Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дали при повлекување на пари од Paypal (преку словенечка сметка) на македонка трансакциона треба после да се пријавуваат во даночната пријава или нема потреба ?

Исто така, дали може да се отворат два paypal акаути со различни сметки од различни држави, пример македонска и бугарска ?
Мора да се пријават!
Ако мислиш да отвараш пејпал во различни држави веројатноста се зголемува сите да ти ги лимитираат освен тој каде си резидент во случајов македонскиот.

roko

read-only
15 јануари 2009
8
0
Не добив баш најдобар одговор/совет, но здравје...
Инаку, немам заглавено многу пари. Скоро сите 1800 евра ги имам повлечено на мојата трансакциска.
Но, би сакал да знам дали постои опасност Пејпал да ги бараат назад парите од НЛБ, па од НЛБ да ми ги побараат...

montezuma

read-only
7 ноември 2007
40
3
Инаку, немам заглавено многу пари. Скоро сите 1800 евра ги имам повлечено на мојата трансакциска.
Но, би сакал да знам дали постои опасност Пејпал да ги бараат назад парите од НЛБ, па од НЛБ да ми ги побараат...

Nema shansi od paypal da ti pobaraat da gi vratish parite nazad mene mi blokiraa account poradi ista prichina poshto sum naprail 1800 eu ama nikomu nishto ne prativ dokumenti i ene go accountot e ushte limited vekje godina dena ... Edinstveno sho ti propagja e mailot i karticata vrzana so nego.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361

Ги пријави парите во пријавата за данок ?

roko

read-only
15 јануари 2009
8
0
Nema shansi od paypal da ti pobaraat da gi vratish parite nazad mene mi blokiraa account poradi ista prichina poshto sum naprail 1800 eu ama nikomu nishto ne prativ dokumenti i ene go accountot e ushte limited vekje godina dena ... Edinstveno sho ti propagja e mailot i karticata vrzana so nego.
Фала за одговорот.
Инаку со сумата што сеуште ми беше на Пејпал, околу 60€ успеав да купам онлине, такашто ништо не ми должат. :)

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Здраво дечки,пред едно месец дена порачав маска за мобилен која што не ми стигна и решив да побарам Refund на Ebay,продавачот ми ги врати парите меѓутоа она што ме буни е тоа што кога се логирав на paypal пишуваше дека парите беа вратени но кога се логирав на апликацијата на стопанска банка немаше никаква промена, ме интересира дали парите треба да легнат на картичкава за интернет купувања или не ? или пак тие пари остануваат на пејпал акаунтот со тоа што ќе можам да ги користам во иднина со некоја друга порачка,инаку го користам македонскиот пејпал

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Здраво дечки,пред едно месец дена порачав маска за мобилен која што не ми стигна и решив да побарам Refund на Ebay,продавачот ми ги врати парите меѓутоа она што ме буни е тоа што кога се логирав на paypal пишуваше дека парите беа вратени но кога се логирав на апликацијата на стопанска банка немаше никаква промена, ме интересира дали парите треба да легнат на картичкава за интернет купувања или не ? или пак тие пари остануваат на пејпал акаунтот со тоа што ќе можам да ги користам во иднина со некоја друга порачка,инаку го користам македонскиот пејпал

Парите ке ти легнат на картичката а нема промена затоа што потребни се 3 работни дена парите да се вратат на сметката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Дечки, знам дека пари на нетелер на никој веќе не му се од фајда (освен ако не се коцкаш доста онлајн), ама пак да си прашам...

Давам 30$+ на нетелер - ми требат 22$ на пејпал...
некој да сака да ми заврше работа? :)

alek07

hello world
25 октомври 2010
54
90
Здраво,

само што добив порака од PayPalintl дека ќе ми го затворат 'словенечкиот' акаунт :( . За разлика од муабетите тука, јас се на се имам примено, се на се, околу 200 USD на него. Имате ли некој совет што да правам со средствата кои ми се таму (околу 100 USD)? Да пробам да купам нешто на брзина пред да им одговорам на прашањата кои ги најавија во пораката? Или веќе треба да им кажам чао на парите? Секој совет е добредојден.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Здраво,

само што добив порака од PayPalintl дека ќе ми го затворат 'словенечкиот' акаунт :( . За разлика од муабетите тука, јас се на се имам примено, се на се, околу 200 USD на него. Имате ли некој совет што да правам со средствата кои ми се таму (околу 100 USD)? Да пробам да купам нешто на брзина пред да им одговорам на прашањата кои ги најавија во пораката? Или веќе треба да им кажам чао на парите? Секој совет е добредојден.

Пробај да купиш нешто и кажи чао на парите.

alek07

hello world
25 октомври 2010
54
90
Има некакви индикациии дека може да е и спам..
Адресата е: [email protected]
Ова ми беше сомнително одма, но линкот (како) да ме однесе на PayPal login па испаничив.. Од таму право се закачив на форум (пошто ја пратев темава) и пишав. Сега гледам линкот води кон: https://www.bizlist.my/PL.php. (Јас кликнав на ова, ми се отвори (како) PayPal login ама не внесов ништо). Некаков fishing ќе да ова :)
Како и да е, со време да си ги потрошам јас парите, пред да дојде правиот мејл :)
Големо фала за lynks и -={K-O-R-U-N}=-

DeeJayZone

hello world
3 ноември 2008
186
136
deejay.blog.hr
Претпазливо кај слични емаил пораки (за PayPal или други сервиси):
- секогаш гледај од која емаил адреса е пратена пораката
- направи mouse over кај линковите за да утврдиш каде водат
- логирај се преку официјалната веб страна (впиши ја веб адресата во address bar, или кликни на линкот ако го имаш во букмаркс)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Така е.
Јас си ја имав мувата на капата, па не проверив темелно :)
Сегде кај што чуваш пари логирај се исклучиво од букмарк. Никогаш не преку линк од мејл.
Иако пејпал има заштита која може да се подеси до тој степен да и ако јавно на форум ги постираш мејлот и лозинката пак никој нема да може да ти ги земе парите, али тоа е веќе друг муабет.

Последна промена:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Мислам дека можеш исто и да го пријавеш линкот директно на Пејпал

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Сигурен сум дека порано имаше опција и ме питаше Пејпал дали сакам да го користам Балансот или да платам со картичка и да ми седи Балансот за други купувања.
Барам насекаде ама никако да ја најдам таа опција.. знае некој дали се' уште постои такво нешто или?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Сигурен сум дека порано имаше опција и ме питаше Пејпал дали сакам да го користам Балансот или да платам со картичка и да ми седи Балансот за други купувања.
Барам насекаде ама никако да ја најдам таа опција.. знае некој дали се' уште постои такво нешто или?
У wallet може да се избере preferred payment method(зависно од земјата каде е отворен пејпалот има различни опции)
e.PNG
Го користел некој ова Pay After Delivery? На кој начин функционира?
pay.PNG

Последна промена:

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Пробувам во една продавница во Немачка да испазарам, ми ја дава оваа грешка... До кај мене е проблемот нешто или...?

Error message from PayPal: This transaction couldn't be completed. Please redirect your customer to PayPal.

Пари имам на картицата, ама не сум баш најстручен со Paypal искрено.

andersonspace

read-only
14 јануари 2017
39
3
Zdravo. Ako sakam da prodavam producti na internet i sakam da naplakam so paypal
Kakva creditna karticka treba da otvoram za da se logiram na paypal i potoa paypal da vrshi transfer na parite od clientite, I da mi stigaat na moeto conto. Inaku saka da prodavam digitalni virtuelni producti. Blagodaram za odgovorite.

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Zdravo. Ako sakam da prodavam producti na internet i sakam da naplakam so paypal
Kakva creditna karticka treba da otvoram za da se logiram na paypal i potoa paypal da vrshi transfer na parite od clientite, I da mi stigaat na moeto conto. Inaku saka da prodavam digitalni virtuelni producti. Blagodaram za odgovorite.
Ни на дедо боже кредитната не те спасува доколку си во Македонија.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU