Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Што мислите за НЛО и за Вонземјани ???

Што мислите дали постојат вонземјани ???

• Да

Гласови: 80 84,2%
  • Не

Гласови: 15 15,8%

• Вкупно гласале
    95

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
hmmm, pa ne znam bas za toa. Ne e bas onaka sekogas gleas kako paga svezda i ja snemuva. Moze i da trae podolgo, a moze i mnogu kratko, se zavisi od goleminata i brzinata na sogoruvanje...
Barem taka mislam jas :p

1. Пишав веќе дека се случува да се движат побрзо па поспоро па пак побрзо
2. Брзина на метеорoиди(или ти метеори) кога ке навлезат атмосфера е од 10 км до 80 км во секунда, а мезосферата е на 80 км, you do the math ;)

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
1. Пишав веќе дека се случува да се движат побрзо па поспоро па пак побрзо
2. Брзина на метеорoиди(или ти метеори) кога ке навлезат атмосфера е од 10 км до 80 км во секунда, а мезосферата е на 80 км, you do the math ;)

e seaa koj ke racuna :p Ali valda ne se naluti sto te komentirav, oti nekako luta mi izgledas :ermm:

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
e seaa koj ke racuna :p Ali valda ne se naluti sto te komentirav, oti nekako luta mi izgledas :ermm:

Не, не е ни блиску до налутување... Повеќе е возбуда :)) (ми лежи темава)

Значи! Aко паѓа метеороид, почнува да согорува највисоко на 100 км над површина. Што значи, имаме метеор во тој момент. И да УСПЕЕ да стигне до површината, (метероит ваљда на македонски, незнам, цел живот учам на англиски), ќе помине 100 км. Еве сега да речеме дека е најспориот метеор, и се движи со 10 км во секунда, тоа се 10 секунди.
Дефакто дека нема да ја допре земјата, што значи ќе согори во наредните 30 км одкако навлезе мезосфера, и ќе биде видлив МАКСИМУМ* 3 секунди

*еве додајте и некој arbitrary number заради успорување (фрикција), едно друго... пак нема да испадне минута-две

Их, се надмашив :))

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
more mroeee, ja pa sum zemal tebe da te komentiram :)) pa ti si znaes se za toa :bravo:

E sea moram pak uste nesto da si kazam :) Znaci rekov veke ednas deka veruvam vo vonzemjani, ama ne mora da znaci deka se sto ke se vidi na neboto e nesto UFO ili sto mu ja znam (mislam na vselenski letala ne na UFO lepak :)) ) i toa da vi kazam iskreno po nekad me nervira, oti se nekoj nesto videl. Sum videl i jas nesto onaka cudno da leta po neboto, ali ne mora da doagam odma do zaklucok deka e neso takvo (ako me svakate)..
I aj da ne pisuvam mnogu, dodeka ne sum zaspal na tastaturava, ke idam da si legnam :)
Pozz

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
more mroeee, ja pa sum zemal tebe da te komentiram :)) pa ti si znaes se za toa :bravo:

E sea moram pak uste nesto da si kazam :) Znaci rekov veke ednas deka veruvam vo vonzemjani, ama ne mora da znaci deka se sto ke se vidi na neboto e nesto UFO ili sto mu ja znam (mislam na vselenski letala ne na UFO lepak :)) ) i toa da vi kazam iskreno po nekad me nervira, oti se nekoj nesto videl. Sum videl i jas nesto onaka cudno da leta po neboto, ali ne mora da doagam odma do zaklucok deka e neso takvo (ako me svakate)..
I aj da ne pisuvam mnogu, dodeka ne sum zaspal na tastaturava, ke idam da si legnam :)
Pozz

Епа работата е дали ти годи да си мислиш дека Е нешто... А и уште поубаво да ти иде на душичката ако некој друг ти каже дека го видел истото тоа :)

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Епа работата е дали ти годи да си мислиш дека Е нешто... А и уште поубаво да ти иде на душичката ако некој друг ти каже дека го видел истото тоа :)

Авантурист за истражување на нешто ново, ти се споило со желба за дознавање на постоење на нло (поточно докажување на другите дека постои, а истражување нешто новп за тебе :bravo:)

Темава гледам за разлика од други теми на разни форуми отиде чекор напрет. т.е. за кратко време ќе почне да се договара за барање нло.

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
Еве да дојде лето, ќе договориме star-gazing на видиковец :))

neW1

lurker
10 мај 2007
679
126
Нормално дека постојат, веќе е пронајдена вода на марс.
WaterOnMars2_gcc.jpg

alek33

read-only
12 март 2008
1
0
не се работи за светот,за животот,за вонземјани

Најголема енигма е времето и просторот,преку нив се контролира се она што спаѓа во универсумот?кој сто мож
einstein_equation.jpg
е да се менува..............

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
@StarBuck

Тоа што си го забележала на небото, а што личи на ѕвезда најчесто се сателити. И јас имам многу често гледано такви "ѕвезди" како мал и некое време барав на интернет и со еден другар разговаравме и на крај дојдовме до заклучок дека тоа се вештачки сателити.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
@StarBuck

Тоа што си го забележала на небото, а што личи на ѕвезда најчесто се сателити. И јас имам многу често гледано такви "ѕвезди" како мал и некое време барав на интернет и со еден другар разговаравме и на крај дојдовме до заклучок дека тоа се вештачки сателити.

Lol какви очи имате вие??Невозможно е да ги видите кога тие се наоѓаат високо над земјината површина??Плус некои сателити не се наоѓаат во вселената туку до некои простори со минимално присуство на воздухот али сепак невозможно е да се сателити од причина што се превисоко а плус од атмосверските појави не се гледаат.Друго тоа што сте го виделе сигурно бил некој авион(најчесто комерцјални летови кои поминуваат низ Македонија и се наоѓаат на поголема височина) или пак некој метеор.За сателит не ми се верува едноставно е невозможно.Еве добар сајт за љубители на астрономијата www.astronomija.com.mk

drowsy

hello world
11 април 2007
229
6
neznam shto da mislam u zbunka sum...
Vie shto mislite Dali postojat lugje ??? ili samo vonzemjani?

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
@filipvselena: Можно е да се види сателит со голо око, и тоа има повеќе страни на интернет што нудат информации кое време и каде да се гледа за да видиш сателит.

@aleksandar_te: Не се сателити затоа што се движат пребрзо, а и се движат во погрешни насоки. Повеќето сателити се движат од запад кон исток (заедно со земјата), освен неколку кои што се воени, и се движат поларно (север југ и обратно). Имам гледано некои што се движат god knows how неправилно...

@007Milla: Се надевам :)

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
@filipvselena: Можно е да се види сателит со голо око, и тоа има повеќе страни на интернет што нудат информации кое време и каде да се гледа за да видиш сателит.

Знаеш ли некоја таква страна на интернет да видиш кога можеш да ги гледаш сателитите?Баш ќе биде добро ако е возможно:)

stefan007

hello world
27 јуни 2007
395
2
Мислам дека постојат но и дека има некои тајни проекти за нови софистицирани авиони во САД и Русија. Така да не се знае што гледаме дали е вистински вонземјанин или пак некои тајни владини проекти. Да има нешто има, тоа е факт

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
Не знам која е најдобра, али знам дека од наса имаат сигурно, мора да е добро. Побарај на google "satellite tracking" и види што ќе ти фати око...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно