Nikola100
poweruser
Фино...
Од 1000 евра карта продаваат за 2000 и се продава за два саата...
Ако море убаво ви прават - да сум на нивно место јас 4000 би ви ја продал
И одма со огромни попусти.
Лапај додека имаИ одма со огромни попусти.![]()
![]()
![]()
Последно парче била графичката во магацин и била наводно резервирана за Николче.Лапај додека има
Сега тој е тука да се сити на сите оние јадни души кои решиле да купат RTX 5090 или 5080Никој не те спомна тебестанува збор за Николче а не Nikola100.
Нели се изјасни дека нема да купуваш 5080!
Па не треба ДЛСС свапер со новиов драјвер . Само во Нвидиа ап мењашГо пробав овој новиов DLSS override во Сталкер 2 и новата Forza Motorsport...не е лошо ич. Перформанс пресетот во Сталкер на 1440 резолуција изгледа супер а вадам 90-100 фрејма со оптимизирани сетинзи. Во Форца има малку повеќе ghosting ама на таа генерално утнаа работа Microsoft, и дифолтот не им е одлично имплементиран. Ама па и во неа вадам многу посолиден и постабилен фрејмрејт. Base model 4070 од ASUS btw, ја зедов бргу од кога ја донесоа кај нас во Сетек.
Е сеа за Сталкер беше малку заебанција да се намести пошто со официјалните драјвери не може морав преку Profile Inspector и DLSS swapper, но дефинитивно вреди.
Па не треба ДЛСС свапер со новиов драјвер . Само во Нвидиа ап мењаш
Погледнете го атачментот 146561
Мене на 3090 кога ми дава - кај тебе нема проблем ...
Ако ги нема мислам дека еднаш треба да ја стартуваш играта прво со ДЛСС Перформанс и после ги дава..
мерациииии ако кога се прават наудрени нека им се топат , а мене ми се топли ѕрѕетоооИ ? 12-пина инжинеријата на Нвидија на дело пак !
View: https://youtu.be/41eZsOYUVx0
Кога ова ќе се деси на 3х8 пина на 3090ка ? Никад !
ТЛДР - Додадени се пократки „сенс„ пинови да се осигура дека конекторот е влезен до крај (или ако се подизвлече автоматски картата се исклучува за да не дојде до жарење на контактите ) ама ете - џабе им било - не било ни до „прав агол„ - едноставно како што реков уште за 4090ките - си бара повеќе контакти - подебели и да се осигура поголема површина .
а мене ми се топли ѕрѕетооо
Си пробал лош контакт - на лаптоп напојување на пример да видиш како шмелца ?купуваш карта од 2,000 евра за шмелц шоуто само. Искуството скапо вреди.
Се си е супер - пресметале добро инжинерите на Нвидија само не оставиле резерва туку се на граница на можност . И бара многу внимание - многу прецизност - најмала несовршеност на кабелот или контактот ( или пластиката кај контактите) ќе предизвика проблем,View: https://www.youtube.com/watch?v=Ndmoi1s0ZaY
Види бе овој вика не е до кабелот нит до конекторот да го веруваме или ќе ги веруваме локалните експерти?
па тоа е лесно, локални експерти > сите други експерти.View: https://www.youtube.com/watch?v=Ndmoi1s0ZaY
Види бе овој вика не е до кабелот нит до конекторот да го веруваме или ќе ги веруваме локалните експерти?
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 10m Gray Secomp, 21.99.0110-40
276,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден