Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Lycamobile

Статус
Затворена за нови мислења.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Problemot ''ako e '' nema da go sredat bidejki na istata platforma plintron rabotat sekade +20drzavi samo za nas ne menuvaat 100%,bidejki imav Uk,broj isto bese i na Uk app, kartickata stoi/ama kako da kazam stoi ama nee vo funkcija! ako kliknis auto bundle togas stoi cela so site podatoci, bidejki na odreden datum na 30dena,sam se obnovuva paketot sto si go imas a po Eu, 30 dena paket se poeftini od long term 12m,paketite pa 90% taka koristat,ili sekoj mesec si menuvaat dr, paket sto im odgovara...
No ako povejke od nas prijavat mozat da napravat ako ne kliknes auto obnova kartickata da nese vnesuva voopsto.! toa e vozmozno ...
Тогаш не се озбилна фирма...од авион се гледа дека кај нив е проблемот и мислам дека нас не не интересира дали работеле во 20 држави или не. Факт е дека имаат безбедносен проблем

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Тогаш не се озбилна фирма...од авион се гледа дека кај нив е проблемот и мислам дека нас не не интересира дали работеле во 20 држави или не. Факт е дека имаат безбедносен проблем
Toa od avion se gleda,ama pogolem problem e sto nikoj ne prijavuva, site cekaat sam da se resi problemot,a sam nema nikogas da se resi
bezbednosen problem imaa septemvri 2023, i posle 1 mesec soopstija deka go resile ama ...

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
421
524
Не би им верувал на Комерцијална за ништо, моето искуство со нив е дека ми беше искористена картичката пред некое време за трансакција која не ја направив јас. Картичката ја користев само за патување и не ја користев на интернет и во Македонија. Поминав низ регуларната процедура на блокирање на картичката, барање за нова картичка итн. Добив после неколку дена повик да ја подигнам новата картичка, но поради обврски не стигнав да отидам веднаш ... кога после неколку дена имало обид за трансакција на картичката која сеуште им беше во нивни посед во централната банка и повторно ми издадоа нова картичка (трета) на нивни трошок.

Во полиција во одделението за сајбер криминал ми кажаа дека имаат огромен број на случаи токму од Комерцијална. Така да се е можно и не сум 100% уверен дека проблемот е од страна на Lyca, се додека некоја друга банка не го потврди истиот проблем.

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Не би им верувал на Комерцијална за ништо, моето искуство со нив е дека ми беше искористена картичката пред некое време за трансакција која не ја направив јас. Картичката ја користев само за патување и не ја користев на интернет и во Македонија. Поминав низ регуларната процедура на блокирање на картичката, барање за нова картичка итн. Добив после неколку дена повик да ја подигнам новата картичка, но поради обврски не стигнав да отидам веднаш ... кога после неколку дена имало обид за трансакција на картичката која сеуште им беше во нивни посед во централната банка и повторно ми издадоа нова картичка (трета) на нивни трошок.

Во полиција во одделението за сајбер криминал ми кажаа дека имаат огромен број на случаи токму од Комерцијална. Така да се е можно и не сум 100% уверен дека проблемот е од страна на Lyca, се додека некоја друга банка не го потврди истиот проблем.
Jas od Kb i od Stb imam aktivirano povejke long term na razlicni broevi nema problem so debitnite, posledno 7 april plateno super200 6m.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.333
1.353

Нешто смрди овде, зошто другиве банки не реагираат ако има вакво нешто? Ова е повеќе од сериозен настан доколку се случил за кој што треба да бидат сите известени а најпрво меѓу КБ и Лајка. А не вака никој ништо не знае, Лајка не знае (ако стварно не знаат) и КБ си пушта тивко известување само ако прашаш зошто не ти поминуваат трансакции? Wtf?

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Нешто смрди овде, зошто другиве банки не реагираат ако има вакво нешто? Ова е повеќе од сериозен настан доколку се случил за кој што треба да бидат сите известени а најпрво меѓу КБ и Лајка. А не вака никој ништо не знае, Лајка не знае (ако стварно не знаат) и КБ си пушта тивко известување само ако прашаш зошто не ти поминуваат трансакции? Wtf?
Jas imam 2 debitni mastercard od Kb, 2te rabotat i od 2te imam kupuvano paketi na povejke broevi...
ne znam sto se slucuva kaj drugite...

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
Јас имам Последен датум на надополна 26-12-2023
направена со Master Card на КБ, која стои во List of Saved Cards. Немам никаков проблем со плаќања, ниту пак некакво известување од банката.

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Сега дознав за ситуацијава,и јас имам проблеми деновиве со сметката во комерцијална банка...
Неможам да плаќам онлајн,да нарачувам,а и неможат сервисите како Netflix, Spotify , Google да ми запрат сума...утре ќе одам во Комерцијална и ќе прашам...
Инаку долг период имам проблеми со тоа што не ми стига воопшто otp по смс за било што да ми требало,не знам каде е проблемот...

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Сега дознав за ситуацијава,и јас имам проблеми деновиве со сметката во комерцијална банка...
Неможам да плаќам онлајн,да нарачувам,а и неможат сервисите како Netflix, Spotify , Google да ми запрат сума...утре ќе одам во Комерцијална и ќе прашам...
Инаку долг период имам проблеми со тоа што не ми стига воопшто otp по смс за било што да ми требало,не знам каде е проблемот...
Javi se Kb, mene toa sto mi spodelija i po 2 dena i mi se javija nema vrska so plajkajnata a od Lyca kazuvaat deka imale sll,ili kako bese bezbednosen sertifikat za plajkajne od visa i mastercar.....
Taka da kasa popata siatemot kako se vo drzavata prodolzuva.....Utre i jas ke zvonam...

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.333
1.353
Ќе ти дадат нова, на нивни трошок. Така ми потврдија мене ќе идам следнава недела.

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Ќе ти дадат нова, на нивни трошок. Така ми потврдија мене ќе идам следнава недела.
ист проблем потполно? пробав да платам сметки,да купам нешто мислев,исто и сервисите како што спомнав, ништо не е достапно...

kirev

senior
31 мај 2010
9.096
7.783
Да, блокирана поради Лајкамобајл.
Неофицијално? Не ти дадоа ништо написмено? Нешто на имеил? Сѐ си мислам дека fraud protection за кредитните картички е работа на Visa или Mastercard, не е на локалните банки, па ако навистина има проблем со Лајкамобајл, ќе има проблем на сите картици и ќе бидат алармирани сите.

Знае некој поточно како се работи со fraud protection за картичките?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.333
1.353
Неофицијално? Не ти дадоа ништо написмено? Нешто на имеил? Сѐ си мислам дека fraud protection за кредитните картички е работа на Visa или Mastercard, не е на локалните банки, па ако навистина има проблем со Лајкамобајл, ќе има проблем на сите картици и ќе бидат алармирани сите.

Знае некој поточно како се работи со fraud protection за картичките?
Официјално. Се јавив пошо ми беше блокирана, ми ја деблокираа поради тоа што ми требаше и на моја одговорност тоа, тоа ми кажаа. Следнава недела ќе идам у филијала за нова па ќе видам што ќе ми кажат. Инаку Мастеркард е, исто и од СТБ имам мастеркард и трансакција кон лајка и нема никакво инфо од нив за ваква ствар.

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
денес сами ми се јавија и ми препорачаа да ја заменам со нова, трошокот е на нивна страна, баш поради Lycamobile,а доколку сум имал итна трансакција можело да се врати лимитот на моја одговорност преку апликацијата

kirev

senior
31 мај 2010
9.096
7.783
денес сами ми се јавија и ми препорачаа да ја заменам со нова, трошокот е на нивна страна, баш поради Lycamobile,а доколку сум имал итна трансакција можело да се врати лимитот на моја одговорност преку апликацијата
Интелигентните апаши ги таргетираат само картичките на Комерцијална? Coincidence? I think not!

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Интелигентните апаши ги таргетираат само картичките на Комерцијална? Coincidence? I think not!
незнам, банката сама одлучила да покрене ваква постапка така што ги штити корисниците, незнам за другите банки, можеби исто постапуваат

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
незнам, банката сама одлучила да покрене ваква постапка така што ги штити корисниците, незнам за другите банки, можеби исто постапуваат
Za situacijava so KB, se javiv i tamu i vo Lyca mk i vo Uk.
Vo kb, mi tvrdat deka se e ok,i kartickata nee blokirana i si pominuva site plajkajna, isto i tatkomi e na Kb, i kaj nego se pominuva bidejki ja koristi 24/7 ne koristi kes voopsto...
Vo lyca.mk se prasalnici, opcija mi kazaa iako nee zacuvana kartickata za auto bundle,sepak se ponudija da ja izbrisat,i toa go napraviv na site 4 brojcina sto gi imam, site se 12meseci/3 se kupeni, so Kb eden broj kupen paket so Stb.
Navistina ne znam sto e rabotava posledno kupen paket imam so KB,na 07 april ovaa 24ta /i denes imav sitni transakcii so taa ista karticka 200/300/500mkd, site pominuvaat...

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Za situacijava so KB, se javiv i tamu i vo Lyca mk i vo Uk.
Vo kb, mi tvrdat deka se e ok,i kartickata nee blokirana i si pominuva site plajkajna, isto i tatkomi e na Kb, i kaj nego se pominuva bidejki ja koristi 24/7 ne koristi kes voopsto...
Vo lyca.mk se prasalnici, opcija mi kazaa iako nee zacuvana kartickata za auto bundle,sepak se ponudija da ja izbrisat,i toa go napraviv na site 4 brojcina sto gi imam, site se 12meseci/3 se kupeni, so Kb eden broj kupen paket so Stb.
Navistina ne znam sto e rabotava posledno kupen paket imam so KB,na 07 april ovaa 24ta /i denes imav sitni transakcii so taa ista karticka 200/300/500mkd, site pominuvaat...
можеш да ја користиш тука но не на интернет,интернет лимит ми е 0 моментално мене,а на апликацијата од Lycamobile неможам да ја отстранам картичката,и тоа ми смрди најмногу,и секогаш имам проблеми кога надополнувам,или не ми стига otp или ќе стигни random (по месец дена),или не поминува трансакцијата...
отидов да ми надополнат во трафика со кеш,ми велат не работи системот месец дена...

кого да го слушам сега..

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
можеш да ја користиш тука но не на интернет,интернет лимит ми е 0 моментално мене,а на апликацијата од Lycamobile неможам да ја отстранам картичката,и тоа ми смрди најмногу,и секогаш имам проблеми кога надополнувам,или не ми стига otp или ќе стигни random (по месец дена),или не поминува трансакцијата...
отидов да ми надополнат во трафика со кеш,ми велат не работи системот месец дена...

кого да го слушам сега..
Ne za slusajne rabotava...cekaj,kade da nadopolnis.?na site benziski makpetrol imas i online i grepki za dopolna...
Toa so Otp e star problem Unibanka,Halk i Nlb stigaat site otp,Stb, Kb i drugite koga/kako...Sparkase ne stasuva voopsto, a na portirani beoevi i od Stopanska ne stasuva...
Cekaj jas pred nekolku dena na aliexpress plajkav 3$ nekoja sitnica so istata taa master debitna od KB, so koja na 07 april prodolziv 6m paket....
Ako ti treba za rabota na mvno ne se nadevaj koj i da e,postojano nesto ke fali....ako tie za decata ili postari mozes so Lyca....

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Cekaj,kade da nadopolnis.?na site benziski makpetrol imas i online i grepki za dopolna...
Toa so Otp e star problem Unibanka,Halk i Nlb stigaat site otp,Stb, Kb i drugite koga/kako...Sparkase ne stasuva voopsto, a na portirani beoevi i od Stopanska ne stasuva...
Cekaj jas pred nekolku dena na aliexpress plajkav 3$ nekoja sitnica so istata taa master debitna so koja na 07 april prodolziv 6m paket....
бидејќи неможам да купам пакет онлајн,отидов до трафика да ми надополнат па да активирам пакет,ми рече жената системот не им работи месец дена,не надополнуваме...

утре ќе пробам на друго место..
инаку откако е овој проблем неможам да работам со картичката онлајн, интернет лимит ми е 0, ако сум сакал на моја одговорност можам да го променам... можам да вадам/ставам пари на банкомат, можам да плаќам секаде со неа само заради сомневања од банката не можам да ја користам на интернет...

пробав сметки да платам, AliExpress пробав, треба исто да ми запрат пари од Spotify, Google, Netflix... безуспешно,сето ова не знаев од која причина било...

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
бидејќи неможам да купам пакет онлајн,отидов до трафика да ми надополнат па да активирам пакет,ми рече жената системот не им работи месец дена,не надополнуваме...

утре ќе пробам на друго место..
инаку откако е овој проблем неможам да работам со картичката онлајн, интернет лимит ми е 0, ако сум сакал на моја одговорност можам да го променам... можам да вадам/ставам пари на банкомат, можам да плаќам секаде со неа само заради сомневања од банката не можам да ја користам на интернет...

пробав сметки да платам, AliExpress пробав, треба исто да ми запрат пари од Spotify, Google, Netflix... безуспешно,сето ова не знаев од која причина било...
Ke probam kratko-prosireno br;1 cekaj, so nadopolna vo tobakoo ili benziska(prwku sostojba na smetka) ne mozes da aktiviras paket 3/6/12m, samo paketi na 7 i 30 dena po redovna cena....
Ako tie blokirana kartickata normalno deka nema da mozes da plajkas,a kolku si siguren deka problemot e samo od lyca a ne i od drugite onLine plajkajna sto gi navede.?Ako e samo od lyca togas ne bi mozel samo kaj niv da plajkas,sto vrska ima aliexpress i ostanatite...
Jas ne ti zbouvam i repliciram od rakav muabeti i jas rabotam so Stb i Kb,i plajkam kupuvam online itn,pred 1 mesec ne mozev da platam A1 postpejd i Evn, so stopanska,se javiv a1 spodelija deka imaat problem so aplikacijata, evn mi soopstija deka pravele redoven upgrade na platniot sistem(koj im traese +5 dena) i sto tuka mise krivi Stopanska i Komercijalna.?
Na mogu los angliski(indiec)od lycamobile tehnicki oddel 14minuti mi objasnuvase deka od kaj nas MK, povejke korisnici se pozalile deka ne mozat da kupat/platat paket/bundles i im pojavuvalo froud (somnitelna transakcija)a ne deka im se ukradeni podatocite na korisnicite od kartickite so koi plajkale...Toa vika bese septemvri 2023,
Ti najmalce sto mozes e da se javis 1212 i da ti ja izbrisat kartickata od platniot( billing sistem )da ne postoi povejke i nikogas povejke da ne klikas auto obnova/avtomatska nadopolna i ke nemas vakov problem so kupuvajne paket...Ako stavas 30 dena paket aktiviraj so grepka/tobakoo/benziska, ako aktiviras 12m, plajkaj so karticka na koja stiga OTP po sms ili email 100% ako ne stiga i taa ke ja blokiras,i posle aktivirajne zvonis 1212 i ke pobaras i taa da ja izbrisat i tolku ...
Ako ne sakas vakvi sopki ke se portiras na A1,Telekom/Green , bidejki i na Tk,i mtel od povejke banki ne stigaat Otp.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно