Сликни го да видиме што има.
Сликни го да видиме што има.
FTXB50 e mojata a koga ja uklucuvam turbo ne primetuvam nekoja razlika od fan na tri crtki koga e i turboДобро личи притиснато све.
http://klimatechnika.hu/uploads/kezelesi-utmutato/daikin/ftxn-l9-kezelesi-utmutato.pdf
На турбо треба да е исто со powerful. И насочено надоле скроз. Изгледа има вакво даљинско како FTXN, а твојата мислам дека е FTXB35C.
Тоа е специјалитет и на Грее МКДKako da vi kazam ja ne bi dala ni 10denari ... ama sega od koga citav po forumi i razbrav sto e eurovent koga ja zemav bev laik i od ICS Group mi kazaa zimata klimava ima da fuchi za toj prostor prosto Daikin e s.... vo bela boja ...
Па наједноставно и најевтино ако ја загреваш просторијата со друг извор на топлина од 3KW, кварцна, радијатор, панел и притоа следиш надворешна температура и внатрешна и време на работа ! Ако се проиближно исти загревањата од твојата клима и од вториот уред за исто време, на исти температури, значи тоа е тоа...Kako moze da se provere dali vade 3KW?
Тоа е специјалитет и на Грее МКД
Само ти дај ни ги паричките ! Ќе фучи и на -30 ! Абе и на -50 ако треба ! Само смеј купи го![]()
Istorijata na klimata ja pisav ja kupiv mesec septemvri ja startuvav oktomvri od 16h do 24h mi kazaa deka za nea e podobro da si raboti cel den pocnav da ja koristam taka, dade error U4 posle odredeno vreme i crkna elektronikata na nadvoresna ja zamenija, povtorno nemozese da krene poveke od 18C a ja pukav i na 30C po cel den nareden pat koga dojdoa i tecel freon pa zavaruvaa cevki vo meguvreme spored niv ne bese problem klimata tuku mojot prostor staviv izolacija i vrata da odvojam hodnik i denvna so sto se namali kvadraturata na okolu 38m2 i povtorno eve istata ima maka neznam so da vi kazam ne pretendiram brend ednostavno sakav da se resam od drva do 4ti sprat i da najdam raat za zimovo ... Ja sledam do nedela ako nema podobruvanje vikam servis ednostavno so.problemov ne sum samo jas eve na forumov i dux/dax mislam bese go ima istiot problem. Da ne sledev forumi sum clen od koga mi se pojavija problemite so nea i ne mislam da navredam nekogo ednostavno sakab sovet sto moze da e problem so nea. A za defeostite na sekoj 40min neznam so da kazam ete za nekoj e sosem normalno toa za nekoj ne. Istaba klima ja zema moj prijatel 74m2 kazuva bara mu gi.pravi e sega neznam kolku e za sporedba on e vo stan kade go great od site strani ja sum na posleden sprat.Ама сепак Даикинот е 50ка... не ми е јасно како може да не загрее. Секако ако тој простор може да се згрее со 3кw панелка тогаш би требало да се згрее и со Даикинов, само по цена од 900w наместо 3000w.
Или апла губи просторот моќност или нешто килави климата. Јас би се бунел... ако е до климата проблемот!
Нека ти ја заменат за GV моделот таа е многу многу подобра клима повисока класа.Istorijata na klimata ja pisav ja kupiv mesec septemvri ja startuvav oktomvri od 16h do 24h mi kazaa deka za nea e podobro da si raboti cel den pocnav da ja koristam taka, dade error U4 posle odredeno vreme i crkna elektronikata na nadvoresna ja zamenija, povtorno nemozese da krene poveke od 18C a ja pukav i na 30C po cel den nareden pat koga dojdoa i tecel freon pa zavaruvaa cevki vo meguvreme spored niv ne bese problem klimata tuku mojot prostor staviv izolacija i vrata da odvojam hodnik i denvna so sto se namali kvadraturata na okolu 38m2 i povtorno eve istata ima maka neznam so da vi kazam ne pretendiram brend ednostavno sakav da se resam od drva do 4ti sprat i da najdam raat za zimovo ... Ja sledam do nedela ako nema podobruvanje vikam servis ednostavno so.problemov ne sum samo jas eve na forumov i dux/dax mislam bese go ima istiot problem. Da ne sledev forumi sum clen od koga mi se pojavija problemite so nea i ne mislam da navredam nekogo ednostavno sakab sovet sto moze da e problem so nea. A za defeostite na sekoj 40min neznam so da kazam ete za nekoj e sosem normalno toa za nekoj ne. Istaba klima ja zema moj prijatel 74m2 kazuva bara mu gi.pravi e sega neznam kolku e za sporedba on e vo stan kade go great od site strani ja sum na posleden sprat.
Pa problemot e sto smetaat deka i ovaa e vo red ... iskreno ne veruvam deka ke se sluci toa, a za skica ke se potrudam da napravam.Нека ти ја заменат за GV моделот таа е многу многу подобра клима повисока класа.
Во право се, форсирај да ти ја заменат за FTX50GV. FTXB е многу слаба за греење, според еуровент спецификации. Ја имам GV и веќе втора година по ред се греам и зимно време по маица си седам дома. Инаку се работи за поткровје со високи тавани и отворен простор - дневна, трпезарија, кујна - 38м2 и дополнителна галерија - 20м2. Од голема помош е и јужна страна, со прозори со три стакла, 10цм стиропор и 20цм тервол кровна изолација. И да, далечинското е 80's, а климата зимно време се гаси само поради чистење на филтри. Инаку за греење наместена е на 23C и 21C кога нема никој во просторијата. Летно време на ладење е на 27.Pa problemot e sto smetaat deka i ovaa e vo red ... iskreno ne veruvam deka ke se sluci toa, a za skica ke se potrudam da napravam.
Super sto citam deka ima zadovolni i od Daikin, ajde gi kontaktirav za zamena pa ke viidme sto ke se sluci, gi kontaktirav i za tip na kompresor i za podatocite od eurovent ali si izvrsiv monoglog nit pisaa nit se javija ... Loso iskustvo so toj serviserot koj me ubeduvase tri meseci deka e "subjektivno" mojto custvo za toplina i na kraj ispadna klimata deka si ima maka ali toa e toa ... neznam dali bez DPI bi mozelo da se napravi nesto plus ...Башка што оваа делува како да отишла јабана... дали од фабрика, дали отпосле при монтажа, дали од недостатокот на фреон којзнае.
Како и да е треба да загрее луѓе!!! Над 0 е надвор климава е над 3kw испорачана топлина. Треба да е бања.
Мислам дека рече дека 46Ц вади на издув. Не е тоа доволно за над 0 надвор. Ете измери кај познаникот кај што ја има истата дали и кај него на максимум температура и вентилатор вади над 46.
Нешто е сумљиво тука. Да ја заменат под гаранција мислам дека би требало.
Не смее муабет да падне дека "не била за греење климава", луѓе 0 степена е. Какво греење. Можда на -7 е слаба или на -15, ама на 0 степени не постои клима која е слаба.
Кога ќе ги банираат тогаш може да се каже дека се распаѓа.Следи некој дискусија за клими на жолтиот форум.
Ги дисекцираат ГРЕЕ клоновите како врел нож низ путер.
Целата пропаганда и манипулација се распаѓа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Друже, ти и тоа како си имал основа за барање на поврат на парите во првите 15 дена. Или менување за нова иста таква клима. Памет за следен пат, не може да се расипува електрониката, да тече фреон и да заваруваат цевки... И ти да не реагираш со барање за нова клима, нова инсталација, и нови цевки.dade error U4 posle odredeno vreme i crkna elektronikata na nadvoresna ja zamenija, povtorno nemozese da krene poveke od 18C a ja pukav i na 30C po cel den nareden pat koga dojdoa i tecel freon pa zavaruvaa cevki vo meguvreme spored niv ne bese problem klimata tuku mojot prostor...
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден