Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Пишале дека има Тв тека и Видеотека на MaxTV GO.
Која црна тв тека жити се? Ни Т од тв тека нема, а видеотека неколку епизоди од детска македонска серија, неколку постари епизоди од Еден на еден, Незадолжително емисијата, МаxTV упатства и тоа е се што имаат ставено.

Враќање наназад програма има на некој од македонските и странските тв канали. Е сега ТВ Тека можеби они го мислат враќањето наназад програма.

Последна промена:

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
585
949
Убо ќе беше да ја имаше оваа maxtv go апликацијата на андроид тв..

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Убо ќе беше да ја имаше оваа maxtv go апликацијата на андроид тв..
Решко тоа зошто ни црногорскиот Телеком нема овозмомено за Аndroid tv.

Сепак убаво ќе биде тоа да се овозможи. Исто во апликацијата секој да си регистрира по потреба што сака да гледа. Пример некој зема претплата највеќе поради спорт и други не му е потребно Ќе плаќа само спортски пакет, интернет и телефон а македонските тв канали ќе останат бесплатни. Ова особено е добро за ресторани и кафе барови кој реално многу за тв канали не им е корисен телевизорот. Пуштаат по потреба фудбал или кошарка и после е изгасен телевизорот или нешто на Јутјуб се пушта

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
585
949
Решко тоа зошто ни црногорскиот Телеком нема овозмомено за Аndroid tv.

Сепак убаво ќе биде тоа да се овозможи. Исто во апликацијата секој да си регистрира по потреба што сака да гледа. Пример некој зема претплата највеќе поради спорт и други не му е потребно Ќе плаќа само спортски пакет, интернет и телефон а македонските тв канали ќе останат бесплатни. Ова особено е добро за ресторани и кафе барови кој реално многу за тв канали не им е корисен телевизорот. Пуштаат по потреба фудбал или кошарка и после е изгасен телевизорот или нешто на Јутјуб се пушта
A1 ja ima, "explore tv" ili neshto taka se vikashe.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
A1 ja ima, "explore tv" ili neshto taka se vikashe.
Па и МТEL има апликација за гледање тв Move им се вика. Имаат и Total tv апликација EON.

Како што пишав и предходно не е само да бидат достапни за тв тие апликации треба да се овозможи избор сакаш или преку апликација или да си земеш ресивер бокс уред. Да не те условуваат цели пакети комбинирани од нивна страна со се телевизија ресивер па тогаш да ти е вклучена и апликацијата.

Преку апликација може да овозможат опција само одредени тв пакети да се вклучи. Пример некој сака пакет со спортски тв канали и пакет HBO и друго не го интересира. Така ќе си плаќа само за тие пакети плус интернет и мобилен

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Има некој новости до кога од прилика би било достапна новата платформа Мagenta TV? Дали воопшто пробуваат тестирање на бакар интернет?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Преку Телеком MaxTV даваат празнично до 23.01.2024 бесплатно активирање на Gley и HBO пакети.

До 23.01.2024 е бесплатно а потоа пакетите се наплаќаат доколку не решите да ги откажете.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.175
3.229
Струмица
Gley го активирав ама канали нивни не гледам на ТВ, освен тој промо што им е. Има некаква дополнителна процедура за да се гледаат?
Со HBO имам искуство од лани, пак имаше гага активација истиот период и каналите се тие.

18 септември 2020
959
904
Македонија
Gley го активирав ама канали нивни не гледам на ТВ, освен тој промо што им е. Има некаква дополнителна процедура за да се гледаат?
Со HBO имам искуство од лани, пак имаше гага активација истиот период и каналите се тие.
Глеј е стриминг платформа која нуди филмови и серии, со цени од 300 денари месечно.
Глеј не нудат ТВ канали, тоа го нудат само операторите.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.672
1.834
Глеј е стриминг платформа која нуди филмови и серии, со цени од 300 денари месечно.
Глеј не нудат ТВ канали, тоа го нудат само операторите.
Имаш опција Видеотека кога ќе кликнеш на копчето Menu, па потоа ќе одбереш пакети и ќе се појави

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Gley пакетот вклучува видеотека во MaxTV а со тоа имаш и можност апликацијата Gley да ја искористиш.

Со HBO пакетот ти следи и да си активираш HBO Max апликација. HBO Max вреди да се искористи.

Така да сега гага период HBO нудат со све HBO Max.

Последна промена:

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Gley пакетот вклучува видеотека во MaxTV а со тоа имаш и можност апликацијата Gley да ја искористиш.
Кога ќе се најавувате на апликацијата Глеј , одберете преку Оператор Телеком , и кај телефонскиот број внесете го фиксниот број . Со мобилен број не проаѓа активацијата.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
Кога ќе се најавувате на апликацијата Глеј , одберете преку Оператор Телеком , и кај телефонскиот број внесете го фиксниот број . Со мобилен број не проаѓа активацијата.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Прво се регистрираш на gley.mk и потоа се најавуваш со мејлот и пасвордот исто на gley.mk и одбираш преку Оператор Телеком таму внесуваш конто број и фиксен број.

После тоа ако сакаш да користиш преку апликација ја инсталираш апликацијата и само се најавуваш со мејлот и пасвордот со кој си се регистрирал.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
На Телеком Апп имав опција за Глеј да активирам ама не за ХБО.
Влези во делот Moments таму треба да има ваучер за HBO.

Ќе го отклучиш ваучерот и ќе ти стои во мои понуди потоа влези во ваучерот и кликни продолжи ќе те однесе во пакетите каде што е и HBO за тој да си го активираш.

Во Moments имаш и други ваучери со попусти, за наградни игри.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.499
572
За HBO Max процедурата како е?
Откако ќе земеш пакет HBO од Телеком ќе треба да одиш овде

Тука ќе одбереш оператор во случајов Телеком и ќе пополниш регистрација.
Мислењето е автоматски споено:

На Телеком Апп имав опција за Глеј да активирам ама не за ХБО.
Заборавив да пишам дека Можеш и преку МaxTV во мени и во пакети и во делот дополнителни пакети. Само види таму дали има за бесплатно користење HBO и Gley.

Последна промена:

Optipro

lurker
5 мај 2021
622
466
Имаше некој сношти од 22 часот проблем со услугите на Телеком?
Имено не само што немаше Телевизија туку немаше ништо дури ниту мрежа на телефон, до сабајлево кај 9 часот се вратија услугите..?

18 септември 2020
959
904
Македонија
Здраво формулаши,
Би сакал со вас да споделам неколку информации околу Магента ТВ платформата. На интернет од неофицијални извори се појавија слики од самиот уред и упатството за употреба. Овој уред ќе биде достапна само за корисниците кои имаат пристап до оптички интернет, односно во комбинација со technicolor оптичкиот рутер. После целосната миграција кон новата платформа, нема да имате можност за враќање на Мах ТВ досегашната платформа.
Новата платформа ви нуди функционалности слични како МОVE TV, односно интерактивност и пристап до google, youtube и апликациите кои можат да се симнат од google play.
--Новата интерактивна платформа ќе биде достапна од следниот месец. Доколку биде порано презентирана ќе бидете информирани. Овие информации ги имам од блиски извори.
---Доколку има можност платформата ќе биде достапна и на vdsl.

Атачменти

• 20231208_202446.jpg
    20231208_202446.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 95
  • 20231208_202526.jpg
    20231208_202526.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 95
  • 20231208_202639.jpg
    20231208_202639.jpg
    2 MB · Прегледи: 97

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.749
4.387
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Здраво формулаши,
Би сакал со вас да споделам неколку информации околу Магента ТВ платформата. На интернет од неофицијални извори се појавија слики од самиот уред и упатството за употреба. Овој уред ќе биде достапна само за корисниците кои имаат пристап до оптички интернет, односно во комбинација со technicolor оптичкиот рутер. После целосната миграција кон новата платформа, нема да имате можност за враќање на Мах ТВ досегашната платформа.
Новата платформа ви нуди функционалности слични како МОVE TV, односно интерактивност и пристап до google, youtube и апликациите кои можат да се симнат од google play.
--Новата интерактивна платформа ќе биде достапна од следниот месец. Доколку биде порано презентирана ќе бидете информирани. Овие информации ги имам од блиски извори.
---Доколку има можност платформата ќе биде достапна и на vdsl.
сите ќе менуваат платформа, и оние со хуавеи ?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно