Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Интернет провајдер ??!?!

gashe

read-only
27 февруари 2009
11
1
Здраво на сите
Пред некој ден и помогнав на тетками да си земе лаптоп и сега треба да и стаам некаков интернет. Ја не се мотам многу во македонија па не пратам кој се сеа интернет провајдери. Па затоа ако некој се разбира малце повеке да ми каже кој се сеа wireless интернет провајдери, кој е најстабилен и кој е добар во брзина.

Фала многу

Голем поздрав

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Повеќе интернет провајдери имаш во Скопје, но најпознати се:
T-Home и Он.нет, како и повеќе кабелски оператори во зависност од тоа каде си сместен.
За бежичен, мислам дека само он.нет ја даваа WADSL услугата, али не сум сигурен.

А за брзините, повели во оваа тема и споредувај. :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
H.H WADSL повеќе не се монтира поради тоа што излаегоа многу подобри понуди од онаа што ја имаше WADSL.Е сеа ако си у центар и околина ондак сигурно ќе фатиш некоја wireless мрежа ако не ондак ќе си ставиш обичен интернет и преку рутер ќе си ја пренесуваш конекцијата

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
Да, најдобро ти е да си ставиш од T-Home или OnNet, ептен ако сакате бежичен имаше некои понуди од Неотел.

gashe

read-only
27 февруари 2009
11
1
pa ziveat vo taftalige1.
Da jas mislev so wireless ruter za da moze da se koristi niz celiot stan...
Znaci ostanuvaat ili thome ili on net.... moze nekoj da mi dade link za da im gi vidam ponudite ili ako znaete nekoj lokalen internet provider vo taftalige.

Fala mnogu

poz

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
@gashe
Prvo da ti gi iskomentiram malce postovite ,loso si objasnil sto sakas da napravis ,si kazal wireless internet provajder ,a potoa kazuvas deka si mislel da napravis wireless konekcija so wireless ruter ..
A vo vrska so internet konekcijata ,mozes da stavis od koj sakas provajder i da si kupis wireless ruter (mozes cisco linksys wrtl54g ne e mnogu skap) i da si napravis wireless konekcija ,znaci za wireless internet po stanot (ili kukata) ne e potrebno da imas wireless internet provajder

gashe

read-only
27 февруари 2009
11
1
Фала многу на вашите отговори
fatal1ty_ - фала за линковите.
daci92 - каде може да се најде тој рутер или ако има некој друг предлог исто така...

фала

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
mozes da go najdes vo sekoja prodavnica na T home go ima samo proizvodstvo na cisco e ali odlicno raboti jas go imam doma,inace istiot mozes da go najdev vo pogolemive prodavnici za kompjuteri kako sto se anhoch,set,niko,mebius eventualno ke proveram kaj go ima na lager i ke ti pisam i koja cena e ,ali ne e poveke od 2500-3000

Edit:ne e tolku pari kolku sto ti kazav ,gledas da ne proverev ke te izlazev ,sega go najdov ali e poskap 4610den e vo Anhoch ,a vo T home 4500den ali orginal linksys ,a na cisco go nema wrt54gl,ama ima wrt54g2 i e 3400den a vo anhoch e 3450den
pozz

gashe

read-only
27 февруари 2009
11
1
mozes da go najdes vo sekoja prodavnica na T home go ima samo proizvodstvo na cisco e ali odlicno raboti jas go imam doma,inace istiot mozes da go najdev vo pogolemive prodavnici za kompjuteri kako sto se anhoch,set,niko,mebius eventualno ke proveram kaj go ima na lager i ke ti pisam i koja cena e ,ali ne e poveke od 2500-3000

Фала многу за инфото

Голем поздрав

angjeleski

hello world
23 април 2007
202
11
Околу т-хоме и он.нет... еве два муабети од мое искуство.

Он.нет порано имаа лоши услуги т.е. немаа квалитетна врска и интернет па се жалеа корисниците меѓу кои бев и јас. Како што поминуваше времето квалитетот им се подобри ама им остана една голема непополнета дупка : катастрофална бирократија и услуга.
Јас се одлучив по истекот на договорот со он нет да го раскинам договорот поради неколку причини:
- ако ти плаќаш 1300 денари за СОЛО15 и искочи СОЛО30 (30 ГБ трансфер) не те префрлаат автоматски него треба да идеш и да го продолжиш договорот уште 1 година што е педе*ски а т-хоме автоматски те префрла.
- ако ти требаат нешто од техничка поддршка ќе ги бараш цела недела додека добиеш некој а за тоа време ќе се оправи интернетот :D.
Е сега решив да си го раскинам договорот, отидов пополнив барање поради истечен договор ( 40 дена пред истекот на договорот) и на крај ми правеа проблеми као демек не може да се откажеш или ќе платиш пенали.. ајде карање карање и ми дозволија без пенали да раскинам и дојде денот да им ја вратам опремата... вратив се само сум го заборавил LAN кабелчето. Девојката ми кажа за него и и велам добро, живеам на 3 km од тука и доаѓам пешки (плус врне надвор) и молим те немој да ме враќаш за лан кабелче. Ми вели: ааа дечко тоа е најважното делче од сите тука :isplashen: . Леле си викам кого сте ставиле.. отидов купив во најблиската продавница 2 lan кабелчиња (едно бакшиш) и и ги дадов па пошто не беа плави по боја мораше да отиде кај шефицата да и каже дали е во ред. Повеќе немам муабет !

Т-хоме. Можеби не се најефтината компанија но во споредба со цените на он.нет се исти. Ми се допаѓа што односот е проесионален и работата си ја вршат како што треба и во секој даден рок. Фер се во однос на промените на пазарот на интернет услугите па доколку поевтини некој пакет или добие поголем трансфер тебе автоматски те префрлаат. Го потпишав договорот со нив и после само 2 дена имав интернет дома. Па за он.нет чекав 1,5 месец :ua: Плус ако ти треба некој од техничка поддршка можеш да го добиеш за 1 мин а не како нивните конкуренти.

Според мене и двете компании во моментов нудат квалитетна врска но кога станува збор за квалитетот на услуга која корисникот ќе ја добие... т-хоме се недостижни за он.нет.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно