Точен одговор. С23 е ислкучок од Самсунг, затоа и САМО тој треба да се земе. С24 никој не гарантира дека ќе е со асален процесор, а уште помалку дека ќе има добар Lite Performance мод на работа.С24 уште не е претставен, а ке биде достапен да купување после пола година, ако си во тие 1% во Мк кој можат да купат одма телефон.
Ама според муабетот ми личиш на оние другите, што значи ке треба барем 9 месеци додека да го имаш во рака, и тоа секако ако ти се допаднат спеџификациите, не заборавај ипак Самсунг е ова, може ке стават од нивниот чип па ке нема да сакаш да доплатиш за Снапдрагон.
Како можеш да бидеш намерачен на нешто што не постои не ми е јасно, ама ти си знаеш.
С23 е најдобриот Андроид уред и најдобриот Самсунг телефон некогаш направен, баш ме интересира што мана му најде и што подобрување очекуваш да има во С24 ?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Се шпекулира дека ќе користат повторно Exynos процесори, а годинава била исклучок заради тоа што не можеле да го изработат заради недостаток. Така да S23 серијата ќе биде единствената серија на Самсунг која насекаде е со Snapdragon процесор.Точен одговор. С23 е ислкучок од Самсунг, затоа и САМО тој треба да се земе. С24 никој не гарантира дека ќе е со асален процесор, а уште помалку дека ќе има добар Lite Performance мод на работа.
Така да, со Самсунг не се знае однапред ништо.
Дај кодно име на последниот фирмвер.Другари ај некој што ги разбира прилично телефониве нека ми пушти пп да го прашам нешто.
Не добивам update нa нов s23 ultra ,односно стои security patch april.
Тnx
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Со оглед на тоа што користам с22+ 9 месеци ми беше оптимално време за правење апгрејт. С23 серијата е врв, зошто би очекувал с24 да биде полоша? Како тргнаја шпекулацииве ќе испадне така. Во тој случај би се размислил дали да земам 1 година стар флегшип или да го задржам с22+ов. Дали сега ти е појасно што мислев со тоа му се "намерачив"?С24 уште не е претставен, а ке биде достапен да купување после пола година, ако си во тие 1% во Мк кој можат да купат одма телефон.
Ама според муабетот ми личиш на оние другите, што значи ке треба барем 9 месеци додека да го имаш во рака, и тоа секако ако ти се допаднат спеџификациите, не заборавај ипак Самсунг е ова, може ке стават од нивниот чип па ке нема да сакаш да доплатиш за Снапдрагон.
Како можеш да бидеш намерачен на нешто што не постои не ми е јасно, ама ти си знаеш.
С23 е најдобриот Андроид уред и најдобриот Самсунг телефон некогаш направен, баш ме интересира што мана му најде и што подобрување очекуваш да има во С24 ?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Мислам дека јас прв кажав што да се очекуваПа ти кажаа погоре зошто да очекуваш. Бидејќи с23 е самсунгова анималија и не се знае дали ќе се повтори.
Па ти кажаа погоре зошто да очекуваш. Бидејќи с23 е самсунгова анималија и не се знае дали ќе се повтори.
Последната ваква "аномалична" серија пред 23-кава беше S10. Еве после неколку години се погоди една ваква аномалија пак.Па ти кажаа погоре зошто да очекуваш. Бидејќи с23 е самсунгова анималија и не се знае дали ќе се повтори.
Да ама кој ке го прави е битниот момент.S24U ќе биде Snapdragon.
Ништо не е споредливо со С23 и лајт перформанс. Самсунг никогаш (освен во лабораториски услови) немал вакви батериски перформанси. Ни приближно.Последната ваква "аномалична" серија пред 23-кава беше S10. Еве после неколку години се погоди една ваква аномалија пак.
Мислењето е автоматски споено:
Да ама кој ке го прави е битниот момент.
![]()
Samsung could make some Snapdragon 8 Gen 3 chips
It is being reported that Samsung Foundry to manufacture around 20% of all Snapdragon 8 Gen 3 chips for Qualcomm using the 3nm GAA process.www.sammobile.com
Ако го прави TSMC ке биде добро. Лошо е кога Самсунг ке замеша прсти во производство на чипсети.
Истотака многу битен факт е и ова:
![]()
As Apple hoards TSMC's 90% 3nm chip capacity, others could turn to Samsung for chips
Apple has reportedly booked almost 90% of TSMC's 3nm chip production capacity, so other brands could turn to Samsung's chip facility.www.sammobile.com
Купив С23+ пред некое време ама не знам што ми влезе филм и сакам да се префрлам на Ultra. Не сум во тек, но како се цени за да направам замена со овој + доплата за Ultra (ако налета нешто такво) и ако не, која е цената на Ultra сега што може да се најде? паднаа под 800?
Ништо не е споредливо со С23 и лајт перформанс. Самсунг никогаш (освен во лабораториски услови) немал вакви батериски перформанси. Ни приближно.
А ако зборуваме за дизајн и логика, тогаш S8 сеуште е не админат во таа категорија. И е нешто кон кое треба да се стреми светот. А не коцките што едвај се држат во рака, тешки по 250грама.
Чекај сега, ти викаш дека океј се Самсунг?
Користиш Месенџер?
Инстаграм?
Вибер?
Воцап?
Гмаил?
Службен мејл?
Јутјуб?
Тапаток?
Фејзбук?
Тикток?
Или го користиш телефонот БЕЗ овие апликации? Реално овие се тие кои најчесто се проблематичните за батерија и за нотификации.
Истиов филм е СЕКОЈА година вртен. Секоја. И стално истите проблеми се.
А од кај знаеш што ќе се дешава во идно време? Со оглед на тоа што на Samsung историјата му се повторува после секој "ултра", "мега", "гига" модел
Моите постови немаат референца кон твоите.
Moreover..
Знаејќи дека ултрава ќе "искочи" со Android 13 и One UI 5.1 102,4% сигурен сум дека ќе пати од истите болести.
Потоа ќе следи пеглање, па Android 14 па нова верзија на One UI и веќе сме во трет квартал и најава за S24 кој ќе биде "нешто невидено"
View: https://youtu.be/c9Sp16W_fPM
И со право сме го правеле тоа. Бидејќи тоа и го налага искуството. А и тоа се случува сега, ако не се упали Лајт Перформанс на Самсунг с23 серијата.
Исто како што и сега не знаеме каков ќе виде С24, се додека не искочи и ги видиме првите реални тестови.
Зошто?
Затоа што ако се вратиш 2-3-5 години наназад ќе видиш како ти си пењавел дека С22 и С21 се одлични, ама испаднало дека не се.
S24 најверојатно ќе биде exynos
S24U ќе биде Snapdragon.
Се сложувам. Не знаеме. Не дај боже да е со третокласен процесор како Ексинос.
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
Бесплатна достава
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
XIAOMI LINT REMOVER 2
1.370,00 ден