Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
@gostSR провери ја праткава RX552693805DE и без линкови од 2000000 пратки од регионот. Конкретно бројот што ти го пратив. Провери го и кажи ми зошто Пошта на Република Северна Македонија ми ја процесираа оваа пратка во нормално време ( нарачка направенна на 5 февруари), а другата што ми е од 12.12.2023 и иде преку унгарија не сака?
Конкретно се една реченица на кој сакаш јазик одговори ми на прашањето да знам зошто ми го прави тоа нашата пошта.
пиши кога ќе ја земеш, имам 20 од маџарска кои стигнале во пошта и од 7 така си дремат, баш сакам да знам дали ќе ги сработат пред вреќите од маџарска

gostSR

hello world
3 јуни 2023
74
30
@Fatal1ty_

Ти пратив долга приватна порака
- прочитај, па одговори ако сакаш

Ако сакате, се ќе објавиме јавно.

И уште еднаш повторувам - не дојдов со намера
да напаѓам и навредувам било кој од Македонија

Како и да заврши ова, на сите посакувам само најдобро

Software

lurker
15 август 2007
591
357
имам нарачка од 12 јануари од Али транзит земја е Холандија тракингот завршува со NL и кога ке проверам на пошта мк следење на пратки ми пишува 01 Февруари пратката се прима од испраќачот. А на апликацијата на али ми стои 07 февруари awaiting for transit to final delivery office. Според ова нашите дремат на работа или имаат недостаток на вработени. Не се малтретирајте да барате по која пошта да ви го пратат кинезите не се виновни дали ќе биде преку Унгарија или преку др држава.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
имам нарачка од 12 јануари од Али транзит земја е Холандија тракингот завршува со NL и кога ке проверам на пошта мк следење на пратки ми пишува 01 Февруари пратката се прима од испраќачот. А на апликацијата на али ми стои 07 февруари awaiting for transit to final delivery office. Според ова нашите дремат на работа или имаат недостаток на вработени. Не се малтретирајте да барате по која пошта да ви го пратат кинезите не се виновни дали ќе биде преку Унгарија или преку др држава.
Не е стигната таа до Македонија, „пратката се прима од испраќач“ значи патува до Холандија. За ова сум 100% сигурен.

А во другиот статус, Final delivery office за Кинезите може да значи Холандска пошта. Многу често така ги викаат (така им одговара). За ова не сум 100% сигурен. Или пак самиот статус значи дека чека авион за Македонија.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
додека нема 1000 ск наизменична пошта не ти е тука, има едно 60-70 пати напишано во темава до сега, на наша пошта се јавува тракингот на пратката кога пратката е ставена во вреќа и е на пат за кон мкд, некогаш може и 2 месеца да е на пат, ако иде од маџарска 1709151833978.png

Software

lurker
15 август 2007
591
357
не знам дали го погледнавте видеото што кружеше по Инстаграм за честитката пратена преку македонска пошта од Скопје во Скопје. Пратена на 19. Декември 2023 честитката им стигнала пред недела или две во февруари 2024. По гулаб да ја прателе побрзо ќе стигнела. Мое мислење е дека намерно не ги скенираат пратките дремат во Главен магацин во пошта а причината за тоа ја напишав погоре.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Не знам за што се испорасправавте последниве страни, ги скролав само ферманиве, ама јас гарантирам дека сите пратки немаат ист третман кај нас во пошта.
Долго време немаше поштар на моја адреса па морав секоја пратка да идам да ја барам кај поштарите, да се мољакаме. Имав една од iHerb, го давам бројчето и ми вeли "Aaa oвие со SE мора да ги даваме" и отидоа да буричкаат таму по тоа вреќите и кутиите да ја најдат.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
не знам дали го погледнавте видеото што кружеше по Инстаграм за честитката пратена преку македонска пошта од Скопје во Скопје. Пратена на 19. Декември 2023 честитката им стигнала пред недела или две во февруари 2024. По гулаб да ја прателе побрзо ќе стигнела. Мое мислење е дека намерно не ги скенираат пратките дремат во Главен магацин во пошта а причината за тоа ја напишав погоре.
Пошта 1/3 од вработените земаат плата и не одат на работа, друга 1/3 одат ама не работат, намесот 2 пати неделно како порано сега поштар низ дром има на 2 недели а некогаш на 3. А скенирање не може да пропуштат бидеќи кога транзитниот превозник ја остава пратката во скопје се регистрира автоматски во неговата компанија дека е доставена и во наша пошта дека е преимена, затоа од наизменична до достава може да има недели разлика, тоа е шо викаш дека не им се работи или дека толку можат

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
пиши кога ќе ја земеш, имам 20 од маџарска кои стигнале во пошта и од 7 така си дремат, баш сакам да знам дали ќе ги сработат пред вреќите од маџарска
Screenshot_20240228_222737_Chrome.jpg

Повели,
Во радишани е пуштена. Сабајле ја имам дома.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ресен, Пехчево Берово, после достава за 1-2 дена ја имаат, факен дром 3-4 недели, не бе ние сме во симулација, а главна пошта во дром....

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Некој скорешно искуство со eBay global shipping од Америка да имал да сподели ? Уште ли е Австрија транзитна држава , колку време се чека ?

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Ресен, Пехчево Берово, после достава за 1-2 дена ја имаат, факен дром 3-4 недели, не бе ние сме во симулација, а главна пошта во дром....
Потврдено, последни 5-6 години на рака се бројат каснења од Македонска Пошта.

VixA

read-only
9 септември 2009
27
5
Мене исто ми стоеше така па едно добри 2 месеци, и после 2 месеци во еден ден 10 update-и на тракингот. Нарачката испратена на 15 декември, пристигната на 24 февруари :rolleyes:

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Мене исто ми стоеше така па едно добри 2 месеци, и после 2 месеци во еден ден 10 update-и на тракингот. Нарачката испратена на 15 декември, пристигната на 24 февруари :rolleyes:
И холанѓаните нѐ влечат. Само нашата пошта е брза, што на денот на влез во 1003, наредниот ден ја добиваме дома.

Уште не ми е јасно како повеќето веруваат дека пратките стојат со месеци во транзитни земји. Се случи во ноември и декември поради празниците, но тоа не значи дека цело време ќе го прават тоа.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Погледнете го атачментот 135390
110 дена
Од кој 44 дена заглавена на релација Унгарија - Македонија, или во превод сигурно едно 30 дена во некој магацин на царина во Македонија.
ај по 234 пат да повториме...
-наша пошта се говна
-вреќа кога се истовара во мкд веднаш прима статус дека е во наизменична, транспортерот мора д апотврди дека ја испорачал и влегува во наш систем
-пратките 3 месеци ни мувлосуваат маџарска
-види фото за пратка која мувлосува во наша пошта 1709211428301.png

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Денес добив апдејт за пратка од Декември, го нема во Скопје дека е стигната, директно од Тетово до моја локална пошта - ова прв пат гледам.

• wow
Реакции: thrw

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
ај по 234 пат да повториме...
-наша пошта се говна
-вреќа кога се истовара во мкд веднаш прима статус дека е во наизменична, транспортерот мора д апотврди дека ја испорачал и влегува во наш систем
-пратките 3 месеци ни мувлосуваат маџарска
-види фото за пратка која мувлосува во наша пошта Погледнете го атачментот 135407
По 120374 пат Шефе истиот муабет се прави и реплика со тебе :)
Вреќа кога се растовара во Македонија, не прима статус одма дека е во наизменична пошта, туку треба да ги сработат вреќите па да прими таков статус.
И не се толку говна кај нас во Пошта, пошо до негде и не се криви, се што доаѓа во Македонија прво оди на царина, па од царина ги превзема поштата.
Така да колку што се криви во пошта толку се криви и од царина.
А еден факт е тоа дека, огромен дел од скапите пратки поминуват незабележани на царина :)

И башка, поштата наша единствено има многу лоша логистика, при преземањето на обични пратки од царина!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
EMS (1008) испорачуваат до дома или треба да го подигнам од кај нив?
Некогаш испорачуваа, некогаш не. Изгледа зависеше од тоа дали имаа слободни возила/возачи и дали се расположени. Можеби им бев и успат/блиску во општина Центар.

Зборувам во минато време затоа што неколку години не сум нарачал нешто преку ЕМС (од ковидот). Не намерно, така се погодило.

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
EMS (1008) испорачуваат до дома или треба да го подигнам од кај нив?
Јас бев да си подигнам своја пратка. Од еден до друг шалтер само платив нешто симболично, и ја дадоа во 10 минути.

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Те известија дека е кај нив или си отиде одкао ја најде на тракинг?
на тракинг си ја најдов, ги побарав на телефон да видам дали ќе ја донесат(неколку дена пројдоа веќе откако е кај нив), чим ми кажаа дека можам и сам да ја земам да не чекам, отидов и подигнав одма.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Те известија дека е кај нив или си отиде одкао ја најде на тракинг?
обично стига во пакетско и се јавуваат, најди број од пакетско дигаат и нема гужви ќе ти кажат дали е спремна за подигање, тоа во пролазот шо гледа кон вардар подвожњакот

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно