NiceNaumoski
hello world
- 16 октомври 2014
- 129
- 38
па тоа велам цело време, месечно активирав и не на автоматска обнова,туку месец за месец... внесуваш кредит пример во бензинска,тобако, трафика...500,200,300ден и со код по смс активираш пакет за месец дена,не онлајн бидејќи бев спречен..Ke probam kratko-prosireno br;1 cekaj, so nadopolna vo tobakoo ili benziska(prwku sostojba na smetka) ne mozes da aktiviras paket 3/6/12m, samo paketi na 7 i 30 dena po redovna cena....
Ako tie blokirana kartickata normalno deka nema da mozes da plajkas,a kolku si siguren deka problemot e samo od lyca a ne i od drugite onLine plajkajna sto gi navede.?Ako e samo od lyca togas ne bi mozel samo kaj niv da plajkas,sto vrska ima aliexpress i ostanatite...
Jas ne ti zbouvam i repliciram od rakav muabeti i jas rabotam so Stb i Kb,i plajkam kupuvam online itn,pred 1 mesec ne mozev da platam A1 postpejd i Evn, so stopanska,se javiv a1 spodelija deka imaat problem so aplikacijata, evn mi soopstija deka pravele redoven upgrade na platniot sistem(koj im traese +5 dena) i sto tuka mise krivi Stopanska i Komercijalna.?
Na mogu los angliski(indiec)od lycamobile tehnicki oddel 14minuti mi objasnuvase deka od kaj nas MK, povejke korisnici se pozalile deka ne mozat da kupat/platat paket/bundles i im pojavuvalo froud (somnitelna transakcija)a ne deka im se ukradeni podatocite na korisnicite od kartickite so koi plajkale...Toa vika bese septemvri 2023,
Ti najmalce sto mozes e da se javis 1212 i da ti ja izbrisat kartickata od platniot( billing sistem )da ne postoi povejke i nikogas povejke da ne klikas auto obnova/avtomatska nadopolna i ke nemas vakov problem so kupuvajne paket...Ako stavas 30 dena paket aktiviraj so grepka/tobakoo/benziska, ako aktiviras 12m, plajkaj so karticka na koja stiga OTP po sms ili email 100% ako ne stiga i taa ke ja blokiras,i posle aktivirajne zvonis 1212 i ke pobaras i taa da ja izbrisat i tolku ...
Ako ne sakas vakvi sopki ke se portiras na A1,Telekom/Green , bidejki i na Tk,i mtel od povejke banki ne stigaat Otp.
инаку еве денес комерцијална одлучува да ми ја блокира картичката и јас без да знам одам по сајтови,барам производи едно друго, сметки, алиекспрес,и на сите ми јавува грешка при трансакција...
и се посомневав во што е работата,сношти еден дечко ми сликна овде во темата дека и други имаат ист проблем, денес ми се јавија од банката и ми објаснија дека тие го намалиле лимитот на 0 па поради тоа јас не сум можел да правам трансакции онлајн...