Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.
31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
многу сакам вакви „истражувања“ штета не ги читам... најмногу пак аналогни пушачи што ги читаат па ти објаснуваат колку се штетни е-цигарите :D

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
многу сакам вакви „истражувања“ штета не ги читам... најмногу пак аналогни пушачи што ги читаат па ти објаснуваат колку се штетни е-цигарите :D
Јас паузирав 4-5 дена и од електронсково лол, но поради што неможев да парам, ме фати грипот и тоа до даске па на тамифлу ме закачија, тек сега се опоравувам и продолжувам со парење :D. Инаку за штетноста не се замарам толку многу. Јас повеке гледам како се осеќам јас! А се осеќам доста подобро додека парам него додека пушам тутун и тоа е тоа што ме води. Не кашлам многу кога пешачам брзо и се качувам по угорници, навечер исто немам мака со гушење и гадење и тоа ми е доволно. Башка не им сметам на другите додека пушам, можам да пушам секаде што и тоа е плус.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
па штотуку сам опиша неколку симптоми на подобрено здравје!
него не дека сум се замарал некому јас да објаснувам, туку муабетот ми беше за квази истражувањава, кои пошто се поинтересни од сериозните многу повеќе ги пренесуваат шители и курири и после ќе ги слушаме од сите страни.
инаку да секогаш - секој прави што сака, а ignorance is bliss...

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Од кога ќе се направи фасадата, скелињата може (но и немора) да се тргнат

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Fasttech од следната недела планираат да прават распродажба (намалување на цени) на некои постари работи, веројатно чистење на залихи. Наводно ќе отворат мини-сајт за тоа.

Сигурно ќе има купон после Кинеска нова година (19 февруари).

Извор: познат на редакцијата.

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
На ред е hangsen за пробу пишите која арома да се проба ако ги е пробаја некој.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
На ред е hangsen за пробу пишите која арома да се проба ако ги е пробаја некој.
555 i red marlboro мене ми се прекрасни.
Исто и тука... Малборото ги пробав сите јачини освен 24-та која ја очекувам деновиве, и најповеќе некако легна на еводов... Е сеа како ќе се понаша на друг атомајзер-клиромајзер-каколиимауштемајзер се надевам дека и тоа многу наскоро...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако зборите за Fasttech, има неколку финти.

Овој линк: https://www.fasttech.com/category/0/-/p/4/?hangsen па Sort by popularity, ќе ги видите кои имаат најмногу напишани ривјуа. Но и тоа треба да се земе со резерва, ќе се повторам, луѓе стално се бунат дека не им објавуваат негативни ривјуа. Сепак, може да биде некој критериум што одбирале луѓето (можеби пробале на друго место, па одат да купуваат тука).

Втора работа, имаат повеќе добавувачи, иста течност Хангсен (или и од скоро сите други марки) со иста јачина и арома, може да има неколку верзии. Демек имало втиснато нешто на шишенцата, долу, горе... Од сапорт викаат дека ова е оригинално шишенце: http://www.fasttech.com/products/1335002 но јас мислам дека може многу лесно да се исклонира, па што знам... Би требало цената да покаже - повисоката да е подобра.

А од мене пробани RY4 или Ruyan4 (мислам дека е исто, но никогаш не можеш да бидеш сигурен во ова), за 5-ка и 6-ка не знам, има различни мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Hangsen - Red Usa Mix - за мене добра тутунска
Исто така како што погоре е напишано: 555 (Highway) од Hangsen.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Fasttech од следната недела планираат да прават распродажба (намалување на цени) на некои постари работи, веројатно чистење на залихи. Наводно ќе отворат мини-сајт за тоа.

Сигурно ќе има купон после Кинеска нова година (19 февруари).

Извор: познат на редакцијата.
Значи како што разбрав, прво распродажба на некои стари работи, + после ке има и купон после Кинеска нова година :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Значи како што разбрав, прво распродажба на некои стари работи, + после ке има и купон после Кинеска нова година :)

Првото ми изгледа несигурно (може да има одложувања или да баталат), второто да.

Очекувајте застои понатаму, за кинеска нова година имаат месец дена одмор, работниците ќе си отидат дома на село и после пола од нив не се враќаат. :) Исто важи и за поштите и аеродромите, не работат па тоа ти е.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е тоа не знам, викаат дека ги пуштаат пред НГ, а кога, не знам точно. Мислам дека и имаат други празници и спојуваат.

Едит: А и џабе ќе бркаш, може да има застој со конкретен предмет на ФТ и без новата година.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Па, до кај 10 Февруари би било сосемо нормално со порачки, значи правиш нарачка на 10 Фев. и уште едно 5-7 дена да летне со авион !

Или најдобро би било најкасно до 5 Февруари да се прави нарачка, да се остави поголем простор за до летнување со авионот, сигурно ке имаат поголема гужва поштарите :D

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Е тоа не знам, викаат дека ги пуштаат пред НГ, а кога, не знам точно. Мислам дека и имаат други празници и спојуваат.

Едит: А и џабе ќе бркаш, може да има застој со конкретен предмет на ФТ и без новата година.
A шо е битно, 2-3 дена покасно ке ја пуштат и готово, мислам дека не е проблем тоа воопшто. Исто ви се фаќа, дури чекате да помине тој период исто ви се фаќа да нарачате па да го пратат подоцна. Утре се прават точно 20 дена од првата нарачка од предходните што ги направив и веке од нареднава недела очекувам да почнат да идат, прв ми го пратија сабтенкот па него го чекам прв, па после ајстикот па 5те 1,2 ома коили за сабтенкот, а 100мл течност и протанк 2 за другар а клопер мопер тоа модот како се вика сеуште не е ни пратен,закажан е за 3 фебруар да го пратат ама не ми е хитно пошто ајстикот ми е приоритет а и немесис имам сега така да ке сум добро снабден за брзо.Сега сакам да нарачам пинцети, жици, и слични ствари.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
New arrivals

Клупор мини 30 вати

aHq6sdc.png

Конечно стигна малиов од cvapor.com, неколку долари поскап од Fasttech, ама ко да знаев, на ФТ имаат застој и да нарачав од таму истиот ден, досега уште нема да ми беше ни пратено. Се збори дека ги заебава фабриката затоа што рушат препорачана цена и не им испорачува доволно (или ич) примероци, но нема официјална потврда за ова.

Нема да го опишувам детално од нула, има доволно ривјуа по нетов, само ќе кажам мои први впечатоци (прв ден на користење ми е):

Тежок е, потежок од Ханчето, да се чудиш, ама тоа е добро за кога го ставаш на маса, да не го преврти некој тежок мод полн со џус. Има delay од сон (sleep mode) од 0,8 секунди, засега не го забележувам. По малку се загрева, но ништо страшно. Конекторот, иако плусот се подесува на шрафче, сепак е малку издигнат и атомизерите не лежат рамно (залепени со површината). Иако, можеби тоа е моја грешка, го одвивам шрафчето повеќе одошто треба, па тоа веројатно го крева атомизерот (или не му дава да се спушти докрај) затоа што е тешко да се погоди точната висина до кај треба да биде шрафчето. Не е тешко, ама треба стопати да вадиш атомизер /зашрафуваш/отшрафуваш шрафче / ставаш атомизер, па ме мрзи. Вратата клапа (како што збореа на нет) само ако ја притискаш странично, како на копчето за активација, само не го притискаш него, туку вратичката. Мене не ми пречи... засега. Можеби причината е и што криво ги залепиле магнетчињата.

xNpvaSa.png

Еве и споредба со АјСтапче:

JqTJNXz.png

Тоа на АјСтапчето е уште еден New Arrival од cvapor, iStick bending adapter. Накратко ќе кажам - жива глупост. Евтина изработка, тешко се прекршува (чкрипи, сака да го подмачкувам, како да не) и пак е грдо како оригиналниот адаптер што си доаѓа со АјСтапчето. За оние што не знаат, намената му е, освен да ги чува навоите на конекторот, да намали димензија кога го носиш во џеб - да го прекршиш и атомизерот да биде паралелно со телото на АјСтапчето. Не би го зел пак.

И тоа врз Клупорот е исто New Arrival, само од претходната недела, а се вика:

Ориген дрипер

VoCvCdP.png

Малку ќе ја раширам приказната. Овој е последниот дрипер што го немав од ланската голема тројка flavor chaser-и - тој, Веритас и Магма. Повеќето други дрипери се или чисти cloud chaser-и или комбинација, или невозможни конструкции од што немаат што да измислат, да не кажам од бес (дупчињата за airflow да излегуваат од ваму или таму, вакви шрафови, онакви шрафови и така натаму). Овие три беа иновативни и единствени по конструкција (секој своја) и иако веќе има и други иновативни конструкции (без гајле, ги следам и нив), секој пат кога барав нешто за flavor, ми излегуваше некој од нив. Веритасот е супер, но ми е делегиран за должност во Итна Служба - секогаш спремен на полна батерија за (непланирано) излегување, затоа што е leak-proof (тече, но ептен ако го превртиш скоро наопаку). Магмата ме разочара затоа што многу тече и кондензира, а и јас глуп, не зедов 1:1, туку 22-милиметарска, да ми одела со цевка-модовите. Абе сељак, кај се приметува по пола милиметар од секоја страна? А сега со кутииве што правиме? Ама ај...

Како и да е, веќе не ми се земаат дупликати, па се решив да го пробам и овој. Малку е потежок за правење setup, но би требало да го награди корисникот за маката со добар вкус. Инаку, приказната му е дека е наследник, односно го дели принципот на работа со genesis атомизерите. Поучен од порано, ја зедов 1:1 верзијата. Изработката е солидна, масивен челик, малку му беа остри рабовите, но по 2 минути лесно турпијање е совршен. Ги има сите предиспозиции за совршен flavor chaser: релативно мала комора што се стеснува нагоре, длабок бунар за да собере многу течност (да не капеш на секои три тегнења), шрафовите на имбус држат ненормално јако и мислам дека обични шрафови нема да можат да се затегнат толку, а плусот, иако лесно се врти со рака, и тој држи цврсто (има дупче низ шрафот), целата конструкција е од масивен челик што одведува топлина, па изгледа дека не се грее толку... Но добро, направив еден сетап и... Ништо. Вкусот го нема. Се` си работи коректно, но е некако суво, заматено... Правам друг сетап (вертикален), исто. Се фрлив на пребарување и едвај, едвај по два дена најдов некои назнаки што би можела да биде работата. Три интервенции: проширување на дупчето за воздух, смена на дрип-типот со некој со поплитко дно - да не оди толку надолу во комората и скратување или замена на централниот шраф (ова уште не сум го направил). По двете интервенции веќе е многу подобро, но сепак не е така фантабуластично како што очекував. Но да не грешам душа, сепак е рамо до рамо со најдобрите дрипери што ги имам. Дрип типот направи најголема разлика, и тој е new arrival:

PMMA 510 Drip Tip (5-Pack)

За него нема што да се каже многу, освен дека дава многу пријатен филинг (аман више од металите), значи може да се користи и на ладно, но материјалот не ми изгледа многу ветувачки. Ми се чини дека лесно може да распука, и ми пукале такви работи. Ќе видиме.

И за крај, Public Service Announcement:

zOxDeAE.png

Не заборавајте на dry burn. Ова е Lemo-то по 4 потрошени резервоари, ако продолжев без чистење (а можев, не се чувствуваше на вкус), ќе требаше да го дишам ова. Сликата е стандардна приказна, мобилниов не знае да фокусира кога има многу рефлексии.

Последна промена:

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Ај сеа мала помош... Во некој пост погоре спомнав дека ја чекам Hangsen E-liquid Red Marl-bo-ro flavor / 24mg/ml nicotine која денес стигна и оваа е погуста и од домашен мед!!! На протанк мини дава пареа мнооогу(во споредба со 18милиграмската) на еводот уште не сум ја пробал, ама јачина ЈОК!!! За некое време мислам дека ќе добие и на јачина и вкус ама густината дефинитивно е голема... ПРАШАЊЕ: Дали да ја разредувам и ако е да со што, и што би добил или изгубил ако ја разредам???

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
со вода и почни со неколку капки додека не ја добиеш густината, не губиш ништо а можеш да добиеш лото доколку уплатиш

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
A Генесис атомајзер има некој пробано па да каже искуство?Гледам ток кракен го има на фастек и читам интересни коментари за таквите генесис модови, интересни се. Се мислам и еден дрипер потака да земам колку за споредба на вкус ме интересира инаку везден со капки да се занимавам неможам, замене само RTA е ама онака ради да споредам па се мислев магма но ете ме премиси @Metuzalem .
Дали некој најде од јапанскиот памук за нарачување?Јас на Ибеј најдов нешто и нарачав па да видиме што ке стигне.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@7n00dle7 Кај ја најде таа 100% VG... :D Да, со вода, до колку сакаш, ама пази, нема враќање ако ставиш премногу.

@dejan_str Комплицирано е местењето, јас имам два и уште не сум собрал храброст (слободно време) да почнам да ги чепкам. Јапански памук немам нарачано, имам Рејон и најдобро ми работи, но по малку ме нервира (се распаѓа ако го оставиш натопен подолго време и плус треба повеќе да ставаш отколку вата, па додека погодиш колку...) Го мешам со вата, како ми дојде, пола/пола или повеќе едното или другото. Ватата впива, рејонот носи (спроведува). Би требало да го има во ДМ како вискоза, вискозна вата (европски назив, инаку е исто со рејон).

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно