Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
858
738
Мислев дали треба да си регистриран на специфичен регион ? Гледам дека ова е код за PL(Polska) и пишува: Cannot be activated in - MACEDONIA

Погледнете го атачментот 104708

Ти кажува само дека неможе да се активира на македонски акаунт,

111.png
Еве воа ми е што имам купено
111111.png

ZelenaJabuka

read-only
30 септември 2021
40
24
Стигна зверот :love:

IMG_20211002_134602.jpg

Кажувајте на кој регион да се ставам, кај има најповолни цени за PS Plus и игри дали треба VPN и слично. Доаѓам од Xbox платформа, така да ништо не знам.

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Стигна зверот :love:

Погледнете го атачментот 104711

Кажувајте на кој регион да се ставам, кај има најповолни цени за PS Plus и игри дали треба VPN и слично. Доаѓам од Xbox платформа, така да ништо не знам.
Амерички акаунт, избери хотелче некое од следниве земји: Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire, Oregon тие немаат данок.

PS plus земи си гифт кард од g2a, cdkeys или кај ќе најдеш најефтино. Еве на пример 1-Year PlayStation Plus Membership (PS+) - PS3/PS4/PS5 Digital Code (USA)

И после ваучер со долари од истите сајтови, само ќе гледаш да се за регион америка и тоа е тоа.

edit: не треба ВПН

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401

Амерички акаунт, избери хотелче некое од следниве земји: Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire, Oregon тие немаат данок.

PS plus земи си гифт кард од g2a, cdkeys или кај ќе најдеш најефтино. Еве на пример 1-Year PlayStation Plus Membership (PS+) - PS3/PS4/PS5 Digital Code (USA)

И после ваучер со долари од истите сајтови, само ќе гледаш да се за регион америка и тоа е тоа.

Istovo ke go pisev, naj dobra opcija e US akaunt, naj dobri popusti imas.

ZelenaJabuka

read-only
30 септември 2021
40
24

Istovo ke go pisev, naj dobra opcija e US akaunt, naj dobri popusti imas.
Ставив US акаунт, фала за инфо. Е сега уште едно прашање. Незнам како да ја заштитам конзолава од струен удар. До сега ми изгоре така Xbox и телевизор, за година ипол, и двата уреда со веќе помината гаранција. Се мислам да земам нешто UPS или surge protector. Да не знаете вакво нешто кај нас кај се продава https://www.amazon.com/APC-Back-UPS-Battery-Protector-BE750G/dp/B000Z80ICM ?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ставив US акаунт, фала за инфо. Е сега уште едно прашање. Незнам како да ја заштитам конзолава од струен удар. До сега ми изгоре така Xbox и телевизор, за година ипол, и двата уреда со веќе помината гаранција. Се мислам да земам нешто UPS или surge protector. Да не знаете вакво нешто кај нас кај се продава https://www.amazon.com/APC-Back-UPS-Battery-Protector-BE750G/dp/B000Z80ICM ?

APC конкретно ги имаш во Анхоч.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
858
738
Не го ставај само во sleep mode и добар си, препорачано е во зиден штек да биде напојуван,не со продолжен кабел или ако е продолжен гледај некој квалитетен да е не од пазарските

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
81D03A50-F60E-414D-A185-90D37699A686.png
јас го купив 1000/600. Битно ти е да има шуко и да издржи конзола плус тв. Нормално што поголем рејтинг тоа повише време ќе имаш да изгасиш.

ZelenaJabuka

read-only
30 септември 2021
40
24
Почна и бизнисот со игрите од бандлот на галерија, уште малку и за 1000че ќе ги шиткаат

Screenshot_2021-10-03-21-01-54-142_com.facebook.katana.jpg
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 104722
јас го купив 1000/600. Битно ти е да има шуко и да издржи конзола плус тв. Нормално што поголем рејтинг тоа повише време ќе имаш да изгасиш.
Точно тоа што ми треба. Фала ти. Се мислам само дали вреди уште сега да инвестирам, или може и после 1 година кога ќе истече гаранцијата на конзолата. ТВ то секако има 5 год гаранција. Има некок искуство со сервис на Sony во МК ? Се надевам признаваат дефект од струен удар...

Последна промена:

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
гледам галерија или stock многу голем имаат за PS5 или слабо англискиот со 45к за конзола....

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
гледам галерија или stock многу голем имаат за PS5 или слабо англискиот со 45к за конзола....
Бандл е со 3 игри. Наложено е од PS дека мораат да шиткаат така. Има многу по светов и ги ругаат за тоа.

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
Точно тоа што ми треба. Фала ти. Се мислам само дали вреди уште сега да инвестирам, или може и после 1 година кога ќе истече гаранцијата на конзолата. ТВ то секако има 5 год гаранција. Има некок искуство со сервис на Sony во МК ? Се надевам признаваат дефект од струен удар...
Зошто да ризикуваш скап тв и скапа конзола.
Пресметај колку вати ќе трошат пс5 и тој сони, и земи си упс + два акумулатори за кола. Ако е доволен и послаб упс земи па со еден акумулатор за кола. Сто пати подобро од малиот акумулатор кој ќе држи 2-3минути.
Одлично функционира кога ќе снема струја со саати работи + кога грми, исклучиш упс од струја и пак имаш струја на тв/конзола и уживаш заштитен :cool:

Како може во Грција да има дигитална верзија за 28к денари(некој пиша на претходна страна од темава), а овде мора блуреј со 3 игри.

Последна промена:

pecko95

hello world
5 април 2018
217
176
Бандл е со 3 игри. Наложено е од PS дека мораат да шиткаат така. Има многу по светов и ги ругаат за тоа.
Ајде и да е наложено од PS дека мора да ги шиткаат заедно со игри, иако искрено не верувам, пошто помала е веројатноста дека некој ке го купи PS 5 кога ке испадне 15к поскапо од тоа што првично имал во план, поготово со игри што можеби нема да му се допаѓаат.

Ама, што е со комбинацијата на игри жити се..? Sackboy, Ratchet and Clank, и Demon Souls. Игри од комплетно различен универзум. Кој ке игра Sackboy да ми е да знам... единствено за ептен мали деца ако им даваат да поиграат малку, не верувам дека некој што игра Demon Souls тип на игри, ке сака да игра Sackboy. Ама ајде можда, сум грешка.

Самата комбинација од игри е катастрофална, и во старт “обичен“ гејмер го остава во минус најмалце 4к, пошто нит ке ја игра Sackboy, нит ке има на кого да ја продаде.

Самото наметнување на игри, а со самото тоа и преголемата плус цена, е погрешно. Барем комбинацијата од игри да беше добра.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.328
2.322
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Ама, што е со комбинацијата на игри жити се..? Sackboy, Ratchet and Clank, и Demon Souls.
Игрите се First Party, developed & published by SCE
Најголем профит имаат од нив.

Сигурно нема да стават игри од Ubisoft, EA Games, Capcom и остали...

pecko95

hello world
5 април 2018
217
176
Игрите се First Party, developed & published by SCE
Најголем профит имаат од нив.

Сигурно нема да стават игри од Ubisoft, EA Games, Capcom и остали...
Тогаш можеле комотно да направат „bundle“ од Demon Souls, Ghosts of Tsushima: Directors Cut и ете Spiderman: Miles Morales. Тоа се сите "first party, developed & published by SCE" игри :)

Да знам, тие претходните се баш ps5 еxclusive наслови, додека кај овие GoT: Directors Cut и Spiderman не се (?). Ама сепак, многу е напмупана цената со тој бандл што го нудат, само заради лошиот (барем по мене) избор на игри.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.328
2.322
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Јбг тоа е. Ќути ко не им текнало на Компјутерскиве продавници да прават bundle на конфигурации и лаптопи со оперативен систем. :p
И да биде Мicrosoft ни наложи - За сузбивање пиратерија :)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.662
1.830
Тогаш можеле комотно да направат „bundle“ од Demon Souls, Ghosts of Tsushima: Directors Cut и ете Spiderman: Miles Morales. Тоа се сите "first party, developed & published by SCE" игри :)

Да знам, тие претходните се баш ps5 еxclusive наслови, додека кај овие GoT: Directors Cut и Spiderman не се (?). Ама сепак, многу е напмупана цената со тој бандл што го нудат, само заради лошиот (барем по мене) избор на игри.
Да ама тие игри се продаваат како луди, овие не толку многу пошто се повеќе специфични за народните маси и ретко кој ќе даде 80€ за нив. Прочитав некаде соопштение од Сони до 4 месец продале само 600 илјади Сакбои.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.508
7.813
Скопје
www.facebook.com
Друже тоа не е фалење, тоа е катастрофа од епски размери затоа им верувам, да рекле дека продале 10 милиони плус примероци секако немаше да им верувам.
Сфатив сеа... Значи сеа ради тоа у бундл ги ставаат тие игри за да ги распродадат. Односно сосила да ги увалаат сосе конзола..

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Верувам дека и сам знаеш, само се правиш дека не знаеш. Ова се вика БАНДЛ:
3524957.jpg

Тоа што Галерија го прави не е бандл, туку е групирање на PS5 со игри во физичка форма. Бандл се прави за да го добиеш најдоброто по пониска цена - не да те форсира да платиш регуларна цена на сите работи во него. Односно извини, 2% попуст на трансакција од 45.000 денари.

Ама ако, јас верувам дека гејмерите памтат - за овој краток успех на Галерија каде што ќе ти „начукаат“ игри, се надевам дека гневот ќе остане кај жртвите и денар нема да им остаат понатака.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Јас ви го зборам муабетот од сигурен извор, а не од галерија. За воља на вистината со галерија не соработувам професионално веќе три години.
Логиката на Сони е: нема вие да купувате конзола за да играте стари игри пачувани за новата. Ќе си купите нови. И јасна ми е логиката. Во цел свет ги има: The Forced PS5 Hardware Bundles Are Getting Bigger и голем хејт е.
И не, не е бандл само доколку кутијата е дизајнирана за тоа. Во Веро имаш бандл сјај со сунгери замотани со селотејп.

Проблемот со овој бандл е што едната игра е за нигде, другата е супер, но за специфична публика и третата е одлична.

На крајот на денот, Мобеликс и Ледиком не можат да постигнат со плејки за 850 евреа :)

Бонус фотка, саботава во Солун
438143abcad53413bc545642b38fd685.jpg

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно