Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стопен глушец при враќање од сервис

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Тогаш што бара продажно лице да прими уред за сервис?

Се вртиме во круг, односно муабетиве ги вртите во круг бетер од политичари.

Наложено му е од законот. Врши курирска служба.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Па не вршат дијагностика, туку визуелна проверка за физичко оштетување. Ако така ангажирајте си по еден сервисер во секоја продавница и нека прави он стручен прием. Од сега ќе треба со телефон да го снимаме процесот на оставање на производите за да се заштитиме. Ѓубриња.
Смешно ми е како низ 5-6 страни се збори дека примаат уреди за сервис во секоја продавница за подобро корисничко искуство.

На тема за тоа како сервисот оштетил корисник баш заради оваа пракса.
Мислењето е автоматски споено:

Наложено му е од законот. Врши курирска служба.
Наложено му е од закон да врши курирска служба?

Значи пример iStyle што прима уреди само од 10 - 16 часот во работен ден (без сабота и недела) во City Mall работи против закон?

Ај те молам баш покажи ми информација за ова, многу сум скептичен.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Смешно ми е како низ 5-6 страни се збори дека примаат уреди за сервис во секоја продавница за подобро корисничко искуство.

На тема за тоа како сервисот оштетил корисник баш заради оваа пракса.
Ова остава можност за злоупотреба од страна на продавачот. Секогаш може да констатира сервисот дека станува збор за физичко оштетување, доколку при прием на производот од страна на продавач а не сервисер, не се издава документ во кој ќе се костатира физичката состојба на производот.
Едниствена заштита е производот да се носи директно на серврис а не по салони. Дури и ова може да биде опорено ако не се издава документ од страна на сервисот во кој ќе се костатира физичката состојба на производот при прием на производот.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Ова остава можност за злоупотреба од страна на продавачот. Секогаш може да констатира сервисот дека станува збор за физичко оштетување, доколку при прием на производот од страна на продавач а не сервисер, не се издава документ во кој ќе се костатира физичката состојба на производот.
Едниствена заштита е производот да се носи директно на серврис а не по салони. Дури и ова може да биде опорено ако не се издава документ од страна на сервисот во кој ќе се костатира физичката состојба на производот при прием на производот.

Ова остава многу простор за пропусти и злоупотреби. Само не ми е јасно како два члена (од сите други) на темава не го гледаат тоа.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Продажното лице не е квалифициран кадар за дијагностика на уреди. Затоа инспекторот бара извештај од сервисот, а не од сервисниот налог направен во продажниот салон.
Па, не знам дали „дијагностика“ е соодветен термин за една обична визуелна инспекција; односно да провериш дали има видливи физички оштетувања, што во случајов би биле очигледни ако членот самиот го оштетил/стопил дома. А сигурен сум дека тоа се прави при секој прием на продукти под гаранција, без разлика дали Анхоч, Сетек итн. затоа што физичките оштетувања никогаш и никаде не се покриваат од гаранцијата. Аку не го проверат вработените за физички оштетувања во салон (што е голем пропуст и не верувам дека се случило), тогаш пак кривицата е на нивна страна затоа што меѓу нив и сервисерот имаш транспорт кој што може да го оштети.

Во случајов е очигледно дека транспорт не го оштетил затоа што пластиката е стопена во обид да се отстранит лепакот на лизгачите/глајдерите.

Последна промена:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Ова остава многу простор за пропусти и злоупотреби. Само не ми е јасно како два члена (од сите други) на темава не го гледаат тоа.
Јас се сложив и претходно со ова. Само што сите членови се на мислење дека сервисот ја направил злоупотребата, јас пак сум убеден дека е некој вработен во салонот...

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
И во сервисот приемот не го прават сервисерите. Има доле една девојка што издава приемници и она е таа што ги проверува визуелно производите. Еве нека отиде трудова да утврди дали е стручна за тоа :)

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Кога оставате уред лично во овластен сервис се врши комплетен прием на уредот. Се запишуваат сите недостатоци кои се визуелно присутни, нормално дека не може да го отвори уредот на лице место и да провери дали е потопен во вода(пример). Ваков тип на оштетувања може да ги утврди само сервисерот при сервисирање на производот. Доколку вие мислите дека има злоупотреба кога оставате производ за сервис во продажен салон, можете слободно самите да го однесете производот во сервис. Продажните салони само вршат услуга за транспорт на уредот.

Замислете во сервис седат со фенови и вода и потопуваат и топат по цел ден уреди, дајте ви се молам.

Вие мислите дека Анхоч опстојува 30 години со злоупотреби? Ќе се јавеле кај инспекторот за “врски“ за 50 евра глушец, патем набавната цена е пониска, а инспекторов ќе завршел работа за поевтино. Колку поевтино? Ќе се коцкате да подмитите инспектор за 3000 денари?

И во сервисот приемот не го прават сервисерите. Има доле една девојка што издава приемници и она е таа што ги проверува визуелно производите. Еве нека отиде трудова да утврди дали е стручна за тоа :)

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
И во сервисот приемот не прави го прават сервисерите. Има доле една девојка што издава приемници и она е таа што ги проверува визуелно производите. Еве нека отиде трудова да утврди дали е стручна за тоа :)
Ни трудова и пазарна ни било кој нема да се впупшти ниту во утврдување на нечива стручност. Затоа што ниту имаат надлежност ниту пак имаат самите стручност ова да го утврдат. Они работат по документи, доколку нема документ со кој се потврдува дека производот кој е примен на сервис не е физички оштетен, ништо неможат да направат.

Вие мислите дека Анхоч опстојува 30 години со злоупотреби? Ќе се јавеле кај инспекторот за “врски“ за 50 евра глушец, патем набавната цена е пониска, а инспекторов ќе завршел работа за поевтино. Колку поевтино? Ќе се коцкате да подмитите инспектор за 3000 денари?
Не, немислам, напротив Анхоч сеуште ми се број 1. продавница баш заради мое лично искуство со нивниот сервис. Сепак, ова неуреденост на постапката за прием на уреди за сервисирање остава можнотст за злоупотреба.

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.168
16.258
Па така работат бе Пане . Затоа се најголема фирма увозници во МК
И Нексио и Шексио од кај нив зимаа со комбенца секој ден.. ( добро тогаш непостоеше Нексио - беа некои фирми не памтам имиња - Дуна ...)
Епа нема да биде повеќе така во иднина, за среќа. За неколку години ќе биде обавезно електроника да биде serviceable. Ако за најмало дефектче се фрла во ѓубре цел производ, човештвово и планетава наебале. После имало глобално затоплување и планини од ѓубре. Епа ќе има.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Кога оставате уред лично во овластен сервис се врши комплетен прием на уредот. Доколку вие мислите дека има злоупотреба кога оставате производ за сервис во продажен салон, можете слободно самите да го однесете производот во сервис. Продажните салони само вршат услуга за транспорт на уредот.

Анхоч е крив за:
1. Идиотски поставен процес на прием на сервис. Еве јас можам уште во негова концепција да ти кажам дека ќе има проблеми со вакво функционирање каде што зема уред кој стигне и ќе дојде баш до вакви ситуации
2. Одбивање на приговорите од @outsider по настанатата ситуација. Кога имаш таков чкартен процес за прием, треба да ги прифаќаш приговорите на потрошувачите.

Да носам сам во сервис ако мислам дека има злоупотреба...смешки.

Анхоч како опстанал 30 години со ваков дебилен процес на примопредаја јас не знам да ти кажам. Очигледно има слаба конкуренција која не може да им направи сериозна алтернатива. Btw, не го врти муабетот, никој не ги обвини дека корпоративно намерно го прават ова - дело е на индивидуа.

Замислете во сервис седат со фенови и вода и потопуваат и топат по цел ден уреди, дајте ви се молам.

Не знам од каде излезе спинов дека водено оштетување треба при прием на сервис да се види или дека Анхоч топеле уреди во вода. Прекини со нафрлувањава бидејќи никој не паѓа на финтите како што може да видиш.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Анхоч е крив за:
1. Идиотски поставен процес на прием на сервис. Еве јас можам уште во негова концепција да ти кажам дека ќе има проблеми со вакво функционирање каде што зема уред кој стигне и ќе дојде баш до вакви ситуации
2. Одбивање на приговорите од @outsider по настанатата ситуација. Кога имаш таков чкартен процес за прием, треба да ги прифаќаш приговорите на потрошувачите.

Да носам сам во сервис ако мислам дека има злоупотреба...смешки.
Приговорите се разгледуваат, доколку потрошувачот е оштетен веднаш се постапува. Ако се прифаќаат сите приговори тек тогаш ќе има злоупотреби. Те молам изјасни се како професионалец во оваа област, гледам дека имаш доста искуство со продажба и менаџирање.

Само немој да ми кажеш да вработи сервисери во сите продажни салони за да направи прием на 1 уред во денот од 15 минути и останатите 7 ипол часа да вегетира. Дополнително на ова, те молам и најди сервисер кој би се нафатил да врши прием во продажен салон. И за крај немој да пишеш „Тоа е нивни проблем“.

Анхоч како опстанал 30 години со ваков дебилен процес на примопредаја јас не знам да ти кажам. Очигледно има слаба конкуренција која не може да им направи сериозна алтернатива. Btw, не го врти муабетот, никој не ги обвини дека корпоративно намерно го прават ова - дело е на индивидуа.
Кажи ми кој би бил мотивот за некој да ти наштети тебе лично? Која е добивката јас тебе да ти го оштетам глушецот? Каде со ваков мајндсет? И до кога?

Не знам од каде излезе спинов дека водено оштетување треба при прием на сервис да се види или дека Анхоч топеле уреди во вода. Прекини со нафрлувањава бидејќи никој не паѓа на финтите како што може да видиш.
Секој втор пост во темава е дека глушецот е оштетен од страна на Анхоч, без претходно да се размисли дали има логика да бидат нештата такви.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Многу ја искомплициравте работава ... Анхоч при прием на уред за сервис, прием во продажниот салон, прават проверка за очигледни физички/козметички недостатоци. Ако при таа проверка не воочиле дека маусот е стопен и истото не го навеле на документот за прием на уред за сервис, нивен oversight е.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com
1 недела помина, маусот не беше заменет. Го повикувам @Pane24 да настапи и да ја спаси ситуацијава
Во интерес на фирмата Анхоч и членот со маусот се јавив да му купам нов и сите да бидаат задоволни. Али членот не сакаше да му помогнам што е и негово право. Инаку иако тука Анхоч не е крив со овие дотичниве мауси заради нивниот неквалитет подобро е да се престане со таквите да се увезуваат и да се разгледуваат други варијанти на мауси од повисоката класа.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Приговорите се разгледуваат, доколку потрошувачот е оштетен веднаш се постапува. Ако се прифаќаат сите приговори тек тогаш ќе има злоупотреби. Те молам изјасни се како професионалец во оваа област, гледам дека имаш доста искуство со продажба и менаџирање.

Ајде ќе почнам со ред:

Приговори со потрошувач - тоа дека се постапува кога е оштетен е само PR изјава. Да ја разгледаме конкретната ситуација:
  • Маус примен во Битола
  • Маус констатирано оштетен во Скопје
  • Приговор од потрошувач дека не е оштетен од него

Во случајов заради самата организација на прием на сервис од Анхоч, не може да се докаже кој го оштетил маусот бидејќи се пројдени X денови.
Вашиот став очигледно е дека секој физички оштетен производ е проблем на потрошувачот кога ќе стигне во сервис во Скопје.

Само немој да ми кажеш да вработи сервисери во сите продажни салони за да направи прием на 1 уред во денот од 15 минути и останатите 7 ипол часа да вегетира. Дополнително на ова, те молам и најди сервисер кој би се нафатил да врши прием во продажен салон. И за крај немој да пишеш „Тоа е нивни проблем“.

Не планирам да се докажувам со тебе за менаџмент на рандом форум. Само ќе ти кажам дека тезава што ја поставуваш не е квантна физика - има фирми што го решиле ова со прием на производи во други салони и потоа превоз до сервис.

Не збориме за решение на тоа што има во црната дупка, него решение за прием на сервис во салон. Полупрофесионалец ќе знае кој е процесот, не пак професионалци како вас.

Само ви одговара системов зашто во конфликтен случај не планирате да сносите одговорност, инаку ќе му го уважевте приговорот.
Кажи ми кој би бил мотивот за некој да ти наштети тебе лично? Која е добивката јас тебе да ти го оштетам глушецот? Каде со ваков мајндсет? И до кога?
Еднаш спомнав на темава дека ќе дискутирам, ама нема да толерирам некој симплифицирани теории како што правиш сега. Не знам дали сериозно ме прашуваш кој би имал логика да наштети на некој друг?

Тогаш да ги тргнеме сите правила и процеси, твојата логика ако е точна треба да нема злоупотреби, криминали во општеството.

Правилата на функционирање на одреден процес во фирма се прават за да се заштити фирмата, вработените и потрошувачот. Вашево каубојско „прими го во продавница и прати го во сервис“ остава многу пропусти. Да мислиш дека никој никогаш нема да искористи пропуст е некомпетентно размислување.

Секој втор пост во темава е дека глушецот е оштетен од страна на Анхоч, без претходно да се размисли дали има логика да бидат нештата такви.
Може и секој пост да биде дека глушецот е оштетен од Анхоч. Тоа е ирелевантно.
Знаеш како нема да биде секој пост тоа?

Кога ќе си имате добро воспоставен процес каде што веднаш ќе се воочи проблемот при пријава од страна на потрошувач. Вака самата компанија е крива што доаѓа на вакво банално дереџе, ама ако волку сте упорни во вашиве тврдења и теории, јасно ми е и зашто.

Многу ја искомплициравте работава ... Анхоч при прием на уред за сервис, прием во продажниот салон, прават проверка за очигледни физички/козметички недостатоци. Ако при таа проверка не воочиле дека маусот е стопен и истото не го навеле на документот за прием на уред за сервис, нивен oversight е.
Ова го спомна еден од бившите вработени на Анхоч, @Rilind , ама после мислам други членови како @Вајкинг и @SiPy` го негираа како процес, односно дека само се прима уредот и всушност курирски се испраќа до сервис каде што се прави официјалниот прием.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Хм? Претходно на два пати го враќаат маусот со искорнати и неправилно залепени падови, а имаше и друг ист таков случај за Logitech маус од друг член, а сега маусот е стопен од доле, баш кај што е падот при што секоја логика кажува дека е настанато при загревање во обид да се одлепи истиот тој пад. Значи според ова баш ИМА логика да биде маусот оштетен од Анхоч, на пример некој ја засрал работата, ја стопил пластиката и рекол дека таков бил донесен.
Втората опција е членот сам да го стопил маусот и сега отвара теми, лаже и поднесува лажни пријави до ДПИ, што мора да се сложиш има многу мала логика.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ова го спомна еден од бившите вработени на Анхоч, @Rilind , ама после мислам други членови како @Вајкинг и @SiPy` го негираа како процес, односно дека само се прима уредот и всушност курирски се испраќа до сервис каде што се прави официјалниот прием.
Да, го прочитав и јас тој муабет. Ама два пати досега сум имал потреба да оставам нешто за сервис, двата пати пополнивме документ за прием во кој беше опишана физичката/козметичката состојба на производот и шо се оставам со него (кутија, пропратни додатоци и документи).

За обичен потрошувач, не би требало "Анхоч продажен салон" и "Анхоч сервис" да се две посебни единки. По муабетов, "Анхоч продажен салон" е само карго служба за сервисот, шо е банално. Патем, дури и да е така, и во карго ми се случило да одам со згужвана кутија и да ми речат "ова ти е оштетено". Не чекаа да го достават па да се натегаме кој каде ја посрал работата.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Од лично искуство, никој во фирмата не бара од продавач да прави техничка проверка на уредот и состојбата на која е уредот. Се прави само физичка проверка, т.е. скршен телефон на пола, логично е да нема гаранција, и лично јас сум рекол на неколку вакви случаи дека нема да им важи гаранцијата, бидејќи се гледа, дете мал може да примети дека телефонот е скршен, но имав случаи каде што купувачот напорно сака да го прати во сервис. Во тој случај, во сервисниот налог се потенцира дека екранот е скршен, се дава налогот на купувачот, и во моментот што купувачот го прима налогот и вика океј е, немам ништо против текстот во налогот, во тој момент јас како продавач што го прима уредот за во сервис и Анхоч како фирма не се одговорни за скршениот екран.

Во овој случај со маусот, еве да велиме, доколку outsider го стопил, му текнало да го стопи маусот, и вика ај да ги заебем Анхоч да видам дали ќе ми дадат нов, и го носи во салон, и продавачот прави прием без да провери ФИЗИКЧА, ФАКТИЧКА состојба (не збориме за техничка, т.е switch не работи, сензорот не е во ред итн), во тој момент и да го стопил outsider маусот, фирмата нема доказ дека маусот бил стопен, и фактички фирмата е одговорна за тоа.

Да нема пак забуни, ќе дадам друг пример како е системот, што на 99.5% од случаите работи без никаква грешка: идеш со графичка, викаш ова не ми работи. Продавачот на лице место треба да провери физички, на кратко дали уредот има скршен PCIе конектор, дали конекторот за 8 пински е оштетен (читај ВИДЛИВА СО ГОЛО ОКО ФИЗИЧКА ОШТЕТА), и истото се пишува во налогот доколку има, чисто за да се има бело на црно. Ако нема оштета физичка, нормално продавачот нема да ти рече ништо, ќе го испрати. Потоа, сервисерот ако наоѓа нешто друго што не е под гаранција, тоа е сосема друга работа.

За крај, да резимирам, последно мислење во темата: Анхоч не очекува од продавач да потврди технички проблеми или оштети што не се видливи, туку само физички оштети, за кои што секој човек со малце памет би знаел дека за тоа не важи гаранцијата, бидејќи истите се чисто пишани во секој гарантен лист (ама кој ги ебе гарантните листови нели, немаме време тоа да читаме), и доколку се гледа физичка оштета (како на маусот), само се пишува маусот е примен, долниот дел на маусот има трагови од вруќина/висока температура, маусот има трагови од стопење, и со тоа си чист, прати го во сервис, сервисерот гледа дека е стопен, тоа не подлежи под гаранција, се враќа, и никому ништо, бидејќи Анхоч има доказ дека маусот бил во таква состојба при прием на салон. Овој дел за прием, односно физичките оштети да се внесуват во налогот е од првите работи што се учат во обука, и не верувам дека има некој што не ги пишува. Али тоа е тоа, ДПИ дале одлука, и понатамошно зборување е само дискусија, без некоја промена на фактичката состојба.

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Ситничави се нашиве фирми, за ситна пара си губат репутација.

Дури и членот да е кривецот при топењето на маусот, се прашувам дали на Анхоч им се исплатеше PR комшаров што се случува тука на темава. Ако се разгледа сентиментот грото од членовите сметаат дека Анхоч се криви, и дека целата вина лежи во нивни раце.

Не знам дали забораваат дека е ова форум за IT ентузијасти, кои огромен дел од нивниот екстра приход го трошат на играчки кои што баш нивната продавница ги продава. Вреди ли можниот иден промет, наспроти мизерни 3.000 денари? Кои за нив за набавка е сигурно уште понизок.

Без разлика што членот е Karen, како потрошувач му следат сите права кои он си ги користи. Тука случајов е и ја мислам вработен кој во нервоза малку повеќе го заборавил пиштолот за топлина.

И мене иначе ми се расипа еден уред купен од Анхоч пред некое време кај што видов немало гаранција за него воопшто, им пратив неколку мејла на Анхоч за да ми го сервисираат или заменат во добра воља. Мртва тишина од страна на нив. Мизерно е навистина, читајќи ја сега и темава воопшто не ме изненадува фактот.

За таа сума ја што ја дадов за расипаниот уред едноставно не вреди да продолжувам, туку едноставно нареден пат кога ќе треба да купам нешто од хардвер, Анхоч го скокам. Кој е пооштетен во тој случај?

Еве и неколку други примери за ситничавост од нашиве хардвер фирми што сум ги имал низ годиниве.

Пак Анхоч, овојпат преку интернет нарачка платив преку картичка која неколкукратно беше повеќе од сумата за бесплатна испорака, меѓутоа за еден од производите немав доволно средства на картичката, и веднаш направив уште една нарачка за истиот производ, овојпат избрав да платам во готово при испорака за него. Сумата беше незначителна 800-900 денари и очекував дека ради првата нарачка која го надминува лимитот за бесплатна испорака, нема да ми наплатат достава.

За два дена при испорака ми ги носат и двете нарачки одеднаш, и за мое изненадување морав да платам достава за вториот производ, таков бил едноставно протоколот, ситничавост за 250 денари.

Нормално ги платив, иако требаше да ја одбијам втората нарачка на лице место и да им кажев дека не ја примам денес, па да ми ја испорачаат друг ден каде што ќе мораат да трошат пак гориво, време и ресурси. Срамотилаци.

Друга случка за ситничавост од страна на ДДКом исто со испораката, која и на рекламата, и на страната и лично на телефон ме убедија дека испораката е бесплатна, само за на крај на фактура преку мејл и на испораката да ми наплатат 180 денари.

Навистина не ми беше проблем да ги платам и во двата случаи, штедам и време и гориво, меѓутоа фрустрира колку воопшто немаат осет за коректен однос према своите муштерии фирмиве.

И така rant over. :D

Поздрав.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Прво, со маус од 3000 не си IT ентузијаст, така да таа категорија на коминтенти ич не е засегната со "PR кошмаров"...
Да беше ова цепидлачење на темава толку ефикасно, т.е. да имаше барем пола од ефектот што мислите дека го има, веќе ќе имаше некаква реакција од Анхоч.

Уште еден момент што треба да се потенцира: овластениот сервис бил на Амако. Иако се работи за фирма во чија сопственост е Анхоч, сепак не е истиот сервис.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Update: Чекам повратен емаил од Анхоч/Амако да ги контактираат Steelseries да ми дат нов маус, затоа што се активира гаранцијата од производител.

Атачменти

• Screenshot_20220701-165833_Proton Mail.jpg
    Screenshot_20220701-165833_Proton Mail.jpg
    134,6 KB · Прегледи: 75

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Прво, со маус од 3000 не си IT ентузијаст, така да таа категорија на коминтенти ич не е засегната со "PR кошмаров"...
Ај ако може да ни кажеш со колку пари опрема може да сме ИТ ентузијасти, чисто да не се претставуваме погрешно пред луѓе :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Да беше ова цепидлачење на темава толку ефикасно, т.е. да имаше барем пола од ефектот што мислите дека го има, веќе ќе имаше некаква реакција од Анхоч.

Уште еден момент што треба да се потенцира: овластениот сервис бил на Амако. Иако се работи за фирма во чија сопственост е Анхоч, сепак не е истиот сервис.

View: https://www.youtube.com/watch?v=jimPXzGaY6w

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Ај ако може да ни кажеш со колку пари опрема може да сме ИТ ентузијасти, чисто да не се претставуваме погрешно пред луѓе :)
Јас ќе ти помогнам. За да можеш да се наречеш ентузијаст, мора да поседуваш две парчиња од овој маус.

The Gold Bullion Wireless Mouse - 36,835$

Мора да имаш два за да добиеш статус ентузијаст, со еден ништо не си напраил.

Сепак, постои шансата и со два на форумов пак да не те наречат ентузијаст, така да јас би одел со три за да бидам сигурен.

Секој знае дека ти требаат три овакви мауси за да бидеш ентузијаст, не знам како не ви е срам шо не го знаете најосновното нешто во светот на IT ентузијазмот.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно