Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Приватност на Facebook

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Цел ден работев на проектов и се надевам дека ќе Ви се допадне.
Се работи за водич низ подесувањата за приватност на Facebook, кои за многумина се комплицирани и неразбирливи (not u geeks :LOL:)

http://privatnost.info/

Кажете ми што мислите, замерки и забелешки. Сигурен сум дека има доста печатни грешки како и пропуштени делови, така да секоја препораке е добредојдена :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.165
roka.mk
Колега што е ова со дизајнов краден?:)
Инач прва грешка:Проблем со менито.Значи си стои ДОМА селектирано,кога ќе смениш на лични податоци слики....и т.н не се означува кое е стиснато.(значи не мења боја):)
Второ: слиите што ти се за објаснување напрај ги и со англиски...

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Темата беше чиста инспирација :LOL:
Знам за тоа со боите, и се мучам да ја протумачам темава за да ја најдам финтата. Исто така ќе ги направам и на анг, најмал проблем :)

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.381
217
Темата само да ја смениш.. Ќе се збуни некој со ФБ.. Иначе добра идеја.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Мислам дека немаш право да користиш дизајн на бренд за твојот вебсајт, истото мислам дека важи и за логото. Треба да имаш согласност од Facebook да го правиш тоа.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Доколку на самото лого стои (R) знакчето, имаш право.
А исто така за дизајнот, чим е одобрен од страна на Wordpress и ставен во нивната колекција на темплејти, верувам дека е дозволено :)

28 декември 2009
61
1
Мислам дека треба да најдеш нов дизајн.Ова не треба да стои најди си друго нешто.:
7f83887f573b9ddecdc102bee5f54b9b
Мислам дека нема никаква врска со содржината ниту пак дека одговара на дизајнот.
Содржината мислам дека е ок.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Тоа мозила сликата се појави сама, некако граватарот ми го ископа се трудам да дознаам како сеуште :D
Инаку целта на таа слика, што и да е, е да имитира повторно на ФБ т.е. тоа е сликата од човекот кој постира нешто.

Не сваќам што и фали на темата, мислам дека треба на Фб да асоцира? Доколку имате предлози за каква да биде таа, слободно кажете :)

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Интересно е тоа со дизајнот,а ако толку сакаш да асоцира на Facebook,напрај го малце со javascript,табовите да не се отвараат како нови страни,туку преку javascript.

Штом доменот е приватност.инфо тогаш ти треба да зборуваш за приватност.Како прво би требало да направиш нешто основно.Поим за приватност.

После даваш пример дека друштвените групи/сајтови не се многу сигурни кога станува збор за приватноста.

Гледам дека си се измачил да го копираш дизајнот на Facebook.Незнам зошто?! Уверен сум дека сајтот ќе ти биде повеќе посетен ако го смениш дизајнот.Само глупите може да ти речат супер за дизајнот.

Може да направиш дизајнот да биде повеќе ИТ насочен,со компјутерче,или бинарни броеви :)

Мала грешка...

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.129
3.615
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Следете ги инструкциите на оваа страна и ќе имате целосна контрола врз кој има пристап до Вашите податоци објавени на Facebook!
Мислам дека овој исказ наведува на погрешно сфаќање.

НИКОГАШ нема да имаш целосна контрола врз податоците на Facebook!

Ја би идел на обратен концепт:

„„„Вашите податоци на интернет никогаш нема да бидат приватни. Размислете два пати што објавувате. Толку!“““

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Супер е вака и асоцира на Facebook. Можеби малку повеќе одошто треба.

Здраво и добродојде Facebook кориснику.

Звучиш како да си Facebook. Можеби да не биде забуна ти фали една реченица во стилот „ова не е ФБ но е наменет за вас ФБ корисници да ви помогне.... “ како disclaimer.

И се согласувам со gdamjan.

Супер и корисна идеја. Топ. :bravo:

darkoo

read-only
12 март 2008
12
1
Смени favicon кога не е активен табот навистина прави забуна, можеш да смениш боја или нешто сл. зошто во таб се гледа логото и Facebook, па буни.

Инаку ОК е идејата за сајт на поширока тема за приватноста... погледни штоматеријали имаат објавено метаморфозис, може ќе можеш да преземеш нешто од кајнив за да го надполниш, ако воопшто решиш да одиш во таа насока.

Секако ако решиш, ќе треба да го менуваш комплетно концептот :)

Внимавај да не изумуваш да ја надополнуваш страницата кога FB ќе ги измени овие опции... :)

valentina

read-only
5 февруари 2010
2
0
moze li jas da prasam nesto... dali nekoj znae kako moze da napravam na fb nikoj da ne moze da me adnuva samo jas da adnuvam luge... porano imase takva opcija ama sea veke ja nema opcijata ama pak gledam deka ima luge sto nemozes da gi adnes... fala mng odnapred :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.165
roka.mk
settings-->Privacy settings-->Contact information-->Add me as a friend-->е сеа проблемот е што ќе моќат само приатели на приатели да те аднуваат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно