Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорачајте IPTV

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.569
1.062
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Исклучена ми е телевизијата, ама периодов нема многу што да се прави па сакам да земам IPTV за два-три месеца. Од она што гледам и читам, продавници на али доаѓаат и си одат цело време. Е сега дилемата ми е, да не купам претплата за 2-3 месеца и продавницата да ја снема за недела дена? Дали сум заштитен дека барем еден месец ќе ја добивам услугата? Благодарам
како што претходно му реков на Smole дека не гледам причина доколку некој не гледа "да заштеди" да се користи друг сервис освен Rapid Swiss...
искрено не сум многу познавател на Ali линиите, ама некој кој гарантирал и при поголеми тешкотии со сервери,
па и некој 10 дневен застој повторно се враќа на пазар, a притоа однапред му се платени линиите не гледам причина зошто да не му се верува...

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Исклучена ми е телевизијата, ама периодов нема многу што да се прави па сакам да земам IPTV за два-три месеца. Од она што гледам и читам, продавници на али доаѓаат и си одат цело време. Е сега дилемата ми е, да не купам претплата за 2-3 месеца и продавницата да ја снема за недела дена? Дали сум заштитен дека барем еден месец ќе ја добивам услугата? Благодарам
Контактирај го @olikomerc ке ти заврши работа.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.434
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас го имам ова од Aliexpress, - ПРОДАВНИЦАТА - производот (мртов линк).
До сега функционира без проблем. Но мислам дека сите имаат иста листа, така да според мене без разлика кој да се купи ако го “скинат“ главниот извор ќе престанат сите да работат.
1608307492043.png

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Јас го имам ова од Aliexpress, - ПРОДАВНИЦАТА - производот (мртов линк).
До сега функционира без проблем. Но мислам дека сите имаат иста листа, така да според мене без разлика кој да се купи ако го “скинат“ главниот извор ќе престанат сите да работат.
Погледнете го атачментот 94945
Значи без разлика што продавницата нема производи и твојата претплата веќе не постои на Али, ти си ја добиваш услугата за која си платил, така?

GunnerMkd

hello world
29 ноември 2017
85
120
Скопје
Значи без разлика што продавницата нема производи и твојата претплата веќе не постои на Али, ти си ја добиваш услугата за која си платил, така?
услугата си ја добиваш, ако го користиш урл линкот во плеер тогаш сама си се апдејтира ..ако ја симнуваш листата во m3u некои канали може да престанат да работат тогаш само ја симнуваш од ново листата ...мислам дека на али понудените листи ги снемува кога ќе се продадат а продавачот се уште да постои ако има некој проблем да го исконтактираш

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.434
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Да, си функционира без проблем, имам m3u фајл и секако некој линк, ама фајлов си брка работа... :) Еве дури сега имам нешто пуштено HBO Adria поим немам и не сецнува...

Fiatov

hello world
18 септември 2020
50
14
На бакар 10мбпс/2мбпс некој да кажи како е ип тв?
10mbps е доволно за иптв,но ако истовремено имаш и други уреди на иста мрежа гледање јутјуб,симинјање филмови и сл. тогаш нема да се доволни 10mbps.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
На бакар 10мбпс/2мбпс некој да кажи како е ип тв?
Ќе оди ако е стабилно цело време, при некое мало оптеретување ќе почне да прекинува можеби.
И на екстра квалитетни канали 1080п 50 фпс можда ќе прави проблем. На обични SD HD FHD 25 fps, треба да работи без проблем.

Најдобро да испробаш неколку дена, за тестови обрати со во порака, ќе ти пуштам и испробај.

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
Ќе оди ако е стабилно цело време, при некое мало оптеретување ќе почне да прекинува можеби.
И на екстра квалитетни канали 1080п 50 фпс можда ќе прави проблем. На обични SD HD FHD 25 fps, треба да работи без проблем.

Најдобро да испробаш неколку дена, за тестови обрати со во порака, ќе ти пуштам и испробај.

Kakva vraka ima fps so bitrate na strimot? :) fps nema dopirna tocka so bitrate

Sent from my iPhone using Tapatalk

StefanKope

read-only
19 декември 2020
1
0
Здраво да прашам ако си порачам од aliexpress tv box android 10 дали може да си вклучам твканали

Aleksandaraleks12345

hello world
12 ноември 2018
89
28
Decki mala pomos ako moze... Imam mag 256 i koristam 2 listi ednata e nordic i edna kineska. Problem imam so nordic listata so toa sto da receme koga gledam nekoj kanal poveke od 10-15 min mnogu cesto se slucuva da sakam da smenam drug kanal se zakocuva magot i ne raboti se dodeka ne go isklucam od struja i posle si tera.. kanalot moze da go gledam i 2 casa nema da ima nikakov problem ama ako sakam da smenam togas se javuva problemot.. dali mislite deka e do magot bidejki ima samo 1 giga ram i 512 memorija, ili e do listata... Ako e do magot ke si zemam android box xiaomi planiram ama sto ako ne e do magot da e do listata i dzabe da sum go zel boksot.. nekoj od vas vakov problem?

Aleksandaraleks12345

hello world
12 ноември 2018
89
28
Znaci teska piraterija ova iptv i najskapa opcija od se, a eve i zosto.
Imam lista na nordic i koga pustam arenite slka top 50 fps ama ne e se taka kako izgleda.. gledam primer 10 min i posle toa se ukocuva se i mora uredot od struja da go isklucam ., I celo vreme taka.... Mu pisuvam na covekot mislejki da ne e do mojot mag 256 bidejki magovite imaat mnogu malku ram i vnatresna memorija, pa covekot vika nemame nikakov problem moze da ti e do uredot... Jas veruvajki deka stvarno e do magot zimam podobar boks so 4 giga ram i 64 memorija... Mi pusta m3u lista koga ono istiot problem i na boksot. A da pustam drugi kanali nema problem nikakov... Sega znaci definitivno e to negovata lista samo nezz kako e mozno na arenite taka da pravi a na sport klub ne i na drugi kanali od drugi zemji nema problem.. drug nekoj da ne ima slicen problem so arenite na nordic???
Ete ovaa piraterija kolku me kosta.80evra lista, 80 evra mag, 80 evra android box i na kraj problemot kaj nego izlaga deka e

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Немам проблем со арените на NordicOne, ниту на МАГ ниту на телевизори некој се пожалил досега.
Од каде имаш земено, кој портал е?

Aleksandaraleks12345

hello world
12 ноември 2018
89
28
Iptvworld.nl:2095 taka nesto bese... Eve ja ti tvrdam pusti na arena 1 fhd hr ili arena 2fhd hr (ma da tie se srpski a gi pisuva hrvatski) slikata e staklo ama dzabe pogledaj 10-15 min i ke zamrzne slikata se blokira i nisto ne funkcionira na boksot mora od struja... A eve na sport klub 1 celzi go gledam top slika isto, saat vreme veke ne trpna niednas... Toa ne go svakam. Znaci samo na arenite problem

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
Znaci teska piraterija ova iptv i najskapa opcija od se, a eve i zosto.
Imam lista na nordic i koga pustam arenite slka top 50 fps ama ne e se taka kako izgleda.. gledam primer 10 min i posle toa se ukocuva se i mora uredot od struja da go isklucam ., I celo vreme taka.... Mu pisuvam na covekot mislejki da ne e do mojot mag 256 bidejki magovite imaat mnogu malku ram i vnatresna memorija, pa covekot vika nemame nikakov problem moze da ti e do uredot... Jas veruvajki deka stvarno e do magot zimam podobar boks so 4 giga ram i 64 memorija... Mi pusta m3u lista koga ono istiot problem i na boksot. A da pustam drugi kanali nema problem nikakov... Sega znaci definitivno e to negovata lista samo nezz kako e mozno na arenite taka da pravi a na sport klub ne i na drugi kanali od drugi zemji nema problem.. drug nekoj da ne ima slicen problem so arenite na nordic???
Ete ovaa piraterija kolku me kosta.80evra lista, 80 evra mag, 80 evra android box i na kraj problemot kaj nego izlaga deka e

Izlezi od portalot i odi vo software update napravi update na magot i iskluci beta software download.. kakov crn ram covece mag e broj 1 koga se raboti za iptv.

I prestanete da se glupirate so fps aman!! Ako kanalot e 25 fps na sto sakas pusti go 25 fps e!

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Izlezi od portalot i odi vo software update napravi update na magot i iskluci beta software download.. kakov crn ram covece mag e broj 1 koga se raboti za iptv.

I prestanete da se glupirate so fps aman!! Ako kanalot e 25 fps na sto sakas pusti go 25 fps e!

Како да не, преспор е Маг ресиверот.

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Арена Спорт 1 ХД го гледав 20 мин на рапидсвис со Formuler Z8 после се смени каналот без проблем.

Или шерингот или боксот ти е проблем. @Aleksandaraleks12345

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Дечки, колега од работа ми даде профил за IPTV чисто да пробаме.
Го пуштив на Вивакс смарт ТВ со андроид, (Quad Core + 1GB RAM). Се живо работи освен телевизија.
Серии и филмови тера предобро.

Знаете ли што може да е проблемот?

Пробувам на 25 mbps конекција ако праи тоа некоја разлика.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно