Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

SONY XPERIA TIPO vs ALCATEL OT-995

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Земи го нема да згрешиш. За тие пари не наоѓаш поарен.
А за загревање, не загрева ич. Јас играм Temple Run по саат време и нема загревање никакво. А исто и кога се полни.

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
Земи го нема да згрешиш. За тие пари не наоѓаш поарен.
А за загревање, не загрева ич. Јас играм Temple Run по саат време и нема загревање никакво. А исто и кога се полни.
абе тоа го разбирам од 1 милонон мобилни 1 ке се погоди зезнат затоа си има гаранција..ФАЛА за тоа што ме охрабре дека е добар мобилен :)

Devojkata

hello world
30 ноември 2008
174
56
Алкателот е подобар во перформанси, плус и може да се апдејтува на GB 4.0.4 и за тие пари фантазија.
Па го очекувам за месец дена во мои раце :)

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Pak kje recham ja, Alcatel i bez pari da mi go davaat ne go zemam.

Не го земај, повеќе за нас. :)

Јас го земав 995, во перформанси можам да го споредам со HTC Sensation XL кој е 500 евра.
Едноставно телефонот е ѕвер за 5000 денари.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Алкателот е ѕвер во перформанси. Јас имам таков, другар ми има Типо. И дојде кај мене(не за ова) :) но сепак направивме споредба.
И неспоредливо е.
Поголем екран, добар екран, појак процесор, поубав на изглед, и други работи кои го двојат.
Може да се упдејтува на 4, мада засега не ми ни потребало па сум уште на 2.3.6 верзијата.
За тие пари... Незнам подобар. :)

nvidia88

lurker
16 септември 2010
609
374
Gostivar
Алкателот е ѕвер во перформанси. Јас имам таков, другар ми има Типо. И дојде кај мене(не за ова) :) но сепак направивме споредба.
И неспоредливо е.
Поголем екран, добар екран, појак процесор, поубав на изглед, и други работи кои го двојат.
Може да се упдејтува на 4, мада засега не ми ни потребало па сум уште на 2.3.6 верзијата.
За тие пари... Незнам подобар. :)
Druze si da se sretneme na kafe ako ne te mrzi za da go vidam i pocepkam ovoj alcatel ot-995 posto treb da zemam mob od vip na post peid pa mi odi na oko mobilniot.Neznam kaj da udram glava nekade loso zborat nekade dobro stvarno neznam vake da se vidi i da se poburicka,a vo vip salonite go nemaat uste

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Druze si da se sretneme na kafe ako ne te mrzi za da go vidam i pocepkam ovoj alcatel ot-995 posto treb da zemam mob od vip na post peid pa mi odi na oko mobilniot.Neznam kaj da udram glava nekade loso zborat nekade dobro stvarno neznam vake da se vidi i da se poburicka,a vo vip salonite go nemaat uste
Важи али сеа имам колоквиумски.
Абе не му се мисли значи навистински е јак. И на фаца и се. Еве го оставив не го чачкав неколку дена и батеријата се испразни многу малку. Му доаѓа како nokia 3310, солидно граден. Многу ми се свиѓа го нема оној "екстра дел" каде што после копчињата на допир(мени, дома, срч и назад) нема после тоа уште од телефонот. За мене тоа значи ефтин модел. А овој го нема тоа.
Еве земи го HTC Desire(Намерно стар модел зашто ако ти споредам со нов уште потешко дека ќе ти текне), може тој го знаеш. Е овој е поголем и појак од него.
Мислам дека вреди за парите.

nvidia88

lurker
16 септември 2010
609
374
Gostivar
Важи али сеа имам колоквиумски.
Абе не му се мисли значи навистински е јак. И на фаца и се. Еве го оставив не го чачкав неколку дена и батеријата се испразни многу малку. Му доаѓа како nokia 3310, солидно граден. Многу ми се свиѓа го нема оној "екстра дел" каде што после копчињата на допир(мени, дома, срч и назад) нема после тоа уште од телефонот. За мене тоа значи ефтин модел. А овој го нема тоа.
Еве земи го HTC Desire(Намерно стар модел зашто ако ти споредам со нов уште потешко дека ќе ти текне), може тој го знаеш. Е овој е поголем и појак од него.
Мислам дека вреди за парите.
da druze i jas mislam ama dur nr se vidi so oci,ali dr e koga ke zborneme malce,tachot wifito itn,of da sega pocinja kolokviumska nedela baren na fon kolku sto znam

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
da druze i jas mislam ama dur nr se vidi so oci,ali dr e koga ke zborneme malce,tachot wifito itn,of da sega pocinja kolokviumska nedela baren na fon kolku sto znam
Да денес имав еден испит. Уште една недела сум зафатен ептен. Само што си дојдов.
Изглеа и ти си факултетлија. :)
Него ако сакаш да видиш каков е можеш со некој HTC или поскап телефон од 20-25 000. Значи не е да ти го фалам али вреди.

nvidia88

lurker
16 септември 2010
609
374
Gostivar
Да денес имав еден испит. Уште една недела сум зафатен ептен. Само што си дојдов.
Изглеа и ти си факултетлија. :)
Него ако сакаш да видиш каков е можеш со некој HTC или поскап телефон од 20-25 000. Значи не е да ти го фалам али вреди.
Имам видено и htc и поскапи но морам и алцателов да го видам стварно ми се врти во глава мобилниов,1 сат достамије за да го разгледам

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Земи го ако си загреан толку за него. Исто како да имаш плочка у рака. :)

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
jas koga go vidov kolkav e alkatelot se otkazav :S da fuq kako tablet da nosam... pa dzepovite ne mi se dovolno golemi ke trebase pederka da si nosam :D... pu pu ne daj boze :eek:

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Абе неспоредлив е типото со алкателов. Мислам дека и различни цени имаа и тоа на една иста претплата. Инаку не е толку голем.

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
поарно таблет(ipad) да си стам во џеб од колку алкател-(промашена инвестиција).

1 април 2012
1.480
982
jas koga go vidov kolkav e alkatelot se otkazav :S da fuq kako tablet da nosam... pa dzepovite ne mi se dovolno golemi ke trebase pederka da si nosam :D... pu pu ne daj boze :eek:
и јас мислев така пред да ја земам xperiava (4.2 инчи). Си викав леле сеа цигла ова она ама се навикнав и тек сега сваќам колку паметна работа сум направил. Додека другите се ќорават на мали екранчиња јас фино лепо господски на големо си читкам :p

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
и јас мислев така пред да ја земам xperiava (4.2 инчи). Си викав леле сеа цигла ова она ама се навикнав и тек сега сваќам колку паметна работа сум направил. Додека другите се ќорават на мали екранчиња јас фино лепо господски на големо си читкам :p
Отпрвин несакав телефони со големи екрани, ќе ми сметале во џеп.
Пред неколку месеци земав од One еден телефон на тач со мал екран и симбиан ос. Повеќе го личи за Чибичан него телефон.
И се решив после тоа си викам телефон со најголемиот екран кој е добар за парите(јбг не ми се даваа пари).
Алкателов е 4.3 инчи и сува лепота, да не го урочам.
Завчера гледав на него неколку хд филмови пред да потрошам добар дел енергијата во батеријата.
И јас несакав алкател(се друго освен ова), еве што дека првиот телефон ми е Сони Ериксон кога е како Чибичанче во споредба со овој?
Одпрвин ми беше чудно али сеа гледам дека е многу добро. "Кој пробал - знае" хахах :D

crashoveride

read-only
30 декември 2007
7
0
Го зедов xperia tipo пред околу 2 недели, до сеа сум презадоволен, единствено проблем е што при видеа со висок квалитет лагира, го немам тоа уште тоа расчепкано, може има и за тоа чаре :)

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
Го зедов xperia tipo пред околу 2 недели, до сеа сум презадоволен, единствено проблем е што при видеа со висок квалитет лагира, го немам тоа уште тоа расчепкано, може има и за тоа чаре :)

Направи update na youtube, ако уште иде споро можеби има еден проблем, и јас го имав истиот на neo, со андроид 4, кога ке се поврзам на интернет (wifi) многу брзо одеше, а по 20 минути се поспоро и поспоро и на крај ке снема интернет. не треба да се прави update на radio service, барем јас така мислам, бидејки можно е да имаш проблем.

1 април 2012
1.480
982
јас на Arc S уште немам апдејтнато ицс. Рутиран ми е али на фабричкиот ром сум. Мислев да си го апдејтнам преку официјален апдејт (со тоа ке го изгубам рутот ама ако) ама гледам многу се жалат од ицсто па затоа уште сум си на 2.3.4

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
јас на Arc S уште немам апдејтнато ицс. Рутиран ми е али на фабричкиот ром сум. Мислев да си го апдејтнам преку официјален апдејт (со тоа ке го изгубам рутот ама ако) ама гледам многу се жалат од ицсто па затоа уште сум си на 2.3.4

не прави update ке се заебеш, или пак ако сакаш да направиш и да не ти кочи само купи си една мемориска 16 или 32 гига, 10 класа, еден другар има така и не му кочи.

1 април 2012
1.480
982
не праам :p и онака нема некој голем бенефит од ицс според мене. Ако грешам поправете ме :)

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
ics, е далеку далеку подобар од 2.3.4 ама и си бара појаки конфигурации, а има и можност за custom install на ицс, тоест мислам со cayman mod 9-cm9, ама за тоа треба некој што го има направено тоа претходно, зашто е ризично плус не ти важи гаранцијата

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно