Nasive pravija update na nacinot kako gi pokazuva vo tracking, t.e sega isporacano ne e nad stavena na vreka kako sto bese porano i ima tocni vreminja, no nesto utbale i vaka go dava vo ParcelsApp.
www.slobodnaevropa.mk
Пратките со бројче што почнува ECSC ги носи ЕЛС , пратките со RR ги носи ViaPost, останатите македонска поштаДечки, не сум во тек, дали сите пратки од Али се разнесуваат низ МК со ЕЛС или некои ги носи и државната пошта?
Веб сервис постои, стигаат нотификации на мејл Tracking postal items, parcels and letters by ID (track code number) - the best tracker to check and findДобро, всушност, постои апликација (iOS), веб-сервис, што-и-да-е, што испраќа нотификации на промена на статус на пратка на мејл или push?
Иако, да сум искрен, мислам дека однапред го знам одговорот и дека нема, со оглед дека единствено qb.mk/ptt имаше воопшто таква можност додека од Пошта не го сопреа пристапот.
Но, ајде да прашам, можеби не сум во тек...![]()
Наша пошта воопшто не е во игра таму.Стигнуваат и за промена на локален статус во нашата пошта?
Стигнуваат и доставено пишува.Ах, тогаш бескорисно...
Со вакви 50/50 одговори, ќе морам сам да проверам.
Мислењето е автоматски споено:
Плус, мене не ми изгледа така:
Погледнете го атачментот 143385
Не може, освен ако имаш изјава заверена на нотар дека примачот тебе те ополномоштува да му ја подигнеш праткатаДали може да се земе пратка(со картонче) од мкд пошта во нечие име(најблизок родител роднина дали ќе бараат документи од него) или доволно е од тој што ја превзема на шалтер(син,брат,ќерка,внук,внука итн) ?
Мене другари без картонче ми ги подигале пратките. Може да те прашаат само зошто ти ја земаш, и то е то, ке ти ја дадат секако.Дали може да се земе пратка(со картонче) од мкд пошта во нечие име(најблизок родител роднина дали ќе бараат документи од него) или доволно е од тој што ја превзема на шалтер(син,брат,ќерка,внук,внука итн) ?
законски мора лично, и бараат лична карта, за друго лице треба полномошноДали може да се земе пратка(со картонче) од мкд пошта во нечие име(најблизок родител роднина дали ќе бараат документи од него) или доволно е од тој што ја превзема на шалтер(син,брат,ќерка,внук,внука итн) ?
Скриншат од нарачката + (електронски) извод од банка од трансакцијата се потребни.Дечки нарачав дрон, заврши на царина 1006. Да чекам да ми се јават или јас да одам до кај нив?
П.с. Ќе поверуваат ли на скрин шот од апликацијата за цената на дронот или ќе одат по каталог, пошто немам друга опција за доказ?! Што во случај ако одредат многу повисока цена за него??
доказ за вреднот (листинг од сајт, потврда од тој што го платил поклонт и сл) .. ако е од физичко лице пратено е малце по лабаво, ако е од правно лице - поклон не постои по регулативи исто си е постапка ...Каква е процедурата за праткта пратена како gift а тука по пристигнување е земена на царина ? Какви документи бараат во тој случај ?
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16E, CARBON RED w/Electric Height Control, GABU-210
37.300,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден