Дали беше до пошта во меѓувреме да прашаш до кај е пратката?Конечно денес ми стигна пратка од Шпанија, во транзит беше 82 дена од кои 58 дена на царина.
Јас вчера земав една од UK што беше на 10.02 стигната тука. Само преку ЕМС беше, не знам колку прави разлика. Не бев до пошта инаку.Дали беше до пошта во меѓувреме да прашаш до кај е пратката?
Имам 3 пратки UK шо се од 11.02 на царина, реално се за царинење над 100 евра се.
Пред овај глупиов закон од 10 вакви пратки само 2 ми царинеле, без разлика дали царинеле или не откако ќе стигнеа во државав после 3-4 дена беа дома.
Незнам како да постапам дали да си чекам уште или да запалам кола да одам до Скопје...
DHL е мојава ама мислам дека не прави разлика, све зависи од нашава пошта... Шо до пред законов по мене функционираше супер никогаш сум немал проблем и биле прилично брзи, еден месец не сум чекал за пратка никогаш.Јас вчера земав една од UK што беше на 10.02 стигната тука. Само преку ЕМС беше, не знам колку прави разлика. Не бев до пошта инаку.
аман бе, значи елс ги регистрира кај него а са во договор со другите да ги распределат како тему...добра шема нема што,Пред малку добив порака од Карго Експрес со тракинг линк да очекувам пратка од Алиекспрес која веќе беше регистрирана и сеуште ја јавува на тракингот од ЕЛС кадешто последниот апдејт е од 29 јануари со статус "Креирана комплетна нарачка".
Дефинитивно нема пилот во авионот.
Update: пробав сега со кодот од елс на Карго Експрес | Брза достава — и мојата е со карго тоест двете ми се со карго една 23 јан друга 30 јанаман бе, значи елс ги регистрира кај него а са во договор со другите да ги распределат како тему...добра шема нема што,
Само за 30 евра шипинг очекувам да дојде за 15 дена не за 45 дена мамицата в п
Мислиш дека знаат што прават, или дека им е гајле?Пратки што ми дојдоа денес поштарот ги носеше со закачени фактури на нив и си бараше кеш на рака, а минатата недела ме тераа да одам во пошта и да уплаќам на банкарска сметка за да си земат и за тоа провизија, наредната недела сигурно ќе излезат со некоја трета иновација.
Мк Пошта?Од наредната недела ќе носат ПОС терминали за директна наплата со картичка (ако немаш кеш).
Чудна работа јас ништо не сум добил порака од нив. 3 имам со МК***Р тракинг. од сите 3 само 1 ја дава во карго експрес. И пишува: "Задолжена кај курир на 05/03/2026 10:26:32"Пред малку добив порака од Карго Експрес со тракинг линк да очекувам пратка од Алиекспрес која веќе беше регистрирана и сеуште ја јавува на тракингот од ЕЛС кадешто последниот апдејт е од 29 јануари со статус "Креирана комплетна нарачка".
Дефинитивно нема пилот во авионот.
Јас не сум ни стигнат до моментот Pristignata vo Naizmeni]na Po[sta (Vlez). Не знам ни дали ја отвориле вреќата од Холандија.Јас не сум ни стигнат до моментот недостасува фактура, иако пуштено 3 пати.. не знам ни дали воопшто ќе ја испорачаат
Погледнете го атачментот 159274
Ауу ова затка е со RE*NL праткиве очигледно, битно да имаме ние трпение кај се брзаме со пратките, 3 месеци пфф .. трагикомедијаЈас не сум ни стигнат до моментот Pristignata vo Naizmeni]na Po[sta (Vlez). Не знам ни дали ја отвориле вреќата од Холандија.
Погледнете го атачментот 159278
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, White, 90YV0LG3-M0NA00
31.950,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден