kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.063
- 7.738
Банките? Не би требало. А пријавуваат од трансакциска на трансакциска? Мислам дека смеат само ако се сомневаат во тероризам ама кој ги знаеИма лимит? Данок пријавуваат?
Банките? Не би требало. А пријавуваат од трансакциска на трансакциска? Мислам дека смеат само ако се сомневаат во тероризам ама кој ги знаеИма лимит? Данок пријавуваат?
Како функционира ова плати на пријател на КМБ. Како за проба се обидов да пуштам кај татко ми, одбирам од именикот неговиот контакт и ми покажува апп дека е непостоечки корисник. Проверено на неговиот акаунт и точен број имаат во КМБ за него
Ноогу се потрудиле . Абе сето уметници и дизајнери. 200% е истиот тим што прај реклами на скупско. Да се чуда будалите шо сака писателот да кажи..Стопанска АД Скопје го апдејтираше дизајнот на картичките по 100 години :
Погледнете го атачментот 138797Погледнете го атачментот 138798
Постирав позитивна вест, зошто си олку негативен? Еднаш да видев здрава реакција од типот „еј добар дизајн“...никогаш не може да ви се угодиНоогу се потрудиле . Абе сето уметници и дизајнери. 200% е истиот тим што прај реклами на скупско. Да се чуда будалите шо сака писателот да кажи..
Може да биде и најгрда само нека врши работа, дури и да има дизајн како прљава картица (во вид на фекалијаПостирав позитивна вест, зошто си олку негативен? Еднаш да видев здрава реакција од типот „еј добар дизајн“...никогаш не може да ви се угоди![]()

Припазете на НЛБ 

Имав сличен проблем со НЛБ со повлекувбање на поголема сума на пари преку Skrill,Предупредување за НЛБ !
Во последниов период девизни приливи од Upwork беа блокирани од страна на НЛБ.
Досега засегнати бевме 10-15 луѓе што се изнајдовме на ФБ со истиот проблем ( а сигурно има и повеќе ). Парите ни беа вратени од НЛБ на Upwork дури после два месеци и притоа без 100-150$ во зависност од трансакцијата. Најголемата сума ја зема НЛБ, а другите банки во синџирот исто така земаат провизија но помала (секој си наплаќа трошоци за трансфер).
Објаснување на НЛБ е дека на трансакцијата и фали број на трансакциска од Upwork во некое поле според протокол МТ103. Од банката на Upwork викаат дека според МТ103 протоколот трансацкијата е во ред пополнета и на тој начин и трансакциската сметка е пополнета во алтернативно поле, и во право ако читаш документација.
Проблемов станува очигледен откако средствата нема да ти стигнат во рок од 10 дена и ги контактираш Upwork да направат trace на wire transfer. Во меѓувреме ги контактираш НЛБ на 300 начини и не ти кажуваат дека имаш заглавен прилив, туку треба да фаќаш врски во погорни нивоа за да видат луѓе што имаат пристап до системот и така дознаваш дека нешто е неправилно пополнето (според нив)....
Како резултат на ова, од Upwork ја ставија сметката на НЛБ на црна листа и не може да се повлекува повеќе, а веројатно ќе следи и банирање на SWIFT кодот во рамките на целата платформа.
Припазете на НЛБ.
За памет ова... Каков идиотизам човече. Со ова блокирање изгубија најмалце 10-15 луѓе. Сите што ги знам со проблемов отворија сметка во Комерцијална, Шпаркасе и др банки. Јас пред тоа на неколку наврати имам големи трансакции исто на НЛБ повлекувано немало проблем, ама примарно повлекувам на Шпаркасе и Халк банка (Халк се малце терс што треба на секое договор да им праќам). Овие две никогаш не ми блокирале и секогаш биле на место.Имав сличен проблем со НЛБ со повлекувбање на поголема сума на пари преку Skrill,
Повлекував пари од моја сметка на Skrill на моја сметка на NLB ми бараа во трансакцијата да стои зашто Skrill мене ми префрла сума од XXXX евра, ако било плата да стои плата и слично, две недели се маткав по филијали и на 100 различни луѓе им објаснував дека не сум вработен во Skrill и дека Skrill е сервис за трансфер на пари, дека јас всушност од моја сметка на Skrill си ги праќам на моја сметка на НЛБ,
Се ова беше залудно, на крај ја реврснаа трансакцијата и изгубив некаде околу 250evra во целиот процес, сума која што не е ни малку за потценуивање,
Пази ова, не ми е прва туку некаде околу 50та иста ваква трансакција и во моментот кога повлекував најголема сума на пари ме заклаа.
НЛБ и skrill (заради високите fee) се на црна листа кај мене од тој ден па навака, Long live Crypto, откако почнав да прибирам пари за завршени услуги во crypto имам сигурно заштедено над 1000е само во fee и еден тон главоболки од типот на "зашто уште не ми се легнати парите на банкарска сметка"
2024та година банките уште блокираат пари од скрил, пејонир и слични сервиси...Имав сличен проблем со НЛБ со повлекувбање на поголема сума на пари преку Skrill,
Повлекував пари од моја сметка на Skrill на моја сметка на NLB ми бараа во трансакцијата да стои зашто Skrill мене ми префрла сума од XXXX евра, ако било плата да стои плата и слично, две недели се маткав по филијали и на 100 различни луѓе им објаснував дека не сум вработен во Skrill и дека Skrill е сервис за трансфер на пари, дека јас всушност од моја сметка на Skrill си ги праќам на моја сметка на НЛБ,
Се ова беше залудно, на крај ја реврснаа трансакцијата и изгубив некаде околу 250evra во целиот процес, сума која што не е ни малку за потценуивање,
Пази ова, не ми е прва туку некаде околу 50та иста ваква трансакција и во моментот кога повлекував најголема сума на пари ме заклаа.
НЛБ и skrill (заради високите fee) се на црна листа кај мене од тој ден па навака, Long live Crypto, откако почнав да прибирам пари за завршени услуги во crypto имам сигурно заштедено над 1000е само во fee и еден тон главоболки од типот на "зашто уште не ми се легнати парите на банкарска сметка"
Предупредување за НЛБ !
Во последниов период девизни приливи од Upwork беа блокирани од страна на НЛБ.
Досега засегнати бевме 10-15 луѓе што се изнајдовме на ФБ со истиот проблем ( а сигурно има и повеќе ). Парите ни беа вратени од НЛБ на Upwork дури после два месеци и притоа без 100-150$ во зависност од трансакцијата. Најголемата сума ја зема НЛБ, а другите банки во синџирот исто така земаат провизија, но помала (секој си наплаќа трошоци за трансфер).
Објаснување на НЛБ е дека на трансакцијата и фали број на трансакциска од Upwork во некое поле според протокол МТ103. Од банката на Upwork викаат дека според МТ103 протоколот трансацкијата е во ред пополнета и на тој начин (трансакциската сметка е пополнета во алтернативно поле) и во право ако читаш документација.
Проблемов станува очигледен откако средствата нема да ти стигнат во рок од 10 дена и ги контактираш Upwork да направат trace на wire transfer. Во меѓувреме ги контактираш НЛБ на 300 начини и не ти кажуваат дека имаш заглавен прилив, губиш 10-15 дена дур фатиш врски на повисоко ниво за да видат луѓе што имаат пристап до системот и така дознаваш дека нешто е неправилно пополнето (според нив)....
Како резултат на ова, од Upwork ја ставија сметката на НЛБ на црна листа и не може да се повлекува повеќе, а веројатно ќе следи и банирање на SWIFT кодот во рамките на целата платформа.
Припазете на НЛБ
![]()
Ако е така, тешко дека нешто ќе се реализира од веста што ја споделив пред некое време:Имав сличен проблем со НЛБ со повлекувбање на поголема сума на пари преку Skrill,
Скоро за сѐ сме правеле муабет и овде, и не дека баш се што пишале гастарбајтерите е точно. Нејсе, најголемите проблеми на кои се жалат, се во законската регулатива а не до самите банки.https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1enp5t9 View: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1enp5t9/%D0%B7%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%BE_%D1%81%D0%B5_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B2%D0%BE_%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D1%83/?%24deep_link=true&correlation_id=5b587451-071d-4548-9916-fdef42cdb075&post_fullname=t3_1enp5t9&post_index=0&ref=email_digest&ref_campaign=email_digest&ref_source=email&utm_content=post_title&%243p=e_as&_branch_match_id=1352595613735290289&utm_medium=Email+Amazon+SES&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA22S626DMAyFn4b9gwIJt0rVNGnaa0RpYtqouSkEdY8%2FQ7ewVkhgfRzjY%2BdyjdFPx8MhgJQqFtz7Qit7OxD%2FntWU%2BBMwPr0huqAuynLN5qBP16UqIx9Z%2FYXP%2FX4vfuuFMygEfM1NYsRvAzZOiBVY38RhLWlkieHcJYKFKgx9n6jesiyJVRIblnATy0QyEU%2B05%2F3P5rXhimLHe3NsEtHntbzMkDoP%2FebHdsbZis%2FP7db%2FyLJ7ZNnAmkoAz5azyshnDDMWtsKFAJpH5SxTEnUcsO9oU%2BVlV8mcNrTPh6Fq81HCSGshz2WHK2i9myIbZ60tN7DYEZZO65FUVsI3ZnCeNsCIBIYrzaS6wBQfIhPceK4udj87uTkI%2BMuhOEfDhLMR7weqa5uoooYfwKPIoZMCAAA%3D
2к долари скоро направено, нит договор ми побараа нит ништо, само потпишав изјава зошто ми е приливот, исто стопанска. Е сега фактот тука е дека приливот е од правно лице од таму, ако тоа им менува.Дечки од Payoneer повлеков 1500 usd.
Последниве неколку месеци во просек толку ми се приливите. Работам графички дизајн и имам направено Patreon. На Patreon си имам како е-продавница и ми нарачуваат дизајни што сакаат да им ги изработам. Patreon и Payoneer ми се споени на Patreon плаќаат од Payoneer си правам withdraw. Идам во банка, таман да ми ги распределат парите на моја сметка, ми бараат договор за работа. Со саати им објаснувам дека работам фриленс со физички лица и според тоа неможам да имам договор. И се бунеа да ми го одобрат трансферот. Викаат над 1000 евра мора договор? Ова е некој нов закон? До пред месец дена немав никаков проблем...
Им реков да ги вратат парите на Payoneer па ќе ги повлечам на два пати.. помали трансфери...
Дали ви се случило ова или е до Стопанска Банка?
Се извинувам на волку текст, фала за помошта.
HDD 3,5" 4TB SEAGATE IronWolf 5400rpm 256MB ST4000VN006/2
12.900,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден