Nikola100
poweruser
Фино...
Од 1000 евра карта продаваат за 2000 и се продава за два саата...
Ако море убаво ви прават - да сум на нивно место јас 4000 би ви ја продал
И одма со огромни попусти.
Лапај додека имаИ одма со огромни попусти.![]()
![]()
![]()
Последно парче била графичката во магацин и била наводно резервирана за Николче.Лапај додека има
Сега тој е тука да се сити на сите оние јадни души кои решиле да купат RTX 5090 или 5080Никој не те спомна тебестанува збор за Николче а не Nikola100.
Нели се изјасни дека нема да купуваш 5080!
Па не треба ДЛСС свапер со новиов драјвер . Само во Нвидиа ап мењашГо пробав овој новиов DLSS override во Сталкер 2 и новата Forza Motorsport...не е лошо ич. Перформанс пресетот во Сталкер на 1440 резолуција изгледа супер а вадам 90-100 фрејма со оптимизирани сетинзи. Во Форца има малку повеќе ghosting ама на таа генерално утнаа работа Microsoft, и дифолтот не им е одлично имплементиран. Ама па и во неа вадам многу посолиден и постабилен фрејмрејт. Base model 4070 од ASUS btw, ја зедов бргу од кога ја донесоа кај нас во Сетек.
Е сеа за Сталкер беше малку заебанција да се намести пошто со официјалните драјвери не може морав преку Profile Inspector и DLSS swapper, но дефинитивно вреди.
Па не треба ДЛСС свапер со новиов драјвер . Само во Нвидиа ап мењаш
Погледнете го атачментот 146561
Мене на 3090 кога ми дава - кај тебе нема проблем ...
Ако ги нема мислам дека еднаш треба да ја стартуваш играта прво со ДЛСС Перформанс и после ги дава..
мерациииии ако кога се прават наудрени нека им се топат , а мене ми се топли ѕрѕетоооИ ? 12-пина инжинеријата на Нвидија на дело пак !
View: https://youtu.be/41eZsOYUVx0
Кога ова ќе се деси на 3х8 пина на 3090ка ? Никад !
ТЛДР - Додадени се пократки „сенс„ пинови да се осигура дека конекторот е влезен до крај (или ако се подизвлече автоматски картата се исклучува за да не дојде до жарење на контактите ) ама ете - џабе им било - не било ни до „прав агол„ - едноставно како што реков уште за 4090ките - си бара повеќе контакти - подебели и да се осигура поголема површина .
а мене ми се топли ѕрѕетооо
Си пробал лош контакт - на лаптоп напојување на пример да видиш како шмелца ?купуваш карта од 2,000 евра за шмелц шоуто само. Искуството скапо вреди.
Се си е супер - пресметале добро инжинерите на Нвидија само не оставиле резерва туку се на граница на можност . И бара многу внимание - многу прецизност - најмала несовршеност на кабелот или контактот ( или пластиката кај контактите) ќе предизвика проблем,View: https://www.youtube.com/watch?v=Ndmoi1s0ZaY
Види бе овој вика не е до кабелот нит до конекторот да го веруваме или ќе ги веруваме локалните експерти?
па тоа е лесно, локални експерти > сите други експерти.View: https://www.youtube.com/watch?v=Ndmoi1s0ZaY
Види бе овој вика не е до кабелот нит до конекторот да го веруваме или ќе ги веруваме локалните експерти?
Бесплатна достава
NET RANGE EXTENDER RE300 CUDY Wi-Fi, 2.4GHz, 2xAntennas, RE300
940,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден