FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.615
- 19.351
Да ама ако ти прегорат во првите две недели. Ако тераат преку година тогаш не сум баш сигуренФилипс може и поефтини да испаднат од Хороз.
Да ама ако ти прегорат во првите две недели. Ако тераат преку година тогаш не сум баш сигуренФилипс може и поефтини да испаднат од Хороз.
Филипс може и поефтини да испаднат од Хороз.
V-tac 4 комада земени од бугарија на промоција некоја по 5лева околу 160 ден, сите рикнаа во рок од 2 месеци.
10 месеци? Па добро е тоа у принцип. По 11 денари месечно од сијалица ќе му дојде трошок а?За Horoz читај неколку поста погоре, во рок од 10 месеци две ми откажаа.
Инаку во КАМ има Osram заменски за 60W 2700к, цена 109 денари. Земав две за проба ќе видиме како ќе се покажат, немаат гаранција. Едната одма ја ставив у купатило оти таму ми е ултимативната тест околина, максимална влага и редовно палење/гаснење.
На зелено пазарче ти даваат гаранција цвај године?Јас цел живот си земам од зелено пазарче. Ни една ми нема прегорено до сеа. 15W за 170 ден со 2 години гаранција, гг
ЈеЗ. Се нема ништо десено со 11те ламби што ги купив од лани, во априлНа зелено пазарче ти даваат гаранција цвај године?
Дај кажи што бренд/модел се, и од која продавница точно... И една слика од сијалиците, ако не ти е проблемЈас цел живот си земам од зелено пазарче. Ни една ми нема прегорено до сеа. 15W за 170 ден со 2 години гаранција, гг
Настрана моите трауми со Сетек, можам да кажам дека V-Tac сијалиците од 10W (VT-1853 SKU 4226) ме воодушевија. Идеална светлина, треба да се 4500К, ми дадоа тоа што за мое око е баш како што треба. Имам и пар 12W 3000К, светат како свеќи на гробишта...
Овие од 10W вредат за сите пари. По можност да не се купуваат од Сетек.
При рака моментално ја имам оваа само, не ми текнува на марка бидејќи не чувам кутија. Кога ќе одам во Неготино, ќе ги сликам другите и ќе ти кажам убаво, чувам кутијата. Знам дека имам една или две 9 ватни дома шо се на хороз, и еве ги една година веќе светат. За другите ќе пишам пак.Дај кажи што бренд/модел се, и од која продавница точно... И една слика од сијалиците, ако не ти е проблем![]()
Ќе фуче. Тоа се мислам над 1000 лумениСакам да купам 12w исто така Хороз но незнам дали ќе дава доволно светлина за во соба со 9 квадрати.
Пред 2 години купив Хороз 5w ЛЕД светилка за во столна ламба ја користев 1 година, потоа ја преместив во бања каде свети веќе 1 година. Презадоволен сум од фирмава се изненадив од лошите искуства погоре.
Сакам да купам 12w исто така Хороз но незнам дали ќе дава доволно светлина за во соба со 9 квадрати.
Околу 1040 ако не се лажам. Мене 15ка цел двор ми осветлува, па сеа да не прајме муабет за 12ка во 9 квадрати собаЌе фуче. Тоа се мислам над 1000 лумени
Од каде ги зема...? Гаранција даваат...?Ми препорача Торч да земам до сега немал ниту една вратено. Зедов една за 140 денари 15 w 6400К.
И во подрум прави сафраНе сакате 6400К за дома. Тоа само за во подрум
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk