marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.815
- 5.521
Како тоа не грејно тело? Па над шпорет се ставаат по дифолт.Само да не ставаш грејно тело во негова близина
Sent from my Telefon using Tapatalk
Како тоа не грејно тело? Па над шпорет се ставаат по дифолт.Само да не ставаш грејно тело во негова близина
Ја па вака на времето се заебав со аспиратор на филтри, као многу кршење/бушење било ,,цевка,, да се извлече до вентилацијата. Еве после 10 години ми седи за украс, стварно освен за пареа од варање кафе, за ништо не го бива. Па готвиме претежно на тераса (среќа немам комшии над мене). @ZeroCool666 мој совет, стај саглам аспиратор, еднаш ќе се инсталира а ќе се користи со години.Во слична дилема бев, само кај нас мајсторот што ја проектираше и правеше кујната не сакаше да слушне за аспиратор со филтри. Ќе речеше на шала ако го користиш кога ќе вариш кафе земај
Исто требаше да се буши дупка, тоа беше причина што сакавме да земеме аспиратор со филтри. Негов став беше аспиратор со два мотора и таков земавме.
Мајка ми ден денес вика добро е што поминал да зема мерки кога одлучувавме за аспиратор, аспираторот е лудница, влече како луд
Само да не ставаш грејно тело во негова близина
Во слична дилема бев, само кај нас мајсторот што ја проектираше и правеше кујната не сакаше да слушне за аспиратор со филтри. Ќе речеше на шала ако го користиш кога ќе вариш кафе земај
Исто требаше да се буши дупка, тоа беше причина што сакавме да земеме аспиратор со филтри. Негов став беше аспиратор со два мотора и таков земавме.
Мајка ми ден денес вика добро е што поминал да зема мерки кога одлучувавме за аспиратор, аспираторот е лудница, влече како луд
Само да не ставаш грејно тело во негова близина
А да ја пришириш не може? Ако не онда што појак повеќе ќе успее да истиска низ потенко црево. Инаку мојот беше мислам 500ка со 5 брзини, и до 3ка не сметаше ич буката а бркаше работа. На 5ка стварно беше ко џамбо џет али шмукаше запалена цигара на 3 метара од него. 120ка црево имаше од влез до излез. Зборам во минато време пошто не сум во тој стан веќе, ама старите ми се таму и сѐ уште го користат. Во сегашнуот имам Faber Maxima Touch (до 700макс) исто на 120ка издув, бука од 50 до 70dBбарем според спецификации. По мене 400 е малце кога тоа е макс, некад ќе ти затреба да повлече саглам.
Мислев да не се става калорифер, панелка, шпорет на дрва во негова близина бидејќи ќе ја влече топлинатаКако тоа не грејно тело? Па над шпорет се ставаат по дифолт.
Беко, околу 6- 6.5к. Ова од Нептун знам кога побарав аспиратор со два мотора само тој модел беше. Не прашав за подетални спецификации. Може утре да побарам гаранција ако стои, сигурно пишува што модел е.Каков аспиратор зема? Која цена и спецификации, ти текнува?
Мислам мора да има по вертикали во секоја зграда.
А најде асални вентили да купиш?
И добар предлог даде @DemoUser од време на време да се вртат вентилите заради запекување
Еден апдејт за водата кај мене, дојде дечкото за 10 минути смени гумица, затегна, запечените вентили ги среди цакум пакум и го поздравив си отиде. Рече нема потреба да се мења ништо.
Алал да му е еве негов оглас. Јас сум задоволен точно на време дојде, среди платив си отиде.
Oglasi | Reklama5.mk | Ads | Cars | Real estate | Computers | Mobile phones | Services,Business | Employment | Advertisements |
Reklama5.mk is Macedonia's leading classified ads platform, offering a wide range of products and services from automobiles and real estate to electronics and job listings. Buy, sell, or trade easily and securely today.www.reklama5.mk
Колку ти зема?
Е каква фора ми пушти сеа... Браво
Е каква фора ми пушти сеа... Браво![]()
Нема потреба, ништо нема да му стане на металот, за тоа е предвиден. Ама ако сакаш заштита треба со месингана/челична четка да се помине цевката, да се исчисти, да се избрише и после со основна боја за метал онаа што е бордото. Не со друга, остај што ќе ти кажуваат друго. Само основна таа бордо, а после ако сакаш за лик ќе си фарбаш врз основната.Јас би ги заменил двата. За вода гасење не е проблем бев сега ја најдов шахтата надвор. Немаме вертикали посебно. Ќе ја изгасам на саат време па и два.
Најдов еден мајстор рече утре во 4 попладне ќе дојде. Па ќе видиме.
Него кажете добар премаз да ја заштитам вертикалната цевка. Во очајна состојба е па да ја премачкам со нешто да се заштите металот.
A вака лаички што размислувам, ова би било добро да се помине со Демол што е за симнување боја, нема ли да биде полесно наместо со челична четка да се чистиАма ако сакаш заштита треба со месингана/челична четка да се помине цевката, да се исчисти, да се избрише
Нема потреба, ништо нема да му стане на металот, за тоа е предвиден. Ама ако сакаш заштита треба со месингана/челична четка да се помине цевката, да се исчисти, да се избрише и после со основна боја за метал онаа што е бордото. Не со друга, остај што ќе ти кажуваат друго. Само основна таа бордо, а после ако сакаш за лик ќе си фарбаш врз основната.
А ако не сакаш не мора, и таа си е сосем океј да стои така.
Не е поентата да се тргне бојата, туку да се тргнат некои олабавени парченца и да се огруби материјалот. Ама да, ако сакаш да ја симнеш бојата можеш да ставиш демол, па после со челична четка.A вака лаички што размислувам, ова би било добро да се помине со Демол што е за симнување боја, нема ли да биде полесно наместо со челична четка да се чисти
Тоа е џабе. Причина поради која што прашав е поради тоа што мојот би земал 1500, без пакринг и со недела дена молење600 денари. Ако ти е тоа некаква мерка. Цената зависи од работата што ќе ја заврши сигурно нема и кај тебе иста цена да е. Башка кај мене е и паркинг 100 ден. саат.
Со оглед на тоа дека калап кашкавал е 500 ден. види дали е ефтин или скап.
Samsung користиме веќе трета година (или повеќе) работи тоа што треба да работи, со две деца мали домаАјде пак јас да ја живнам темава... Какво искуство имате со машина за перење/сушара комбо? Дали има некој модел што е познат дека е добар? Што да гледам кога би купувал?
И да, ги знам муабетите дека е подобро посебни машини да се. ама тоа не е баш опција бидејки немам место...
Со скроз истиот модел немам искуство, ама купив пред месец и пол самсунг сличен како тој на линкот, само без тоа за мраз праење.Здраво.
Го меркам фрижидерот SAMSUNG RB34T652ESA/EK
Ме интересира дали имате искуство или пак информација за квалитетот и дали да го купам
Морам да прашам, зошто Сетек?Здраво.
Го меркам фрижидерот SAMSUNG RB34T652ESA/EK
Ме интересира дали имате искуство или пак информација за квалитетот и дали да го купам
Од таму имам писмо за ратиМорам да прашам, зошто Сетек?
Не знам , можеби е до мене, ама бела техника се купува во Нептун, евентуално Техномаркет. Сетек е за IT продукти.
Како што не би купил лаптоп од Нептун...
И јас го делам истиот став, а сепак купив бојлер од сетек пред неколку годиниМорам да прашам, зошто Сетек?
Не знам , можеби е до мене, ама бела техника се купува во Нептун, евентуално Техномаркет. Сетек е за IT продукти.
Како што не би купил лаптоп од Нептун...
Повеќето од новите се адаптираат на нивото на влага (си имаат некој сензор за влага) во сушарата и ги скратуваат програмите ако има потреба (помала количина на алишта). И си има сад за вода којшто треба да го празниш после секое или неколку сушења зависно колку вода собрал садот. Ако преполни ќе ти јави ерор и ќе паузира додека не го испразнил. Исто така имаат филтер за lint (не ми текнува на македонскиот термин) којшто треба да се чисти после секое сушење.Екипо, врска неам од машини за сушење, ве молам предложете нешто. Чисто онака ја гледав оваа бидејќи ми кажаа дека е подобро да е со топлотна пумпа него ли греач.
Е сеа, како тотален нуб, имам две прашања:
Благодарам.
- Пералната што ја имаме е 6кг, додека сушарата е 8кг. Би правело ли тоа проблем доколку се одлучам да ја земам оваа?
- Дали треба да има одвод за вода или си собира некаде самата сушара внатре?
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден