12T pro го препорачав неколку пати како супер уред за парите.18 минути полнење од 15 до 100% на 12T Pro.
Затоа сега кога ќе излезе А54 со цени од по 28.000 - 30.000 и со брзина на полнење да ти биде страв да останеш без батерија - ќе биде ,,бест бај"![]()
12T pro го препорачав неколку пати како супер уред за парите.
За брзо полнење ок е ако мењаш уреди често, ако не лошо е за батеријата
имаш некој доказ ова дека е лошо за батеријата?
па зошто викаш тогаш дека е лошо?
Пробувам да ти доловам како изгледа кога немаш појма а пробуваш да се мешаш.
јас те прашав што има лошо за батеријата, има ли некој што менел батерија зошто телефонот има брзо полнење?
Се случило ли некогаш да смениш мислење ако ти се даде доказ? Не, онда што има да се објаснуваме?
Нема иначе, никој во светот не сменил од брзо полнење, кај сите е путер
Ќе му веруеш на збор и на свети ЏиКам, сѐ додека Самсунк не извадат слично, онда ќе биде научно докажано.па како да го сменам кога не ми нудиш информации? Дај некоја студија нешто да прочитаме и да научиме овде. Не вака од ракав зборење.
Има нешто што страшно ми боде во очи на сликиве. Настрана од дебатата и небитно за кои телефони станува збор, не може од целокупната оценка на телефонот, дизајнот и конекцијата да бидат подеднакво важни како перформансот и камерата. Замисли при бирање на два флегшипа едниот има 10ки на дизајн/конекција и 8ци на перформанс/камера, а вториот 8ци за дизајн/конекција и 10ки на перформанс/камера. Колку би било тоа нереална слика да двата телефона имаат иста оценка.незнам како имате желба со самсунг фанбојчиња да се докажувате.
Отварам јузер ривјус и чао.
сигурно ке го читам чичко пси, вероватно уште мисли дека прво треба да го исразниш скроз телефонот и да го напниш до крај на прво користење![]()
немам баш нешто време деновиве , ама ќе погледнам покасно од PC
Ако мислеше на брзиот полнач, тоа е тоа, корисници што купуваат флегшип ги менуваат на помалку од една година, така да колку ја деградира батеријата е небитно, а корисноста дека телефонот е полн за 20 минути додека пиеш утринско кафе е преголема. Дури и ја, чак размислувам за обичната 13 ка.
Ако мислеше на брзиот полнач, тоа е тоа, корисници што купуваат флегшип ги менуваат на помалку од една година, така да колку ја деградира батеријата е небитно, а корисноста дека телефонот е полн за 20 минути додека пиеш утринско кафе е преголема. Дури и ја, чак размислувам за обичната 13 ка.
не ми треба повеќе од ова.![]()
Xiaomi 13
6.36-inch 120Hz AMOLED FHD display. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processor. Rear triple-cameras: Sony IMX800 +12MP + 10MP. 8GB/12GB LPDDR5X RAM, 128GB/256GB/512GB UFS 4.0 Storage. 4500mAh battery, 67W wired charging, and 50W wireless charging. MIUI 14 is based on Android 13 OS, and OTA updating...www.giztop.com
Поентата е дека гасат 120W и го кријат сетингот низ менијата на дифолт, а се користи многу подобар баланс на ~65W
Не се крие 120W, буквално кога го уклучуваш полначот ти дава опција за истото да го вклучиш (само за тоа полнење или за сите подоцнежни).
И пак сето ова е милион пати подобро од умреното полнење на било кој Самсунг.
Да беше ок долгорочно немаше да има опција за помалку
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX SE QMK/VIA LP HS RGB, Milk POM Red Switch, 2.4Ghz/BT/Wired, Black, K3M-F1
7.950,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден