Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Другари и другарки, би Ве замолил да споделите некој линк како да се вратам од ЕУ Xiaomi Rom на Официјален глобал ром
Станува збор за Xiaomi Mi 11 ultra
Или доколку има некој Струга, Охрид, Битола, Ресен да го однесам да го среди ... Се разбира со надокнада
Благодарам

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Благодарам многу и уште ако може објаснување како оди инсталацијата, те молам
Конкретно за моделот не знам, но во принцип се прави со MiFlash (сум правел на повеќе модели пошто со Xiaomi сум долго), најубаво да си прочиташ или изгледаш некое видео и сегде ќе те предупредат дека се што правиш го правиш на твоја одговорност. Ако не си упатен во флешување и не сакаш да ризикуваш, препорака од мене е да си го однесеш во некоја мобилара.
Генерално кога зимам нов телефон , веднаш по отклучување на бутлоудерот ставам ЕУ ром и веќе многу ретко се враќам на сток глобал.

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
Прво пред да направиш нешто, која е причината што сакаш да се вратиш на глобал?
Имам проблем со мало загревање, бавен интерфејс дури и кога ќе намалам анимација (бавно транзитира од settings на рандом апп), тешко инсталира на пример instagram, google chrome... Мора да давам посебни одобренија... Андроид системот во батеријата завзема 12 посто ( веднаш зад екранот) за ова не сум сигурен колку беше кј другите уреди но мислам дека многу зема батерија...

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Имам проблем со мало загревање, бавен интерфејс дури и кога ќе намалам анимација (бавно транзитира од settings на рандом апп), тешко инсталира на пример instagram, google chrome... Мора да давам посебни одобренија... Андроид системот во батеријата завзема 12 посто ( веднаш зад екранот) за ова не сум сигурен колку беше кј другите уреди но мислам дека многу зема батерија...
на кој ром ти е апдејтиран последно?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Од фастбут ром се премина на рековери ром, затоа не можиш да апдејтираш, членот што ти го продаде неможи да ти помогни?
Воедно за овој модел има шаоми.еу викли (неделен ром) што е одлично и според мене треба да се префрлиш на тој софтвер.
Бидејќи најверојатно си незапознат со оваа проблематика, внимавај ако флешуваш со ми флеш глобал ром, случајно да не го заклучиш бутлоадерот и си направиш голема беља, бидејќи можеби имаш чајна уред.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Последна промена:

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
Од фастбут ром се премина на рековери ром, затоа не можиш да апдејтираш, членот што ти го продаде неможи да ти помогни?
Воедно за овој модел има шаоми.еу викли (неделен ром) што е одлично и според мене треба да се префрлиш на тој софтвер.
Бидејќи најверојатно си незапознат со оваа проблематика и можеби не ти е познато, внимавај ако флешуваш со ми флеш глобал ром, случајно да не го заклучиш бутлоадерот и си направиш голема беља, бидејќи можеби имаш чајна уред.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Го следам јутјуб туторијалот, во TWRP кога го носам телефонот во фастбут и кога задавам команда fastboot devices, не ми го препознава, пробав со нови драјвери, одобрив дебагинг преку девелоперс, преку адб тоолс мислам се викаше програмата го открива, мегутоа кога го внесувам во фастбут го нема....
Останува варијанта ако има некој во регион Ресен, Охрид, Прилеп, Битола, Струга, да го однесам... :)

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Го следам јутјуб туторијалот, во TWRP кога го носам телефонот во фастбут и кога задавам команда fastboot devices, не ми го препознава, пробав со нови драјвери, одобрив дебагинг преку девелоперс, преку адб тоолс мислам се викаше програмата го открива, мегутоа кога го внесувам во фастбут го нема....
Останува варијанта ако има некој во регион Ресен, Охрид, Прилеп, Битола, Струга, да го однесам... :)
TWRP e recovery, fastboot e друга работа. Види дали имаш праволни драјвери инсталирано.Битола ти е најубава опција кај @mnikolce .

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Благодарам многу и уште ако може објаснување како оди инсталацијата, те молам

Зошто не му платиш на човекот 10 евра како што ти предложив и да не ризикуваш кога во најлош случај истата или повисока цена ќе платиш во МК?

Плус глобал ромот e полош од тој што го имаш, евентуално weekly како што спомна @mnikolce

Ти треба кабел ти пратив линк на вибер пред некоја недела, Xiaomi & Samsung се осетливи на кабли и не ги препознава без соодветни, јас го земав тој и одма работи се.

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
Зошто не му платиш на човекот 10 евра како што ти предложив и да не ризикуваш кога во најлош случај истата или повисока цена ќе платиш во МК?

Плус глобал ромот e полош од тој што го имаш, евентуално weekly како што спомна @mnikolce

Ти треба кабел ти пратив линк на вибер пред некоја недела, Xiaomi & Samsung се осетливи на кабли и не ги препознава без соодветни, јас го земав тој и одма работи се.
Кј мене има проблем со парцијално препознавање на уредот, јас и да му платам 10 евра, кога кј мене има нешто проблем со читањето... На компјутер го препознав како уред, го препознава преку адб, не го препознава во фаст бут, купив оригинал полнач 67w i усб кабел :) варијантата да е од мкд човек кај кој што можам физички да одам во овој момент ми е посигурна

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Кј мене има проблем со парцијално препознавање на уредот, јас и да му платам 10 евра, кога кј мене има нешто проблем со читањето... На компјутер го препознав како уред, го препознава преку адб, не го препознава во фаст бут, купив оригинал полнач 67w i усб кабел :) варијантата да е од мкд човек кај кој што можам физички да одам во овој момент ми е посигурна

До кабелот е

Со овој ќе го познае, 99%

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Има некој искуство со 11T Pro? Користам Самсунг А71, сум на ум да го земам Шаомиво заради добриот процесор, 256 гб РОМ и 120В брзо полнење.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Да не има некој случајно што работи во ComTrade Distribution MK на темава , ако има нека пише пп. Фала однапред.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Малку го имам запоставено мењањето ромови овие 5 год.
Моментално користам MI Note 10 па после апдејтот, многу кочи поготово кога менува ориентација. Ужасно спор софтвер.
Некој да препорача добар ром и како и инструкции за инсталација (звучам како нуб)

NusPojava

read-only
17 април 2022
14
39
Имам Xiaomi Mi 9T скоро 3 години. Телефонот за моите потреби е повеќе од солиден, но батеријата е дојдена до жалосно ниво. Едвај држи еден ден, после не цел час користење, доаѓа на под 50%, што е помалце од идеално доколку треба да патувам некаде.

Прашањето е, каде е најпаметно да се купи/смени батерија? Ледиком, Mi Store, нешто трето?

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Имам Xiaomi Mi 9T скоро 3 години. Телефонот за моите потреби е повеќе од солиден, но батеријата е дојдена до жалосно ниво. Едвај држи еден ден, после не цел час користење, доаѓа на под 50%, што е помалце од идеално доколку треба да патувам некаде.

Прашањето е, каде е најпаметно да се купи/смени батерија? Ледиком, Mi Store, нешто трето?

Нема подобро од овластен сервис.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com

Освен Hi.mk ако е купен во Анхоч/Техномаркет ASSA треба да имаат. Пошто се обврзани со закон 5 год. сервис и резервни делови.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Малку го имам запоставено мењањето ромови овие 5 год.
Моментално користам MI Note 10 па после апдејтот, многу кочи поготово кога менува ориентација. Ужасно спор софтвер.
Некој да препорача добар ром и како и инструкции за инсталација (звучам како нуб)

Истиот телефон го имам, моментално на MIUI Global 13.0.2 Stable, никакви проблеми, освен добро познатиот проблем со proximity сензорот што го вклучува екранот на повици, па знае mute да се стисне од образот.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно