за телевизија и за интернет можеш месечно да ги менуваш како сакаш, тоа значи овој месец смени на М, другиот месец на Л, па С, не е проблем, ке си плаќаш во зависност од пакетот, само мобилните пакети неможеш.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Случајно да не знаеш што се случува во врска со попустот за уред?

Мислиш на Huawei ONT или на ресивер? За онт неплаќаш ништо, ја изнајмуваш опремата и ја враќаш ако се исклучиш. Исто и за првиот ресивер. Не смееш да ги продаваш, несмееш да правиш апгрејд на хард дискот или да го „стопиш“. Вториот ресивер е 1000 ден. ни агент ни врски не помагаат за попуст (барем јас не успеав) и после тоа е твој не го враќаш, ама тој нема HDD внатре, ни опција за снимање на УСБ (иако имаат порти).

Како што кажа @acikaaa можеш да шалташ од пакет на пакет - од месец на месец се додека си плаќаш сметки нормално.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Како мислиш на нов пакет? Во. Магента пакетите за телевизија и за интернет можеш месечно да ги менуваш како сакаш, тоа значи овој месец смени на М, другиот месец на Л, па С, не е проблем, ке си плаќаш во зависност од пакетот, само мобилните пакети неможеш.

На М'16 и имам 50/50 1ТБ, дали е можно да земам од новите пакети што се 100/100, 5ТБ тоа ме интересира.

Мислиш на Huawei ONT или на ресивер? За онт неплаќаш ништо, ја изнајмуваш опремата и ја враќаш ако се исклучиш. Исто и за првиот ресивер. Не смееш да ги продаваш, несмееш да правиш апгрејд на хард дискот или да го „стопиш“. Вториот ресивер е 1000 ден. ни агент ни врски не помагаат за попуст (барем јас не успеав) и после тоа е твој не го враќаш, ама тој нема HDD внатре, ни опција за снимање на УСБ (иако имаат порти).

Како што кажа @acikaaa можеш да шалташ од пакет на пакет - од месец на месец се додека си плаќаш сметки нормално.

За телефони попустите мислев.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339

Чек, чек дали сакаш да кажеш дека ако имам договор Магента и пакет нет М, можам на еден месец да преминам на Л секако со потребната доплата па после доколку немам потреба да се вратам на М?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
На М'16 и имам 50/50 1ТБ, дали е можно да земам од новите пакети што се 100/100, 5ТБ тоа ме интересира.

Во грешна тема си тогаш.

Чек, чек дали сакаш да кажеш дека ако имам договор Магента и пакет нет М, можам на еден месец да преминам на Л секако со потребната доплата па после доколку немам потреба да се вратам на М?

Незнам за магента ама на Internet&TV сигурно може. Неколку пати ги мењав двата пакета.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Да, во текот на еден месесц можеш да смениш еднаш, па на следниот или остани на истиот или смени си

Тоа незнам, али колку што читав погоре изгледа треба да потпишеш нов договор.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Да, во текот на еден месесц можеш да смениш еднаш, па на следниот или остани на истиот или смени си

Тоа незнам, али колку што читав погоре изгледа треба да потпишеш нов договор.
Во грешна тема си тогаш.

Незнам за магента ама на Internet&TV сигурно може. Неколку пати ги мењав двата пакета.
Благодарам, не сум знаел :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
И што симињаш толку многу?
15 гигабајтни 1080p филмови, некогаш и 20-30гб ремукс.
По 2 филма на ден гледам.
Треба да ги бришам ама пустоно две недели сидање на IPTorrents ме кочи.

5og3UDW.jpg

Сега веќе ни порн ни обични филмови не ми се средени, и лајф и све е комплит мес.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU