Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стопен глушец при враќање од сервис

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Тажното е што и покрај тоа шо steelseries одобриле замена пак треба да ги моли анхоч и постои шанса на крај ништо да не направи.

1. steelseries имаат слики и видеа, Анхоч имаат директен увид.
2. многу е лесно во нивната позиција, наложуваат на некој друг да превземе нешто, а нив не ги засега воопшто.
3. да беа вистински добри steelseries, досега ќе му испратеа нов маус на членот.

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Да не забегуваме, ќе ти реплицирам на овие 5 точки.
1. Можеби не станува за пара, туку за принцип.
2. Замисли секој што ќе оштети уред да отвара тема на ИТ форум и автоматски да добива нов уред со цел фирмите да избегнат PR кошмар. Да поголемиот дел од членовите сметаат дека Анхоч е крив затоа што немаат слушнато одговор од Анхоч, односно имаат но низ призмата на членот што ја отворил темата.
3. Ентузијастите се само 10% од потрошувачите во ИТ фирмите. Тоа ентузијастите МОРА да го сфатат. И јас исто како ентузијаст се имам помирено со ова, затоа наместо неколку квалитетни производи во македонските фирми има еден куп кинезарија. Ама самиот пазар и 90% од потршувачите го бара тоа.
4. Тебе ти се расипал уред што нема гаранција, и сега Анхоч ти се криви затоа што сметаш дека се должни да ти го заменат на добра волја ?? Како бе така другарче ? Ајде кажи ми каде (во која држава, продавница) го има тоа ? Дај ни повеќе детали да видиме за каков уред станува збор, пред колку време ти е купен, можеби воопшто не е сервисабилен, а да добиеш нов, не гледам НИКАКОВ основ.
5. Ти си пооштетен затоа што се ограничуваш. Ти си еден од 2 милиони за било која фирма која е распространета низ цела држава. Не вреди да се лутиш на фирма и да си го ограничуваш спектарот само затоа што си имал неубаво искуство со 1 вработен.

Пријателе не се возбудувај нема потреба. :D

Да ти реплицирам.

1. И јас можев од принцип да им кажам епа нареден ден ќе можам да ја примам втората нарачка, денес имам само енергија за првата. Пројдете утре со втората за да си ги заработите 250-те денари за испорака, место да се шлепате на првата за која ми следеше бесплатна испорака. Извинете ама и мене тоа ми е принцип, дневно можам само една пратка да примам.

2. Јас реков дури и он да е крив, а според common sense се гледа дека не е така. Анхоч да се озбилна фирма ќе гледаат што побрзо да заташкаат работата за да не си ја расипат репутацијата. Членот што му го стопиле маусот е Karen, ама и ја сум таков и потполно го поддржувам, нема многу вакви како нас што се замараат.

Не можеш да рамњаш фирма што остварува месечно приходи со милионски суми, наспроти приватен граѓанин кој заработува во просек по 20.000 денари месечно. За првиот тие 3.000 денари се пичкин дим, за вториот тоа се 15% од вкупниот негов месечен приход.

3. 10% не е мала цифра поготово кога ние сме процентот што фрла 3.000 денари за маус кој врши иста работа со маус од 300 денари или на графички кои коштаат колку едно половно ауто.

4. Епа криви ми се ја од рангот на фирма за каква што ја мислев претходно Анхоч очекував токму тоа да ми го заменат без проблем. Такви се Амазон во САД колку што имам разбрано, и општо повеќето од западните фирми. Не го прават тоа зошто толку многу ги сакаат муштериите, туку се прагматични и сфаќаат дека не вреди за минискулна сума пари да си уништуваат репутација и можен иден приход.

Сите продавници најголемиот ќар го прават од повратници, луѓе што еднаш купиле а се задоволни и од сега па понатаму таму им е првиот избор кога сакаат да купат нешто.

5. Не се лутам воопшто, туку се обидувам да го пренесам моето мислење, мое право е да ширам негативен сентимент кон една фирма која субјективно почиња да ме нервира. И нормално не планирам да си го ограничувам спектарот, ако ми треба нешто, а го има само кај нив ќе го купам. Ама порано приоритет си ставав да купувам стриктно од Анхоч знаејќи ги дека продаваат квалитет и дека кога нешто не е во ред веднаш заменуваат, враќаат пари и излегуваат во пресрет.

Муштеријата им беше најбитен како што и треба.

И на крај уште еднаш ќе ти кажам не се нервирај пријателе :D само си го искористувам и си го искажувам моето мислење на јавен форум кој може секој граѓанин на Македонија со пристап до интернет да го чита. Тие што треба да се нервираат се Анхоч во овој случај. :D

Поздрав. :D

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
2. многу е лесно во нивната позиција, наложуваат на некој друг да превземе нешто, а нив не ги засега воопшто.
3. да беа вистински добри steelseries, досега ќе му испратеа нов маус на членот.

Добро стварно на сечив аргумент без разлика дали те пингаат ќе ги браниш анхоч?

Во најмала рака ни ти ни никој не може да докаже кој го стопил маусот.

Логички некој шо го отварал, најлогично тоа биле сервисери.

Дај не измислувајте теории на заговор како членот сам го стопил после 3 пати враќање од сервис. Милијарда посто ова некој необучен кадар после сто поплаки дека расипуваат глајдер падови на мауси решил дека сеа веќе ќе ги одлепуваат со топол воздух за да не ги заебат падовите...

и го заебале цел маус. Па упс ајде никој нема да примети - му го вратиле на членот.

И на нареден прием (а го примиле маусот ко шо разбрав) без да забележат при прием дека има било какви оштетувања (кои може и ги немало пред прием ете трета опција) одбиле сервис заради недокументирано оштетување.

Како и да ја вртиш дури и членот сам да го стопил маусот требало да го документираат тоа при прием. Сеа дали тоа им се исплати на сервисите (да имаат „обучен“ кадар со пар здрави очи визуелно да го провери за видливи оштетувања секое парче кое стига на сервис) е нивни проблем.

Јас до сега коа сум оставал стварни на сервис секогаш биле визуелно проверени на шалтер, и потпишувам документ на кој тој од шалтер забележува дека обично уредот има траги на користење но никакви дефекти и физички оштетувања итн.

Дајте малку сериозен муабет не тука пак за панталони ќе се фатите ко шо е тргнато.

И да, дефинитивно на секој напад на Анхоч реплицираш ко да си им адвокат.

Последна промена:
9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Пријателе не се возбудувај нема потреба. :D

Да ти реплицирам.

1. И јас можев од принцип да им кажам епа нареден ден ќе можам да ја примам втората нарачка, денес имам само енергија за првата. Пројдете утре со втората за да си ги заработите 250-те денари за испорака, место да се шлепате на првата за која ми следеше бесплатна испорака. Извинете ама и мене тоа ми е принцип, дневно можам само една пратка да примам.

2. Јас реков дури и он да е крив, а според common sense се гледа дека не е така. Анхоч да се озбилна фирма ќе гледаат што побрзо да заташкаат работата за да не си ја расипат репутацијата. Членот што му го стопиле маусот е Karen, ама и ја сум таков и потполно го поддржувам, нема многу вакви како нас што се замараат.

Не можеш да рамњаш фирма што остварува месечно приходи со милионски суми, наспроти приватен граѓанин кој заработува во просек по 20.000 денари месечно. За првиот тие 3.000 денари се пичкин дим, за вториот тоа се 15% од вкупниот негов месечен приход.

3. 10% не е мала цифра поготово кога ние сме процентот што фрла 3.000 денари за маус кој врши иста работа со маус од 300 денари или на графички кои коштаат колку едно половно ауто.

4. Епа криви ми се ја од рангот на фирма за каква што ја мислев претходно Анхоч очекував токму тоа да ми го заменат без проблем. Такви се Амазон во САД колку што имам разбрано, и општо повеќето од западните фирми. Не го прават тоа зошто толку многу ги сакаат муштериите, туку се прагматични и сфаќаат дека не вреди за минискулна сума пари да си уништуваат репутација и можен иден приход.

Сите продавници најголемиот ќар го прават од повратници, луѓе што еднаш купиле а се задоволни и од сега па понатаму таму им е првиот избор кога сакаат да купат нешто.

5. Не се лутам воопшто, туку се обидувам да го пренесам моето мислење, мое право е да ширам негативен сентимент кон една фирма која субјективно почиња да ме нервира. И нормално не планирам да си го ограничувам спектарот, ако ми треба нешто, а го има само кај нив ќе го купам. Ама порано приоритет си ставав да купувам стриктно од Анхоч знаејќи ги дека продаваат квалитет и дека кога нешто не е во ред веднаш заменуваат, враќаат пари и излегуваат во пресрет.

Муштеријата им беше најбитен како што и треба.

И на крај уште еднаш ќе ти кажам не се нервирај пријателе :D само си го искористувам и си го кажувам моето мислење на јавен форум кој може секој граѓанин на Македонија со пристап до интернет да го чита. Тие што треба да се нервираат се Анхоч во овој случај. :D

Ти делувам возбудено ? Не сум.

1. Епа што не го направи тоа од принцип ? Што сакаш ти да ни продадеш овде? Принципи или подмитливост ?
2. Да де, ти рече дека „дури и он да е крив“, и затоа ти реплицирав. Ти според common sense им судиш на Анхоч и кажуваш дека ќе гледале што побрзо да ја заташкаат работата. Ако е така, зошто не го направиле тоа до сега? Каде ти е тука common sense?
3. не вреди, не продолжувам на оваа тема.
4. Така имаш разбрано ? Дека Amazon во САД менуваат производи кои не се во гаранција за без пари ?? Ова треба како кредибилен аргумент да го сфатам во дискусијава?? Не си уништуваат никаква репутација другар, ти си купил производ без гаранција, и бараш одговорност од фирма за твоја лична грешка.
5. Единствено што шириш ти со изнесениве аргументи се твоите лични грешки. Повторно не даде ниту еден детал за производот, претпоставуам затоа што сакаш да скриеш. Пак, не гледам зошто Анхоч би ти излегле во пресрет, ако им излегуваат така во пресрет на сите ќе работат во минус, односно нема да може да опстанат.

Добро стварно на сечив аргумент без разлика дали те пингаат ќе ги браниш анхоч?

Во најмала рака ни ти ни никој не може да докаже кој го стопил маусот.

Логички некој шо го отварал, најлогично тоа биле сервисери.

Дај не измислувајте теории на заговор како членот сам го стопил после 3 пати враќање од сервис. Милијарда посто ова некој необучен кадар после сто поплаки дека расипуваат глајдер падови на мауси решил дека сеа веќе ќе ги одлепуваат со топол воздух за да не ги заебад падовите...

и го заебале цел маус. Па упс ајде никој нема да примети - му го вратиле на членот.

И на нареден прием (а го примиле маусот ко шо разбрав) без да забележат при прием дека има било какви оштетувања (кои може и ги немало пред прием ете трета опција) одбиле сервис заради недокументирано оштетување.

Како и да ја вртиш дури и членот сам да го стопил маусот требало да го документираат тоа при прием. Сеа дали тоа им се исплати на сервисите (да имаат „обучен“ кадар со пар здрави очи визуелно да го провери за видливи оштетувања секое парче кое стига на сервис) е нивни проблем.

Јас до сега коа сум оставал стварни на сервис секогаш биле визуелно проверени на шалтер, и потпишувам документ на кој тој од шалтер забележува дека обично уредот има траги на користење но никакви дефекти и физички оштетувања итн.

Дајте малку сериозен муабет не тука пак за панталони ќе се фатите ко шо е тргнато.

И да, дефинитивно на секој напад на Анхоч реплицираш ко да си им адвокат.

Познавајќи како е да работиш во IT фирма, сакам да ви ја доловам и објаснам и другата страна. Дека не е се така црно бело. Дека не секогаш и секаде купувачот е во право. На секој нецелосно основан напад ќе реплицирам, без разлика дали е за Анхоч, Сетек или некој член.
Погледни погоре, дечкото купил уред без гаранција и сега пробува да ги оцрни Анхоч затоа што не сакале да му го заменат, хахах.

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Освен ако @Anhoch од јавен профил не каже тука јавно дека го обвинуваат @outsider дека он го стопил глушецот и сакал да го подметне во сервис, нема што да полемизираме.

Се друго како нестручен кадар за прием на сервис, нестручен превоз на производот до Скопје итн. стварно не треба нас како корисници да не засега. Јас ти и Џоле даваме пари на Анхоч, не на Амако, не на ИТД, не на СтилСерис.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Нема тука една друга страна. Независно од се, ете ти ситуацијата:

Маус шо бил неколку пати во раце на сервис се вооспоставува дека е стопен одоздола.
Нема документи дека е примен стопен.

Логично дека е стопен при отварање за да се одлепат падовите.

Штом нема документ дека е примен стопен значи може го примиле таков а може и го стопиле во меѓувреме. Нема како да се докаже.

Членот тврди дека он не го стопил. Анхоч се нема изјаснето јавно ете.

Од логичка гледна точка зашо да не му веруваме на членот и што е пологично дека сервисер го отварал со индустриски фен на топол воздух и претерал со греењето или дека членот кој планирал да го однесе на сервис решил дека прво он ќе му ебе матер и ќе ризикува да не му го прифатат на сервис?

Значи за твојата теорија за „како е од другата страна“ да има било каква веројатност треба ептен сите да се морони во приказната - и членот кој го стопил и тие шо го примиле стопен. А знаеме како е од другата страна убаво - обично ќе заебе некој и ќе кажат „ајде не се примеќа врати го на купувачот“.

ЕДИТ: четврта најневеројатна ситуација е членот толку брзо да движи со маусот по мауспад да го стопил од употреба /s

П.С. нема ни да навлагам колку се пичкин дим тенка пластика шо ете очигледно лесно се топи новиве лајтвејт мауси. Очигледно и во сервис ги изненадило.

Последна промена:

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Ти делувам возбудено ? Не сум.
Па искрено ми делуваш, немаше иначе да споменам. :D

1. Епа што не го направи тоа од принцип ? Што сакаш ти да ни продадеш овде? Принципи или подмитливост ?
2. Да де, ти рече дека „дури и он да е крив“, и затоа ти реплицирав. Ти според common sense им судиш на Анхоч и кажуваш дека ќе гледале што побрзо да ја заташкаат работата. Ако е така, зошто не го направиле тоа до сега? Каде ти е тука common sense?
3. не вреди, не продолжувам на оваа тема.
4. Така имаш разбрано ? Дека Amazon во САД менуваат производи кои не се во гаранција за без пари ?? Ова треба како кредибилен аргумент да го сфатам во дискусијава?? Не си уништуваат никаква репутација другар, ти си купил производ без гаранција, и бараш одговорност од фирма за твоја лична грешка.
5. Единствено што шириш ти со изнесениве аргументи се твоите лични грешки. Повторно не даде ниту еден детал за производот, претпоставуам затоа што сакаш да скриеш. Пак, не гледам зошто Анхоч би ти излегле во пресрет, ако им излегуваат така во пресрет на сите ќе работат во минус, односно нема да може да опстанат.
Ама еве токму на ова мислев. И истрениран nlp machine learning bot би ја приметил узбуџеноста во сентиментов на низава текст, а не па ја. :D

Не се обидуваш да добиеш случај на суд, ако навистина не си адвокат, тогаш ти препорачувам трк тука си ја утнал пријателе професијата. :LOL: (j/k)

Ќе ти доодговорам и на овие и завршувам за денеска доцна е.

1. Епа после ми текна и ми падна криво, а требаше така да им направам. На почетокот не осетив ништо, гледав брзо да завршам со работата, тек отпосле започна горчината. Иначе да убаво ми е кога компании ме подмитуваат со однос кој ми дава дозначење дека јас сум им на прво место и моето задоволство. Таа небитна сума која денес они можеби се во минус со мене, нареден месец со наредна куповина од моја страна, они се пак во огромен профит со мене. Тесноградно, narrow-minded размислување е тоа од компаниите, ако гледаат од секоја трансакција да имаат ќар.

2. Common sense тука во овој случај го објаснив и преку моето искуство со нив, ситничави се. А за членот нормално кој е поверојатно да поседува heat-gun овластен сервис или обичен приватен граѓанин?

3. Се согласувам, тешко е да се утврдат бројки на празно вака кога збориме. За истите си знае само Анхоч. Туку баш ме интересира какви им се сега кварталите откако почнаа тука да дилаат техника нашите нови, мили и драги северно-западни соседи.

4. И тука се согласувам за Amazon не е кредибилен аргумент „така имам разбрано“, ама пак да се разбереме не се расправаме на суд тука. Зошто продолжуваш како да се обидуваш да победиш во нешто тука.

Јас само си го искажувам тука своето лично необјективно незадоволство со нив, за кое пред да ја отворам темата не ни размислував за тоа. Неправдата што му е сторена тука на членот, само дополнително го зголеми и потврди моето незадоволство со Анхоч. Така да репутацијата е веќе нарушена, колку уште ги има вакви како мене? Еве нека пренесе @Fatal1ty_ статистика за уникатни прегледи на темава. Тоа ти е можен уништен иден приход кон една компанија, само заради едни пишливи 3.000 денари.

5. Точно е, ова е моја лична грешка што не сум приметил од старт дека некои производи немаат гаранција, затоа друг пат Анхоч ми се последен избор за купување. Фирма како нив не смее да си дозволи да продава производи што може да се расипат, без макар 3 месечна гаранција. И нема зошто да работат во минус ако робата што ја продаваат е прво класна, не се расипува и нема гаранција.

Нив добавувачот ако не им дал гаранција, значи самиот добавувач и/или производител нема доверба во квалитетот на производот што го пласира, значи Анхоч свесно продава фуш роба.

Производот да не се расипеше немаше да има никаков проблем, да се понудеа да ми го заменат немаше да има проблем, да се понудеа да ми го заменат со моја доплата немаше да има проблем, да се нафатеа да го поправат на нивен трошок немаше да има проблем, да се нафатеа да го поправат на мој трошок немаше да има проблем.

Од нив добив само радио тишина и ладен корпоративен однос.

Не кријам дека сум entitled муштерија. Нивен губиток, јас парите од сега ќе си ги трошам на други места.

ОК и тоа е тоа. Nice chat. :D

Имај добра ноќ.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
5. Точно е, ова е моја лична грешка што не сум приметил од старт дека некои производи немаат гаранција, затоа друг пат Анхоч ми се последен избор за купување. Фирма како нив не смее да си дозволи да продава производи што може да се расипат, без макар 3 месечна гаранција. И нема зошто да работат во минус ако робата што ја продаваат е прво класна, не се расипува и нема гаранција.

Нив добавувачот ако не им дал гаранција, значи самиот добавувач и/или производител нема доверба во квалитетот на производот што го пласира, значи Анхоч свесно продава фуш роба.

Производот да не се расипеше немаше да има никаков проблем, да се понудеа да ми го заменат немаше да има проблем, да се понудеа да ми го заменат со моја доплата немаше да има проблем, да се нафатеа да го поправат на нивен трошок немаше да има проблем, да се нафатеа да го поправат на мој трошок немаше да има проблем.

Од нив добив само радио тишина и ладен корпоративен однос.

Не кријам дека сум entitled муштерија. Нивен губиток, јас парите од сега ќе си ги трошам на други места.

ОК и тоа е тоа. Nice chat. :D

Имај добра ноќ.

Ќе пробам сите 5 точки во една да ги сведам. Ти си НЕРЕАЛЕН, имаш НЕРЕАЛНИ побарувања и твоите побарувања НЕ ПОСТОЈАТ никаде освен во твојот мозок. Не постои фирма која ќе ги задоволи твоите побарувања. Во која IT фирма на светов 100% од палетата на производи подлежи под гаранција ? Која ИТ фирма на светов продава ИСКЛУЧЛИВО прво класна роба? Едноставно НЕМА ПАЗАР за тоа. Како можеш да помислиш дека во Македонија може да станеш успешен и да опстанеш продавајќи исклучливо прво-класна роба? Нели ти беше јасно кога купи уред од 300 денари дека нема да има гаранција ? Сподели што си купил, кога си купил, и после колку време ти се расипало, да станеш барем МАЛКУ кредибилен, вака само лаеш на празно.
А ако мислиш дека Анхоч изгубиле многу со тоа што не ти замениле уред ВОН гаранција, напротив - ДОБИЛЕ, затоа што не вредиш како купувач. Бараш нешто што не ти следува, а потоа критикуваш затоа што не си го добил. Залудно им го трошиш времето на вработените.

Последна промена:

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Ќе пробам сите 5 точки во една да ги сведам. Ти си НЕРЕАЛЕН, имаш НЕРЕАЛНИ побарувања и твоите побарувања НЕ ПОСТОЈАТ никаде освен во твојот мозок. Не постои фирма која ќе ги задоволи твоите побарувања. Во која IT фирма на светов 100% од палетата на производи подлежи под гаранција ? Која ИТ фирма на светов продава ИСКЛУЧЛИВО прво класна роба? Едноставно НЕМА ПАЗАР за тоа. Како можеш да помислиш дека во Македонија може да станеш успешен и да опстанеш продавајќи исклучливо прво-класна роба? Нели ти беше јасно кога купи уред од 300 денари дека нема да има гаранција ? Сподели што си купил, кога си купил, и после колку време ти се расипало, да станеш барем МАЛКУ кредибилен, вака само лаеш на празно.
А ако мислиш дека Анхоч изгубиле многу со тоа што не ти замениле уред ВОН гаранција, напротив - ДОБИЛЕ, затоа што не вредиш како купувач. Бараш нешто што не ти следува, а потоа критикуваш затоа што не си го добил. Залудно им го трошиш времето на вработените.
Wow дури до caps-lock дојдовме.

А ако мислиш дека Анхоч изгубиле многу со тоа што не ти замениле уред ВОН гаранција, напротив - ДОБИЛЕ, затоа што не вредиш како купувач.
Вакви реченици употребуваше бившата моја, зошто ги потврдуваш моите претходни констатации со вакви емоционални испади.

Извини ако те повредоа моите зборови @Вајкинг, не е до тебе до мене е. Никогаш нема да те заборавам, bye i love u. :love:

Лол каква будала. :ROFLMAO:

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
@SiPy` Комуникацијата ќе си ја водиме по маил, клиент-продавач/сервис, и чекам од таму да ми вратите по маил.

Ве разбирам дека лебот го земате од таму, ама да браните залудно нешто, што не сте се поправиле по повеќе поплаки/критики не е разумно.

Еве на 17.07.2021 како го добивам јас маусот што ми е подарок линк
1259f9e8c95dc7c1aba68880be7f3830.jpg

Исто така пред ова јас пријавувам десен клик, ми проверуваат лев клик и ми го праќаат назад маусот дека е исправен. Да не одземам време за овај маус има на линкот решение, извинување и одобрение да си земам нов маус или ист таков.

01.04.2022 Член на форумот се жали за истиот проблем во врска со сервисот и оштетени падови. Линк
pepel-jpg.111933

27.05.2022 Моето второ искуство и разочарување го добивам маусот вака: Линк
1653670382244-png.113574

И после ова што браните вие? А моето време изгубено со продуктот? И на крајот јас будала сум да го пратам стопен маусот, продавачка замижа сигурно не го виде маусот кога го отвораше сервисниот налог. Очајни сте искрено. Не земате да си го средите сервисот, пратени на форумот да се расправаат со клиентите од кој што зависат. Ама ако продолжете вие вака, расправајте се :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
@Вајкинг застани малку, ја знаат членовиве твојата конекција со Анхоч и може да ги гледаат твоите одговори не како лични, туку како на став на Анхоч. Во тој контекст изјави како „не вредиш како потрошувач“ може да бидат сфатени многу погрешно и ти да им правиш мини PR кошмар.
Јас не знам што се напнуваш толку, како зборите за маусов мислиш лично засегнати сте со ситуацијава и членов - за принципи станувало збор.

Не мора да комплицираме - лош прием на сервис заради кој не може да се докаже оштетување и резултатот треба да биде компензација на членов. Ова муабети со принципи, злоупотреби, заговори...не знам што ви е проблемот на двајцата на темава, искрено ти кажувам.
Дај олабавете малце зашто нема што да пишеш за да си ја докажеш поентата или пак да смениш негативно мислење кое се направи кон Анхоч на темава.
Мислењето е автоматски споено:

Само за ова ќе ти реплицирам зашто верувам @outsider џабе ќе се надева инаку дека ќе му го решите случајот.
Анхоч не може да ја активира гаранцијата од Steelseries, зашто Анхоч не го купил маусот од Steelseries. Како го знам ова?

Бидејќи да го имаа купено, досега ќе го направеа тоа уште првиот пат кога ќе го имаа во сервис.

Еве и директно од овие багабонтиве од Steelseries, кои тупат непотребно бидејќи и они требаше да го сменат уредот досега по директен контакт:

Warranty is non-transferable. It is only valid to the first party in the country of original purchase.

Заради тоа им треба Анхоч бидејќи мислат дека тие го купиле од нив. Сепак, ја знаеме вистината нели - Анхоч не е first party.

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Комуникацијата со Анхоч нема никаква врска со мене на форумов. Јас не го застапувам Анхоч, а лебот може да се вади и на друго место.

Мене ме интересираше твојот мејл со SS во врска со глушецот, дали SS се комплетно запознаени со ситуацијата. Како што можеш да видиш и самиот, кога ќе има грешка од страна на Анхоч истата веднаш се признава и се коригира, претходните лошо залепени падови не ги ни спомнувам затоа што во тој случај ти си комплетно во право. Во врска со проверка на погрешен клик при испраќање на глушецот ти се дава сервисен налог на кој можеш да прочиташ се што е напишано, очигледно си го занемарил налогот. Така да ние го дискутираме само последниот случај со глушецот.

Никој не се расправа, никој не е пратен на форумов да се расправа. Самиот можеш да видиш од кога сум член на форумов, само што последниве 3 години IQ-то на членовите е отиден во минус, како на пример со тебе. Имај убав викенд!
Комуникацијата ќе си ја водиме по маил, клиент-продавач/сервис, и чекам од таму да ми вратите по маил.

Ве разбирам дека лебот го земате од таму, ама да браните залудно нешто, што не сте се поправиле по повеќе поплаки/критики не е разумно.

Еве на 17.07.2021 како го добивам јас маусот што ми е подарок линк

Исто така пред ова јас пријавувам десен клик, ми проверуваат лев клик и ми го праќаат назад маусот дека е исправен. Да не одземам време за овај маус има на линкот решение, извинување и одобрение да си земам нов маус или ист таков.

01.04.2022 Член на форумот се жали за истиот проблем во врска со сервисот и оштетени падови. Линк
27.05.2022 Моето второ искуство и разочарување го добивам маусот вака: Линк
И после ова што браните вие? А моето време изгубено со продуктот? И на крајот јас будала сум да го пратам стопен маусот, продавачка замижа сигурно не го виде маусот кога го отвораше сервисниот налог. Очајни сте искрено. Не земате да си го средите сервисот, пратени на форумот да се расправаат со клиентите од кој што зависат. Ама ако продолжете вие вака, расправајте се :)

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Koлку само ми е мило што постои форумов и што можеш да размениш , прочиташ и разгледаш различни одговори со факти на многу корисници .А истоимено и колку од сите тие "стручњаци" ке си ги покажат роговите .Брејјјјј не сум знаел дека имаме толку многу адвокати, правници , економисти , макетинг менаџери кој си ги мерат роговоите кој поголеми има .....
Другарчо упдејтирај не со нови информации од процесот и не си го троши времето да образложуваш на секој , има 11 страни на оваа тема кој сака да прочита ке прочита од почеток а не да се вртиме во круг со 10 прашања (падна теслата го отепа мајсторот ВТФ), објаснето е убаво и докажано што имаш докази црно на бело, и како што ти кажал и чичето од меилот со среќа.

Последна промена:
9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
@Вајкинг застани малку, ја знаат членовиве твојата конекција со Анхоч и може да ги гледаат твоите одговори не како лични, туку како на став на Анхоч. Во тој контекст изјави како „не вредиш како потрошувач“ може да бидат сфатени многу погрешно и ти да им правиш мини PR кошмар.
Јас не знам што се напнуваш толку, како зборите за маусов мислиш лично засегнати сте со ситуацијава и членов - за принципи станувало збор.

Не мора да комплицираме - лош прием на сервис заради кој не може да се докаже оштетување и резултатот треба да биде компензација на членов. Ова муабети со принципи, злоупотреби, заговори...не знам што ви е проблемот на двајцата на темава, искрено ти кажувам.
Дај олабавете малце зашто нема што да пишеш за да си ја докажеш поентата или пак да смениш негативно мислење кое се направи кон Анхоч на темава.

Само за ова ќе ти реплицирам зашто верувам @outsider џабе ќе се надева инаку дека ќе му го решите случајот.
Анхоч не може да ја активира гаранцијата од Steelseries, зашто Анхоч не го купил маусот од Steelseries. Како го знам ова?

Бидејќи да го имаа купено, досега ќе го направеа тоа уште првиот пат кога ќе го имаа во сервис.

Еве и директно од овие багабонтиве од Steelseries, кои тупат непотребно бидејќи и они требаше да го сменат уредот досега по директен контакт:

Заради тоа им треба Анхоч бидејќи мислат дека тие го купиле од нив. Сепак, ја знаеме вистината нели - Анхоч не е first party.

Ајде неколку прашања и до тебе.
1. Дали го прочита коментарот на @Multipass ? Дечкото купил производ без гаранција, после x поминато време - му се расипал, и сега Анхоч нечинат затоа што не му го замениле. Притоа не ја кажува целосната приказна (кој производ, колку чини, колку време е користен), со цел неосновано да ги зацрни, со ЕДНА и единствена причина дека не излегло како што сакал ТОЈ. Ама не тој бил верен купувач.
2. Дали ти, во улога на сопственик на бизнис, би сакал вакви клиенти како членот погоре ?
3. Зошто упорно пишуваш дека ние овдека треба да му го „решиме“ случајот ? Јас немам никаква допирна точка со неговиот маус.
4. Ете да речеме Анхоч не го купиле маусот од steelseries, и го набавиле преку third party-reseller. И на тема набавки сме постручни од Анхоч? Да им објасниме како треба?
5. Again, не гледам ништо лошо што Анхоч не го набавиле маусот директно од steelseries. Станува збор за оригинален производ. Условите за гаранција се пишани на гарантниот лист, не на сајтот на производителот.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
1. Дали го прочита коментарот на @Multipass ? Дечкото купил производ без гаранција, после x поминато време - му се расипал, и сега Анхоч нечинат затоа што не му го замениле. Притоа не ја кажува целосната приказна (кој производ, колку чини, колку време е користен), со цел неосновано да ги зацрни, со ЕДНА и единствена причина дека не излегло како што сакал ТОЈ. Ама не тој бил верен купувач.
2. Дали ти, во улога на сопственик на бизнис, би сакал вакви клиенти како членот погоре ?
3. Зошто упорно пишуваш дека ние овдека треба да му го „решиме“ случајот ? Јас немам никаква допирна точка со неговиот маус.
4. Ете да речеме Анхоч не го купиле маусот од steelseries, и го набавиле преку third party-reseller. И на тема набавки сме постручни од Анхоч? Да им објасниме како треба?
5. Again, не гледам ништо лошо што Анхоч не го набавиле маусот директно од steelseries. Станува збор за оригинален производ. Условите за гаранција се пишани на гарантниот лист, не на сајтот на производителот.

Ниту Мултипас е битен во темава ниту набавки ниту гаранција.

Прашањето е кој го стопил маусот.
Бил примен на сервис, го вратиле стопен.

Тоа се работите кои се дискутираат.

За мене темава е колку е неспособен сервисот на Анхоч.
Ништо од тоа шо го коментираш не релевантно по ова прашање.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Поточно: примен во салон, пратен на сервис, констатирана состојба и вратен на членот.
Мене ми е чудно како со толку непознати помеѓу, сите запињате дека е сервисот.
И пред да ми се с'снете сите, не го бранам севисот ниту Анхоч. Само мислам дека има личен анимозитет кај некои членови кон Анхоч и тоа малку влијае при разгледување на фактичката состојба.
А сега еве и една конспиративна идеја за да ги извадите вилите и факелите: каде е доказот дека глушецот не бил стопен пред да се прати во сервис?

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Пошо ете јас сум ентузијаст на ниво кај шо лемам, расклапам електроники и слично - и немам факин индустриски фен за топол воздух.

Ова е во НЕКОЈ сервис правено.

Е сеа дали во салонот во Битола имаат сервис или продавачот го однел во Битола на сервис на своја иницјатива или некој во сервисот скришно го стопил па го оставил друг некој да се шокира, или било кое глупо/лудо сценарио е поверојатно отколку членот да го има стопено па да се дрзне да го однесе на сервис пошо се знае дека ќе го видат стопен и нема да му го прифатат.

И пошо правно гледано ако го примиле на сервис во документот за прием треба да ја пишува состојбата при прием. Ако пишува во тој приемен документ дека бил стопен во моментот кога членот го однел во салон или сервис (сеедно) тогаш крај на дискусија членот е крив.

Но во секој друг случај не е. Дури и да бил стопен ако не го завеле ко таков тоа е грешка на вработен и пак одговорноста е кај Анхоч па понатака нека си средуваат пропусти во прием на ствари. (но и ова е многу поневеројатно од тоа дека некој на сервис го има стопено при отварање или вадење или ставање на падови)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
И пошо правно гледано ако го примиле на сервис во документот за прием треба да ја пишува состојбата при прием. Ако пишува во тој приемен документ дека бил стопен во моментот кога членот го однел во салон или сервис (сеедно) тогаш крај на дискусија членот е крив.
Воопшто не е сеедно. Да го однел директно во сервис, ќе немаше сомнеж дали и кој го стопил. Однесен е во салон каде што работат локални луѓе, каде што постои веројатност да работи познат човек, кој сака да му направи ''услуга'' на членот... Да, звучи крајно конспиративно, и спротивно на форумските начела за меѓусебна доверба, но сепак има многу непознати што треба да се земат предвид и тоа без разлика колку невозможно и лудо да звучат. Occam's razor.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Поточно: примен во салон, пратен на сервис, констатирана состојба и вратен на членот.
И пред да ми се с'снете сите, не го бранам севисот ниту Анхоч. Само мислам дека има личен анимозитет кај некои членови кон Анхоч и тоа малку влијае при разгледување на фактичката состојба.
А сега еве и една конспиративна идеја за да ги извадите вилите и факелите: каде е доказот дека глушецот бил стопен пред да се прати во сервис?

Само поради начинот на кој е стопен. Сум направил ваква глупост со станица за топол воздух, е сега ако членот има дома таква па направил и он ок - ама мене ми е поверојатно дека во сервисот е ова направено затоа што немале резервни стапала, а знаат дека клиентот (со право) реагирал предходно дека истите стапала пробале да ги залепат на истиот маус (пробале аматерски).

Зошто првиот пат немале резервни стапала незнам, зошто не ставиле квалитетен свич исто незнам. Законски се обврзани да имаат резервни делови 5 год. откако е купен производот, а ако не се сервисира (се менува) тогаш немора. Пошто решиле Анхоч дека се сервисира, треба да имаат оригинални делови. А очигледно немаат.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Еве накратко од мене:

1. Не го прочитав Multipass, апсолутно неважен ми е во ситуацијава. Премногу се дефлектира на разни теми од оние што ги бранат/оправдуваат Анхоч
2. Бизнис живее од клиенти, ама во случајов што си го опишал тој очигледно не ми е мене клиент (не купил од мене)
3. Не велам дека вие треба да го решите. Вие треба да ја прифатите реалната ситуација дека кривицата е од страна на Анхоч и дека секој процес може да се подобри. Од ваша страна само објаснувања зашто и како не може.
Околу ова, од ДПИ велат дека он го предал маусот на 11.06, а одговор добил на 20.06 (ако не се лажам) дека не подлежи под гаранција. Ова е огромна временска рамка за да се дијагностицира механичко оштетување и според мене е црно бело - одговорноста е кај Анхоч
4. Знаеш и сам зашто е важно да го набават од Steelseries. Како овластен дилер/дистрибутер може да активира гаранција од производител и да го врати назад маусот (на пример Apple и iStyle). Не викам дека сум постручен на темава, бидејќи очигледно каналот што е избран е најоптимален од други аспекти (цена, достапност итн), ама реалноста е таа - да имаат директен контакт со Steelseries ќе го заменат маусот под гарантен рок.
5. Има разлика - бидејќи во овој случај гаранцијата која ја добива потрошувачот не е со идентични услови како гаранцијата од производителот, односно потрошувачот добива полоши услови за гаранција.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Искрено да ви кажам, ова да се случеше во мојата фирма каде што работам со 150+ вработено, клиентов одамна ќе добиеше нов маус. Ова е лош менаџмент и пример како не треба да се третираат клиенти. Не треба да се дозволи "Македонска администрација систем, односно, пинг понг систем".
Секое лошо ревју оставено на социјални мрежи и форуми каде што ќе стои со години да може сите да го читаат, е многу лошо.

Проблемот со маусов се влече со месеци, неколку пати е носен на сервис и секој пат му го враќаат поутепан...

Незнам зашто има поединци што ги бранат Анхоч.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
А сега еве и една конспиративна идеја за да ги извадите вилите и факелите: каде е доказот дека глушецот не бил стопен пред да се прати во сервис?
Ајде накратко, зашто многу ја разводнувате ситуацијава.

Според ДПИ:
1. Производот е примен на сервис на 11.06.2022
2. Производот е вратен од сервис на 20.06.2022 (9 дена подоцна) со образложение дека е оштетен и не подлежи под гаранција

Во овие 9 дена луфта поради системот на Анхоч, не можеме да дијагностицираме што и како се случило. Тоа не е вина на членот, туку е вина на системот за сервис/достава до сервис на Анхоч. Вината е во Анхоч бидејќи нема направено правилен прием на сервис каде што се дијагностицирани оштетувањата на уредот.

Она што јас може да ви го кажам од искуство е дека доколку компанијата има погрешно поставени процедури, тоа е секогаш вина на компанијата и не смее потрошувачот да биде оштетен заради нив. Дури и во случаи кога потрошувачот злоупотребил, вината е кај компанијата бидејќи процесот кој е поставен го дозволил тоа. Во ваков случај се обесштетува членот и се поправа процесот, со тоа што the silver lining е што е мала сума (50 евра) наместо уред од стотици или илјадници евра.

Ниту Мултипас е битен во темава ниту набавки ниту гаранција.

Прашањето е кој го стопил маусот.

Ништо од тоа шо го коментираш не релевантно по ова прашање.
Се што пиша е супер, само да те надополнам

БИЛ ПРИМЕН НА СЕРВИС И ПО 9 ДЕНА МУ ГО ВРАТИЛЕ ПОД ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ДЕКА Е СТОПЕН

Мене ме интересираше твојот мејл со SS во врска со глушецот, дали SS се комплетно запознаени со ситуацијата.
само што последниве 3 години IQ-то на членовите е отиден во минус, како на пример со тебе. Имај убав викенд!
Сигурен сум дека членов намерно изоставил дека веќе двапати во Анхоч му го сервисирале, инаку ќе му пишеле "Sir, that is the best service center in Western Balkans, so you are out of line. #WeStandWithAnhoch"
Сосема непотребно го тормозиш, убаво му пишале во нивен (лимитирано глуп) капацитет дека не може да му помогнат повеќе, ама под фабричка гаранција треба да добие нов. Само мора оригиналниот купец од SS да ја активира фабричката гаранција.

Околу последната реченица, аман толку ли лично те додирнува темава, прво со мене, сега со членов се вреѓаш, нема поента.

Последна промена:

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Во овие 9 дена луфта поради системот на Анхоч, не можеме да дијагностицираме што и како се случило. Тоа не е вина на членот, туку е вина на системот за сервис/достава до сервис на Анхоч. Вината е во Анхоч бидејќи нема направено правилен прием на сервис каде што се дијагностицирани оштетувањата на уредот.

Она што јас може да ви го кажам од искуство е дека доколку компанијата има погрешно поставени процедури, тоа е секогаш вина на компанијата и не смее потрошувачот да биде оштетен заради нив. Дури и во случаи кога потрошувачот злоупотребил, вината е кај компанијата бидејќи процесот кој е поставен го дозволил тоа. Во ваков случај се обесштетува членот и се поправа процесот, со тоа што the silver lining е што е мала сума (50 евра) наместо уред од стотици или илјадници евра.

Се што пиша е супер, само да те надополнам

БИЛ ПРИМЕН НА СЕРВИС И ПО 9 ДЕНА МУ ГО ВРАТИЛЕ ПОД ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ДЕКА Е СТОПЕН
Искрено да ви кажам, ова да се случеше во мојата фирма каде што работам со 150+ вработено, клиентов одамна ќе добиеше нов маус. Ова е лош менаџмент и пример како не треба да се третираат клиенти. Не треба да се дозволи "Македонска администрација систем, односно, пинг понг систем".
Секое лошо ревју оставено на социјални мрежи и форуми каде што ќе стои со години да може сите да го читаат, е многу лошо.

Проблемот со маусов се влече со месеци, неколку пати е носен на сервис и секој пат му го враќаат поутепан...

Незнам зашто има поединци што ги бранат Анхоч.
Опп.. стој. Чекајте малце другари.

Сега кај и да е, да си ги сплете плетенките и да ја наостри брадата, ќе дојде батко вајкинг да ви побие ова све точка по точка и да ви даде по капата.

И уште некој тук-там шо му се исушил мозокот у меѓувреме ќе се најде да ви каже колку сте глупи и дека имате IQ у минус.

За многу години.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Aјде уште еднаш за тие шо сега дојдоа врти тркалото во круг .... Уште една тема за ултра лошиот сервис на анхоч (со мала буква)
По некоја логика на некои струцњаци на форумов , двајцава клиенти сами дома со клешти чекани пиштоли за топол воздух покушаваат да оправат САМИ маус кој подлежи на гаранција ..... кај е логиката бе ејјјјјј...и на крај краева некој те секса во здрав мозок од фирма ваква без да размисли дека ова може да заврши тука (прекинете ке ве молам со поттценување на продукт и усб од 100 ден да е пак клиентот има право на поправка ако има гарантен лист) .
И ајде сега пак напишете ама Анхоч...... амаа ДПИ...... Ама Петко ама Овај .... до кога бе другари значи дечково слика праќа објаснува 11 страни со сите нас и уште муабетот носиме вода во решето .....свашта.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Ситуацијава станала долга и широка. И браво за "адвокативе" на Анхоч, така се брани фирма! Се надевам само дека Анхоч ги плаќа добро, а не се бламираат тука за 500-600€.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв