Па добро, и тоа влегува под „дефект“. Во смисла дека одговорните треба да преземат акција за да се обезбеди нормална работа. Ако монтерите заебале работа, корисникот секако треба да рекламира проблем. Ако тоа не ги мотивира монтерите, тогаш продавачот секако ќе ги мотивира.Така да немора да значи дека климата УРЕД е дефект можно е некој банален и глуп проблем во монтажата да испадне.
Тука има модератори за среќа. Иначе тикви ваква квалитетна дискусија да се води.АПЕЛ!
Немојте омразата од друг форум да ја префрлате тука, таму е тотален хаос има две страни и ДВЕТЕ страни се служат со манипулации навреди и извртени факти и не е возможно да се прави реална и објективна дискусија. Ако пишеш нешто негативно за грее ке те нападнат едни ако пишеш нешто позитивно за грее ке те нападнат други, само си бараат влакна во јајцето и двете страни за да се напаѓаат меѓу себе.
Едноставно игнорирајте и не пробувате вжештена дискусија од таму да ја префрлате тука.
@sumi кој е тој модел „Lomo regular“ oд Gree?
Точно ли е тврдењето дека е истата клима како Lomo LCLH, само без грејачи? Си погледнал под хауба? Има некои кориснички искуства со неа?
Не реков не е дефект, посочив дека може дефектот не е во климата ( даикин ) и непотребно е плука по брендот може да е на сосема друго место.Па добро, и тоа влегува под „дефект“. Во смисла дека одговорните треба да преземат акција за да се обезбеди нормална работа.
Но пак да повторам дека пред поплака за лоша работа на клима, мора да постои проценка за топлотните потреби на просторот. Ако требаат 5 киловати, 3.5 киловати нема да бидат доволни. Климите не се чудотворни направи, работат во рамки на одредени спецификации.
Treto lice nema pominato se soglasuvam se moze da e problem pricinata moze da e banalna ama luge na Mars idat nie 4ri meseci nemozeme problem na klima da locirame i bas ne me zanima koj brend e spodeliv iskustvo od brendot koj jas go koristam ...@Didajo Дали освен монтерот кој ја монтирал второ-трето лице има поминато да провери ? Безразлика колку да е искусен некој монтер пак е кажам човечки е да се згреши, мене ме чуди како тоа дополнувале фреон и нешто ме асоцира на грешка при монтажа па сега можеби монтерот вртка да не признае своја грешка пробува да ја залепи работата ...
Ако дополнувале фреон или монтажата не била како што треба или бакарните цевки ( претпоставувам дека се бакарни пошо на пазарот има бакарни кои по краевите се бакар ама внатре во изолацијата помеѓу двата краја е алуминиум! ) не се нешто како што треба па да диши некаде од нив што е екстремно ретко, или климата во нејзината инсталација диши или дишела од некаде па они лепеле/вареле и слично. Тоа и не е страшно АКО СЕ НАПРАВИ како што треба.
Најдобро нека ја види трета независна страна климата да бидеш сигурен дека монтажата пред се е како што треба. Како што кажав и на искусни монтери може да им се случи банален проблем. Пример се имаше случено една од цевките при виткање да се превиткала повеќе и затнала/намалила проток на фреон, долга и тешка инсталација со многу кривини, недостапен и непрегледен простор и неможеше да се најде проблем, се изгледа ОК ама климата не грее. При замена на климата истиот проблем и со новата па тек тогаш се откри дека всушност на најпрегледниот и најнедостапниот дел нешто е сумјиво, се направи нова инсталација и старата клима работи како луда сега. Ова на Хансол -20 се има случено.
Така да немора да значи дека климата УРЕДOT е дефект можно е некој банален и глуп проблем во монтажата да испадне.
Мој совет е викни трета страна баш заради тоа да не се маткаш ( е*аваш на кавадаречки ) уште 4 месеци....Treto lice nema pominato se soglasuvam se moze da e problem pricinata moze da e banalna ama luge na Mars idat nie 4ri meseci nemozeme problem na klima da locirame i bas ne me zanima koj brend e spodeliv iskustvo od brendot koj jas go koristam ...
Хрватите го користат тој модел ломо.регуларДап, некои се обидуваат да ја преселат истата конфронтација и овде. Сега ја листам дискусијата таму, многу препукувања а малку факти.
@sumi кој е тој модел „Lomo regular“ oд Gree?
Точно ли е тврдењето дека е истата клима како Lomo LCLH, само без грејачи? Си погледнал под хауба? Има некои кориснички искуства со неа?
Па добро, и тоа влегува под „дефект“. Во смисла дека одговорните треба да преземат акција за да се обезбеди нормална работа. Ако монтерите заебале работа, корисникот секако треба да рекламира проблем. Ако тоа не ги мотивира монтерите, тогаш продавачот секако ќе ги мотивира.
Но пак да повторам дека пред поплака за лоша работа на клима, мора да постои проценка за топлотните потреби на просторот. Ако требаат 5 киловати, 3.5 киловати нема да бидат доволни. Климите не се чудотворни направи, работат во рамки на одредени спецификации.
Муабетот е наводно имав хансол ама не чинеше го продадов.-имал немал кој знае.АПЕЛ!
Немојте омразата од друг форум да ја префрлате тука, таму е тотален хаос има две страни и ДВЕТЕ страни се служат со манипулации навреди и извртени факти и не е возможно да се прави реална и објективна дискусија. Ако пишеш нешто негативно за грее ке те нападнат едни ако пишеш нешто позитивно за грее ке те нападнат други, само си бараат влакна во јајцето и двете страни за да се напаѓаат меѓу себе.
Едноставно игнорирајте и не пробувате вжештена дискусија од таму да ја префрлате тука.
Haha ok eve daj preporaka koj da go viknam ? Koi decki rabotat za klimi.mk?Мој совет е викни трета страна баш заради тоа да не се маткаш ( е*аваш на кавадаречки ) уште 4 месеци....
По спецификации супер. Но има досега некои споделени искуства? Го користи некој?Хрватите го користат тој модел ломо.регулар
https://www.deltron.hr/wp-content/uploads/2017/07/GREE-RAC-katalog.pdf
Двореден изменувач ,еев ,ист компресор само најверојатно друга електроника и тоа дека нема греачи.треба да се споредат сервисние.
Кориснички искуства на хрватскиот форум и српскиот форум има по некоја.По спецификации супер. Но има досега некои споделени искуства? Го користи некој?
Освен ако некаде на друго место не напишал, таму на линкот никаде не пишува кој Ломо го има човекот, дали LCLH или Еко или Regular.Кориснички искуства на хрватскиот форум и српскиот форум има по некоја.
elitemadzone.org - Izbor klima uredjaja
Ja nemam konkretnata klima i konkretniot wifi modul, ama logicki... Ako e vo dupka i faradeev kafez... Ke imas problem.Некој да сподели искуство со употреба на додатен WIFI модул за VIVAX AERI? Прави проблеми/не прави?
Сакам да земам но ме кочи тоа што климите се прилично оддалечени од рутерот а едната е во „дупка“ за WiFi сигнал.
Од друга страна модулот се мести внатре во капакот а сето тоа заедно е пред испарителот кој најверојатно ќе глуми фарадеев кафез.
Ломо е или еко или регулар .lclh мислам во србија не се продава.Освен ако некаде на друго место не напишал, таму на линкот никаде не пишува кој Ломо го има човекот, дали LCLH или Еко или Regular.
Сите производители најавуваат повисоки цени за тоа и нема баш акции последниов период така да мое мислење ако има желба и можност мислам дека сега е прилика, макар да не се знае никогаш... работите знаат да се сменат.На близок му треба клима за греење, ама грејнава сезона е уште месец-два можеби ќе му советувам да почека акциски цени на пролет, или крај на лето почеток на есен. Некако не ми иде да препорачувам нови недокажани модели.
Сите производители најавуваат повисоки цени за тоа и нема баш акции последниов период така да мое мислење ако има желба и можност мислам дека сега е прилика, макар да не се знае никогаш... работите знаат да се сменат.
Производителите зголемуваат цени уште од кина, не верувам дека на кинезот му дошло до нашите субвенции... Наводно има многу зголемена побарувачка на Азиски пазар за клими што доведува до недостаток на клими во глобални рамки...Истиот муабет ми го кажаа од претставникот на C&H кога ја купував климата, наводно ова е моменталната залиха (декември), увозот после нова година ќе има нова цена. Се надевам дека идејата им беше поттикната од еуфоријата што владееше за најавени субвенции за клима. Климата ми се виде ОК, можно е во скоро време да ми треба уште една клима, но ако поскапат отидов другде ...
Производителите зголемуваат цени уште од кина, не верувам дека на кинезот му дошло до нашите субвенции... Наводно има многу зголемена побарувачка на Азиски пазар за клими што доведува до недостаток на клими во глобални рамки...
Значи муабетов е од скоро сите производители ист така да наводно име нешто вистина во него.
Не оправдувам само споделувам информации што ги знам.
@sumi ептен си ја утнал прогнозата.Сите производители најавуваат повисоки цени за тоа и нема баш акции последниов период така да мое мислење ако има желба и можност мислам дека сега е прилика, макар да не се знае никогаш... работите знаат да се сменат.
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден