Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Имам проблем со усб портот

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Епа вака...пробувам да го поврзам телефонот со компјутерот со усб кабелче ама еве неколку дена по ред несака. Првин ми покажуваше дека може да биде побрзо сето тоа и ми даваше можност да го направам, ама јас незнаев како. Немаше опција едноставно, само известување беше. Потоа кликнав да не ми го појавува тоа и сега ништо не ми појавува. Чепкав нешто во драјверите ама не се поправа. Јас сакам само да ми го појави фолдерот од телефонот. Како да го направам тоа? Инаку со усб кабелчето се си е во ред бидејќи на друг компјутер најнормално си работи. Зошто овде неможе?

Одбери опција во телефонот ( каде што бираш Charge only, Sync with ... и други опции при приклучување на телефонот со PC) "Mount Drive". Така ќе ти го покажи телефонот како "Drive" и ќе можеш што сакаш да правиш.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Одбери опција во телефонот ( каде што бираш Charge only, Sync with ... и други опции при приклучување на телефонот со PC) "Mount Drive". Така ќе ти го покажи телефонот како "Drive" и ќе можеш што сакаш да правиш.
Секогаш ја одбирам таа опција, хехе...работата е во тоа што досега се си беше океј, а веќе неколку дена вака прави...

kolemenjach

read-only
20 јануари 2012
12
13
Извади го телефонот од USB.
Отвори командна линија.
Пиши:
Set devmgr_show_nonpresent_devices=1 (стисни ентер)
Devmgmt.msc (стисни ентер)
Треба да ти се појави Device manager.
Горе во View стисни го Show hidden devices.
Лоцирај го некаде низ листата твојот телефон. Може да има посебен запис, а може да е во Other devices.
Кога ќе го најдеш, десен клик и Uninstall. Ако го има повеќе пати, Uninstall на сите додека не го снема.
После тоа пробај закачи го пак.
Пиши ако бидне нешто.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Луѓе пак го имам истиов проблем, каде е тоа командна линија на хпериа х8, итно..незнам како да го направам :mad:
Kупи си ајфон жити се :please:
1. тоа што ти се појавило да го „убрзаш“ е USB 2.0 / 3.0 односно порти кои поддржуваат побрз проток на податоци. Известувањето е дека твојот телефон поддржува такви порти , и доколку ги имаш , да го убрцаш усб-то во нив.
2. Тоа што ти вика kolemenjach треба да го пишеш во Windows.
3. Можно е да ти прегорела USB електрониката во телефонот , да ти се расипал кабелот или пак портата на компјутерот. ОК штом си пробала на друг компјутер.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Kупи си ајфон жити се :please:
1. тоа што ти се појавило да го „убрзаш“ е USB 2.0 / 3.0 односно порти кои поддржуваат побрз проток на податоци. Известувањето е дека твојот телефон поддржува такви порти , и доколку ги имаш , да го убрцаш усб-то во нив.
2. Тоа што ти вика kolemenjach треба да го пишеш во Windows.
3. Можно е да ти прегорела USB електрониката во телефонот , да ти се расипал кабелот или пак портата на компјутерот. ОК штом си пробала на друг компјутер.
ОК, немораше да бидеш циничен, овој телефон НЕ Е МОЈ туку на братучетка, ми го остави да и го направам ама јас незнам како..минатиот пат го направив некако т.е сам си се направи, ама сега пак несака..си имам јас ајфон не се секирај ;)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Извади го телефонот од USB.
Отвори командна линија.
Пиши:
Set devmgr_show_nonpresent_devices=1 (стисни ентер)
Devmgmt.msc (стисни ентер)
Треба да ти се појави Device manager.
Горе во View стисни го Show hidden devices.
Лоцирај го некаде низ листата твојот телефон. Може да има посебен запис, а може да е во Other devices.
Кога ќе го најдеш, десен клик и Uninstall. Ако го има повеќе пати, Uninstall на сите додека не го снема.
После тоа пробај закачи го пак.
Пиши ако бидне нешто.
телефонот го нема нигде во листата

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
ОК, немораше да бидеш циничен, овој телефон НЕ Е МОЈ туку на братучетка, ми го остави да и го направам ама јас незнам како..минатиот пат го направив некако т.е сам си се направи, ама сега пак несака..си имам јас ајфон не се секирај ;)
Извини ако сум циничен , ама од секогаш мразам личности кои од една страна се експерти за се а потоа бараат помош , и таман ќе им се даде не знаат ништо... Можеби погрешно сум те разбрал... Whatever.

Да разјасниме:
- кај братучетка ти xperia-та не работи
-кај тебе работи све

?

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Ако уклучувате на предните усб порти од компјутерот може до нив да е проблемот и да се USB 1.0 а не USB 2.0. Пробај уклучи го телефонот на задните порти (позади на куќиштето усб портите на матичната) и види дали ќе ти го даде истиот проблем.

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Исклучи го компјутерот од струја комплетно значи.Извади го кабелот од него.Така исклучен стисни неколку пати на копчето за палење.Потоа уклучи го во струја пак и стартувај го.Брцни го телефонот пак и види дали ќе се среди се.Поздрав.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно