A$AP-Rocky
hello world
A$AP-Rocky's setup
- Processor & Cooler
- Inte i3-8100 @ 3.60GHz (4 CPUs) & DeepCool
- Motherboard
- ASRock Z370 Pro 4
- Storage
- 500 GB
- RAM
- 32 GB
- Video card
- nVidia GeForce GTX1660
- Case
- Modecom Oberon Pro
- Mouse
- White Shark Galahad
- Keyboard
- White Shark Commandos Elite
- Audio
- Sennheiser
- Monitor
- Samsung 32"
- OS
- Windows 11
Здраво на сите, ќе ми треба ваша препорака и совет околу следното.
Имам нов стан и планирам да поврзам интернет и воедно ТВ. Не ми е битно колку канали има вклучено и сл. чисто колку да постојат. Ако се гледа нешто секако ќе се гледа на ТВ преку стриминг услуги.
Сакам да земам оптика - и А1 и Телеком имаат опција така да тоа не е проблем.
Од тоа што се распрашав, стандардни понуди ми даваат - ништо посебно. А имам некоја стара тарифа на телефонот од 2018 до 2020-та и ми ѕвонеле уназад за да ме придобијат (т.е. да плаќам повеќе) ама не ми требаше ништо екстра, а и го имав станот во предвид па си реков да склопам некој пакет заедно.
Е сега, вака стојат работите во А1.
- Имаше и 300/300 мбпс опција за некои 200 ден. ако не се лажам поскапо, ама не ми е потребно тоа за моите потреби overkill ќе ми биде и непотребно истрошени пари
Вака 150/150 ми е некако најизбалансирана опција за интернет брзина.
Го немам моментално во мене запишаното од Телеком, ама имаат слични цени со по 200-300 денари поскапо со вклучен 15% попуст на претплатата бидејќи би ме презеле како корисник на нивната мрежа (телефонот ми е сега од А1), а брзини како 200/100, 150/50 .
Овие се опциите. Технички никаква придобивка или специјална понуда нема, па не знам - што мислете вие? Да почекам ли уште, има ли нешто што може да се издејствува? Ова е аплата никаква промоција во моментот според мене туку обична регуларка. Дополнително се мислам дали да чекам уште бидејќи и не ми е до толку за брзање работава по секоја цена, сакам да се обидам поповолен договор да направам.
Имам нов стан и планирам да поврзам интернет и воедно ТВ. Не ми е битно колку канали има вклучено и сл. чисто колку да постојат. Ако се гледа нешто секако ќе се гледа на ТВ преку стриминг услуги.
Сакам да земам оптика - и А1 и Телеком имаат опција така да тоа не е проблем.
Од тоа што се распрашав, стандардни понуди ми даваат - ништо посебно. А имам некоја стара тарифа на телефонот од 2018 до 2020-та и ми ѕвонеле уназад за да ме придобијат (т.е. да плаќам повеќе) ама не ми требаше ништо екстра, а и го имав станот во предвид па си реков да склопам некој пакет заедно.
Е сега, вака стојат работите во А1.
- 70/70 мбпс 899 ден. 51 канал и 1 пакет по избор што се менува на 30 дена и до 3 приклучоци (последниве небитни).
- 150/150 мбпс 1099 ден . 4 приклучоци + 2 платформи и 6 месеци да не се плаќа (т.е. 18 месеци да се плаќа од 24 месечен договор - ама се плаќа телефонот)
- Имаше и 300/300 мбпс опција за некои 200 ден. ако не се лажам поскапо, ама не ми е потребно тоа за моите потреби overkill ќе ми биде и непотребно истрошени пари
Вака 150/150 ми е некако најизбалансирана опција за интернет брзина.
Го немам моментално во мене запишаното од Телеком, ама имаат слични цени со по 200-300 денари поскапо со вклучен 15% попуст на претплатата бидејќи би ме презеле како корисник на нивната мрежа (телефонот ми е сега од А1), а брзини како 200/100, 150/50 .
M
- 60 GBинтернет
- 5G
- Неограничени разговори
- Неограничени SMS кон сите домашни мрежи
- 8 GB роаминг во Западен Балкан
- 200 MB роаминг во 50+ земји земји во светот
Unlimited
- интернет
5G - Неограничени разговори
- Неограничени SMS кон сите домашни мрежи
- 11 GB роаминг во Западен Балкан
- 500 MB роаминг во 50+ земји земји во светот
M
- Неограничен супер брз интернет со брзина до 100 Mbps
- Неограничени разговорикон сите домашни мрежи
- MAGENTA TV над 160 ТВ канали со вклучени Sport HD и Cinemax
- MagentaTV Go
- Напредни MagentaTV опции
L
- Неограничен супер брз интернет со брзина до 200 Mbps
- Неограничени разговорикон сите домашни мрежи
- MAGENTA TV над 190 ТВ канали со вклучени Sport HD и Cinemax и Прва Микс+
- MagentaTV Go
- Напредни MagentaTV опции
Овие се опциите. Технички никаква придобивка или специјална понуда нема, па не знам - што мислете вие? Да почекам ли уште, има ли нешто што може да се издејствува? Ова е аплата никаква промоција во моментот според мене туку обична регуларка. Дополнително се мислам дали да чекам уште бидејќи и не ми е до толку за брзање работава по секоја цена, сакам да се обидам поповолен договор да направам.