ахахахахаха не бе џабе изнапишав 100000 мислења во темава.... ај за крај ке ти кажам ТЕЛЕВИЗИЈАТА на ТоталТВ нема врска со ИНТЕРНЕТОТ на SunWireless.Интернетот што ќе го понудат така добро ќе го прелажат народотбаш ради тој што ќе сака повеќе ресивери ќе има мн слаб интернет.
Интернетот што ќе го понудат така добро ќе го прелажат народотбаш ради тој што ќе сака повеќе ресивери ќе има мн слаб интернет.
SunWireless. зборувај само таму каде што имаш монтирано интернет. а мн добро го познавам теренот за интернет... поевеќе од 1 тв. приемник мора да биде поврзен со интернет. а тие мн мн го кочат интернетот.
* За да ја користите услугата тотал ТВ потребно е да имате фиксна телефонска линија (без дополнителни трошоци за корисникот).
Да, во право си сега видов што си напишал, не е поврзан со лан туку со телефонска линија преку RJ11, тогаш нема никаква причина да прави проблем на интернетот.@gligor: Ресиверите на Тотал тв не користат интернет!! и работат беспрекорно добро бидејки сигналот доаѓа директно од сателит. Целата декрипција на сигналот се извршува диретно во самиот ресивер со помош на картичката која е упарена со ресиверот. Телефонска линија е потребно само доколку корисникот сака повеќе ресивери да има во својот дом.
А зошто телефонска линија ? Затоа што има луѓе кои ке направат договор и ке земат 3 ресивери а другите 2 ке ги дадат на комшија .
ne mozam da ti go svatam prasajneto no domasna linija nema vo mariovooooooo...signalot ide bezicno eve imam slika od antenata(priemnikot) od neze so mala limena kutija izleguvaaaaa do 5 broevi vo selo, no site kabli i banderite gi izvadija vo mariovo pisuvam za besiste,polciste,vitoliste, se e fix gsm od t-home opremata e ericsson a od one ima 3 razlicni uredi* jas imam so vgradena baterija i koga nema struja imam fiksen uste 10 h otprilika,pa zasto togaj od t-home odnosno vo vremeto 2ca imaa domasen internet ? na fiksna linija ? I mene ovoa me zacude sto mi go pisa i sto mi rekoja od total tv deka moze da imam internet na domasna linija . Ne za badijala go rekle toa odnosno sve mu e odnapred osmisleno.
ne na one se 048 520 ~ 529 ... so 800 se od t homeTuka imas pravo... 048 800 ... se na one bezicnite i se so telefon so bezicna linija i so antena i na adapter. Kaj mene linijata e 048 482 ... i telefonskiot aparat ne e bezicen i gleam deka seuste ima struja vo mojava linija sto znaci deka e zicana . A porano imase kaj mene u seloto sto imaja domasen internet na telekomot preku fiksna linija . Eve pak se javiv vo tehnicka sluzba na total tv na mene mi rekoja deka mozelo da se povrze internet na fiksen u vitoliste .