165mm имаш простор, така да 412 и 212 се 150-160mm како што ми текнува.Може има тема за ова ама неможам да се снајдам
Планирам да го сменам кулерот на процесорот ме интересира дали ке го собере во куќиштето :
-Case ATX Midi Tower Case Deepcool Tesseract - Anhoch PC Market Online - ATX Midi Tower Case Deepcool Tesseract BF White w/USB 3.0, USB 2.0, 1x Fan
-Мотherboard - h81m-ds2
A сакам да купам Cooler Master Hyper 412S или пак Cooler Master Hyper 212 Evo Universal Tower cooler
Го собира, провереноМоже има тема за ова ама неможам да се снајдам
Планирам да го сменам кулерот на процесорот ме интересира дали ке го собере во куќиштето :
-Case ATX Midi Tower Case Deepcool Tesseract - Anhoch PC Market Online - ATX Midi Tower Case Deepcool Tesseract BF White w/USB 3.0, USB 2.0, 1x Fan
-Мотherboard - h81m-ds2
A сакам да купам Cooler Master Hyper 412S или пак Cooler Master Hyper 212 Evo Universal Tower cooler
Овој од Deepcool ти е многу боље опција, ама можно е да биде ептен кнап. Прашај си ако има можност да го вратиш, иди дома намонтирај го и види дали ќе го собере, ако не врати им го со сите свари како што ти го дале и нека ти вратат пари или па нека ти дадат друг и нека ти вратат кусур.Hyper 210 EVO го нема , сега се мислам помеѓу Anhoch PC Market Online - Cooler Deepcool Gamer Storm Lucifer K2 Sockets Intel/AMD (за кој ми рекоа во анхоч дека ќе биде апла кнап), и Cooler Master Hyper 103 Low profile tower sink ..
Што мислите помош?
Може има тема за ова ама неможам да се снајдам
-Мотherboard - h81m-ds2
Hyper 210 EVO го нема , сега се мислам помеѓу Anhoch PC Market Online - Cooler Deepcool Gamer Storm Lucifer K2 Sockets Intel/AMD (за кој ми рекоа во анхоч дека ќе биде апла кнап), и Cooler Master Hyper 103 Low profile tower sink ..
Што мислите помош?
Малку сум го утнал линкот горе за темата, my badМоже има тема за ова ама неможам да се снајдам
Од каде го зема мониторот ?1. LG 25UM58-P 25" околу 150 евра
Погледнете го атачментот 59879
2. 2 х KINGSTON HyperX FURY Blue DDR3 4GB околу 35 евра по плочка
Погледнете го атачментот 59880
Сега работава иде помазно.![]()
Anhoch PC Market Online - Monitor 25" LG 25UM58-P LED IPS, 21:9 UltraWide 2560 x 1080 IPS/ HDMIx2Од каде го зема мониторот ?
Sent from my Boeing 717
Нека се префрлат мислењатаМалку сум го утнал линкот горе за темата, my bad
Кулери - разладни тела - водени ладења - вентилатори - се за ладењето
AORUS GeForceGTX 1060 6G 9Gbps од @uwemi пред некои две недели. Дури сега успеав да најдам време да се пофалам
Еве неколку слики од unboxing-от:
https://photos.app.goo.gl/vSXUbYlvfxleA0yS2
и монтажата:
![]()
во прилично апсурдна конфигурација Xeon E5450 OC @3,8Ghz и МОBO од пред 8 години, благодарение на (не)инвентивноста на intel/amd што сеуште ме спречува да размислувам за трошење пари на нов систем.
Инаку картата е одлична иако веќе почнува да се осеќа одреден CPU bottleneck во single thread апликации.
Ако успеат наредна генерација за извадат middle range CPU so 2 x single core перформанси од овој горе може да се размисли за апгрејд![]()
Дефинитивно ќе погледнам, критериумот за апгрејд на било кој дел ми е да биде барем 2x побрз, освен за дискови се разбираТака да ако си во можност уопште не се секирај дека нема да ти вреди апгрејдот, во најголем дел разликата ќе ти биде ден и ноќ![]()
Фала за линкот, размислував за Ryzen иако i5 7600k повеќе ми одговара. Кај intel сега проблемот е што со секоја наредна генерација го менуваат socket-от така да апгрејд во иднина е невозможен.UserBenchmark: AMD Ryzen 5 1600 vs Intel Xeon E5450
AORUS GeForce® GTX 1060 6G 9Gbps од @uwemi пред некои две недели. Дури сега успеав да најдам време да се пофалам
Еве неколку слики од unboxing-от:
и монтажата:
во прилично апсурдна конфигурација Xeon E5450 OC @3,8Ghz и МОBO од пред 8 години, благодарение на (не)инвентивноста на intel/amd што сеуште ме спречува да размислувам за трошење пари на нов систем.![]()
Инаку картата е одлична иако веќе почнува да се осеќа одреден CPU bottleneck во single thread апликации.
Ако успеат наредна генерација за извадат middle range CPU so 2 x single core перформанси од овој горе може да се размисли за апгрејд![]()
Цена?...Честит Black Friday, за многу години денов...![]()
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Демек набавна, 10% пониска од таа на ДДКОМЦена?...
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден