Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем по инсталација на Windows7

orIkav

read-only
6 декември 2010
5
0
после инсталирањето на Windows7 се јави проблем на сецкање на страните кога се отвараат и затвораат, а исто и кога се пушта филм преку BS player или Gom исто така го сецка. Проверив со драјверите за графичката ок си е се, се е инсталирано.
(графичката е интегрирана, предходно додека имаше xp немаше никако проблем, конфигурацијата е солидна за 7ца, процесор 2.4GHz AMD DualCore, 2Gb RAM меморија)
Пробав наново го преинсталирав Windows7 и повторно истиот проблем.
Windows-от е испробан и на други компјутери не правел проблеми никогаш до сега.
Дали е некој запознат што би можело да биде, каде да го гледам решението ?

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Mi lici na driver-i za grafickata. Probaj isto da isklucis nekoi opcii vo WIN7 od tipot na animacii bla-bla... da vidis dali ke se podobri.

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
провери дали има за матичната нов биос на официјалната страна.ако има апдејтувај биос.

Mo3oK4e

hello world
8 декември 2009
477
22
Остави го windowsot сам да си го најде драјверот за графичката.. Пушти најнови updates да напарви..

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
Да си провериш тврдиот диск дали ти е исправен, да не има bad sectors, каблите за тврдите дискови да ги провериш, температурите на компонентите дали се во нормала.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
1. Update на БИОС. Ако има во биос да се подеси големината на меморијата за интегрираната графичка карта (на максимум).
2. За стара графичка, па уште и интегрирана, да се исклучи Windows AERO и сите анимирани чуда (спореди перформанси, ако се подобри знали до нив е, ако е исто остај си ги уклучени)
3. Update на драјверите за графичката преку сајтот на производителот на матичната (за соодветниот модел)
4. Инсталирај кодеци за филмови нормално... DirectX најнов и C++ Runtime Libraries x86. Овие е се мултимедијални елементи кои би требало да се инсталирани со нормални графички ама во твојов случај изгледа не се. За кодеци препорачувам Windows 7 Codec Pack или CCCP Codec Pack. За плеер пробај со Media Player classic.

Пиши што ќе бидне

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
нека пише што матична има, 100% ингегрираната графка му е слаба.нека направи еден тест,па поените нека ги пише колку му даваат.мене со ингерирана графика нвидиа ми дава 2,8 што ми е најслаба за разлика од другите компоненти.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно