Nikola100
poweruser
Точно Стефан - не го изгледав видеото - и откако го изгледав сватив дека се работи за нерамномерна распределба на струја низ жиците.Воглавно само ги читам досега одоговорите и се газам смеа, ама стварно нема логика да коментира Никола на видеото од Дербауер дека не чинел конекторот и дека се разлабавиле жиците со тек на време, а ни едното ни другото нема врска. И сам вика не го изгледа, значи шпекулира...
Самото видео убо кажва проблемот кој е, и дека и самиот Дербауер имаше жици со 130+ степени кај конекторот (официјален конектор) поради нерамномерна распределба на ампеража низ нив. Дури рече дека нејќи да го тестира докрај оти една 5090ка има само и нејќи да ја заеби.
Не ми сметаат мене до толку постовите, ама стварно дај барем вклучи се во дискусијата и гледај објективно на работите. Постираш ти, ама постираат и другите, барем изгледај шо постирале за да си во истата сфера. И за дискусијата на 3090 против 4070, не е се до рамот. Можи има поголем рам ама брзината е друга, архитектурата на јадрата е друга... И јас имам 3080 ама веќе застарва технологијата да не се лажиме. Ефикасноста посебно пример е ненормална одејќи од 30хх на 40хх...
Предпоставив (шпекулирав што викаш) дека се случила хаваријата поради недобар контакт - стар оштетен кабел користел.
Убаво ете што има луѓе учтиво да ме поправат за да дојдеме до правиот заклучок.
А јас ете тука сум прв да признаам ако згрешам .