Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Софтвер за автодијагностика и кодирање

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Delphi/Autocom копиите се губриња, кога сакаат работат, кога не. Често се расипуваат. За професионална работа не се релијабилни.
VCDS кинеските копии се исто така губриња. Последниот VCDS откажа на второто уклучување. Претходниот се конектира 15 тина пати.
Оние малите плавите обд адаптери за на телефон од 3 евра за чудо читаат по некој параметар.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Пред околу година купив од ebay VAG COM 17.8 VCDS HEX CAN USB, до сега нула проблеми. Немам конкретен линк од овој.

I

itstheigyg

Гостин
Delphi/Autocom копиите се губриња, кога сакаат работат, кога не. Често се расипуваат. За професионална работа не се релијабилни.
VCDS кинеските копии се исто така губриња. Последниот VCDS откажа на второто уклучување. Претходниот се конектира 15 тина пати.
Оние малите плавите обд адаптери за на телефон од 3 евра за чудо читаат по некој параметар.
А која алтернатива на delphi би ја препорачал, нешто универзално што работи солидно?

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Пред околу година купив од ebay VAG COM 17.8 VCDS HEX CAN USB, до сега нула проблеми. Немам конкретен линк од овој.

За истите јас зборувам. Тоа 'до сега' да не е 3 пати го поврзав и работеше? Моментално ги нема на ебај и али, се случува од време на време да ги снема и пак се појавуваат.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
За истите јас зборувам. Тоа 'до сега' да не е 3 пати го поврзав и работеше? Моментално ги нема на ебај и али, се случува од време на време да ги снема и пак се појавуваат.

Преку 20-30 пати на 2-3 коли.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
И јас земав клон vcds, до сега преку 100 пати го искористив, ептен сум задоволен. Ваљда е како ќе ти се погоди.
Доколку земате делфи, нека биде single board со плавите плочи, најквалитетни се.

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Да не отворам посебна тема, ми треба совет за дијагностика за vw групацијата ( конкретно сеат) и пежо. Ако може совет во кој правец ( кои марки на дијагностики) да гледам, кои се поквалитетни, нудат повеќе функции итн.. Моментално сум нула познавање , само што сум гледал други што чепкаат. Имам желба да се усовршам малку од малку како за мои потреби да не трчам за секоја грешка на борд на мајстор да ја брише грешката.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Да не отворам посебна тема, ми треба совет за дијагностика за vw групацијата ( конкретно сеат) и пежо. Ако може совет во кој правец ( кои марки на дијагностики) да гледам, кои се поквалитетни, нудат повеќе функции итн.. Моментално сум нула познавање , само што сум гледал други што чепкаат. Имам желба да се усовршам малку од малку како за мои потреби да не трчам за секоја грешка на борд на мајстор да ја брише грешката.
За VAG групацијата нај користена е VAGCOM, јас ја користам, само да знаеш едно, пази што правиш со него, пред да почнеш нешто да работиш, прочитај, изгледај некој глип на YouTube. Можеш да го порачаш од Ali, последно нарачав по нова верзија 18.2.1, предходниот што го имам е 12.12. Верзијата ти е која година, месец и недела. Поточно до која година ги чита колите. Со VAGCOM можеш буквално се да правиш, менување докови, диагностики на турбина, диагностика на инџектори...
Доколку се решиш да порачаш и да користиш, пак ке ти речам пази што правиш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно