Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Со среќа новите играчки!
@Gajche-X "Ми о вуку, а зец на врата!" :cool:
Очекувам детален инфо за Хусарот (кога веќе не вршиш live streaming) :)
Aко не е проблем кажи што се добиваш во комплет со атомајзерот (знам дека нарачуваше посебно редуцир).
За крај морам да ја прокоментирам цената: во FastTech е криминална!
Во GearBest еве симулација:
Coppervape Hussar GearBest.PNG
јес да се потребни поени, + поштарината е покачена малку деновиве, но далеку поевтино!
Поздрав!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Hussar RTA
"Билднат"
Со 1.3мм редуцир под греач е Чистокрвен м2л(позатнат од Kayfun Lite V2 Plus)
Со 2.0.мм редуцир е сличен на By-ka v6 со две дупчиња отворен ерфлоу.
Ако се затвори ерфлоу прстенот на една третина се добива одличен м2л и со 2.0.мм редуцир - от.

Со фабричкиот ерфлоу не го пробав, мислам дека е 2.5.мм и мислам дека така ќе биде одличен за рестриктивен д2л.

Аромата е феноменална и со малиот и големиот тенк.
(со големиот е нормално поладна пареата ради подолгиот оџак)

Ако се пари 50/50-пг/вг течност , мора да се стави памук во каналчињата пошто се дешава поплава :)
(прво викување не стаив памук у каналчињата и ми истече :) )

Џусфлоу контролата е феноменална.

Се на сѐ одличен РТА атомизер.
Препорака.

90bbed43dfd1083037561ebd69a63f1d.jpg

da3616d71b631e191ddae92aa8a3534c.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
За крај морам да ја прокоментирам цената: во FastTech е криминална!
Во GearBest еве симулација:
Можно е да се од различни работилници со различен квалитет, Хусар од (ГБ) и (ФТ), па затоа да има разлика во цена.
Прочитај повеќе во рецензиите кај едните и кај другите.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Истиот Hussar е и кај Fasttech и кај Gearbest
SingleCoil-клон од Coppervape.

Работата е што гиИрбест имаат флешсеЈл моменти и се наоѓа бајаги поефтин.

Јас мојот го нарачав од ГиИрбест додека Микро танкот е од ФастТек.

На гиИрбест секојдневно има флешсеЈл на различни продукти.

@Chicco69

У Комплет/кутија доаѓаат:
-резервни о-рингови
-Редуцир од 2.0.мм(монтираниот 2.5.мм ерфлоу)
-PMMA Tanк
-4 резервни штрафчиња

Атомизерот е склопен со Металниот Танк, сингл-коил дек со 2.5.мм ерфлоу, горна капа/topcap, дрип-тип нема за жал.

Со редуцирот од 1.3.мм доаѓаат.
-истите резервни орингови што доаѓаат со Атомизерот.

Со Микро Танкот доаѓа само микро Pmma, скратено оџаче+џусфлоу.

Кастм горната капа доаѓа соло, само topcap без дрип тип.

Ако бараш ептен затнат м2л,го препорачувам 1.3 редуцирот.

Тоа е тоа.

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Gajche-X
Dankeschön за деталните информации.
Тоа што доаѓа во основниот комплет ке ми биде доволно.
Горната капа има интегриран дрипац што може да врши работа ако не пречи метал во уста. Ако може да се стави внатре дрипац по желба (мислам дека може ?), тогаш проблемот е решен.
За цевче од 1.3мм не помислувам. Мене бајката со 2.1мм (одприлика) цевче за воздух под греач ми е прифатлив минимум, се под тоа би ми било тесно (предпоставувам).
Мерлинот го користам со фабричкиот редуцир (2.5мм airflow), Kayfun V5 clone (2.7mm airflow) на 2-ра или 3-та позиција. Тоа е тоа што ми врши работа. Навечер некогаш со добро друштво, пијалок и мезе знам да го активирам Амит на "цели" 13 вати и да удрам на тешко белодробие. :crazy:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
By-ka v6 на едно дупче на прстен е позатната од Хусар со 2.0.мм со исто затворен прстен ко Бајката,
Ваљда кај бајката е така пошто е различна комората.

Мислам дека ќе ти одговара ептен Хусар со 2.0.мм

(ѕвер тенк е и тоа бајката, арома коска, лесен за пунење одржавање, од уста не сум ја извадил од коа ми стасаа)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
За Хусар:
Како делува металот, навоите, изилаторите, воопшто квалитетот?
На пример бајката кога ке ја споредам со Мерлин, делува како старо железо од одпад (пред се мислам на декот внатре).
Кога веќе ја спомнуваме бајката:
Кај мојов примерок -(минус) постот шлајфува, морам да го држам со клешти за да го заштрафам греачот. Од ривјуата сватив дека и други го имаат истиот проблем. Истиот (единствен) клон се продава и на ГБ и на ФТ.
Ти имаш 2 примерока, баш ме интересира во која состоба се твоите.
Инаку за арома корне, остава без зборови.
Знае понекогаш да засмрди на пластика (веројатно од изолаторот на позитивниот пин), но обично кога е скоро празен танкот - ништо страшно, се надевам.:zombie:
Нема ваљда да поцркаме од кинеска пластика и чајнезиум метал, кога веќе се спасивме од аналогни (класични) цигари со 7000 отрови во себе! ;)

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
Да не сака некој за 1000 ден оваа течност да му ја дадам. Ја земав од Грција као да пробам овошен вкус, дрипнав два три пати, али има вкус на лимон т.е. фанта лимон нешо такво и неможам да го поднесам вкусов :) . 80/20 VG/PG, 3мг Никотин, 120ml течност.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Chicco69

Кај мене двете Бајки се перфект, од дек до танкови.

Освен малку поостри навои на џус-контрол-от, друго немам никакви замерки.

Иначе што сум читал за Бајка Клоновите, некои стварно биле тињЕ, биле ептен ФУЛ со машинско уље, лоши навои итн итн... Јас сум имал среќа изглеа, и двете се од Gearbest.
(95% од клоновите ос gearbest доаѓале у лимена кутија, а имало и некои у плава картонска иста ко оригиналот од Vape Systems )

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Да се надоврзам сам себе на горново.
(немав време прееска да допишам)

Што се однесува на изработката на Хусар,
му давам оцена 7.5 од 10.

На оџачето/комората кај што се дупчињата за проток на џус, се гледаат мали траги од машината (не е исполиран на некои места)
Исто и врвовите кај што почнуваат дупчињата се остри жилет.

Изолаторите се кафеаВкасти, ваљда се peek или pei.

Иначе,
Првата Бајка, ми вадеше малце вкус на гума, али ја немав избањата детално, од "возбуда" и брзање да ја пробам :)

Откако убаво ја расклопив скроз и детално избањав,
се си е тип-топ.
(Втората коа стигна, поучен од првата, прво што напраив, ја расклопив скроз, ја остаив 20.мин у Врела вода со 2 капки сјај и малку цеден лимон.
Исплакнив, избришав со алкохол, исплакнив пак,
Намачкав о-ринговите со лабело и све си е прва лига)

Секој ден е со мене на работа(5.дена неделно)
Used and abused :D

49741a7e86c3bb6a81fe9ae3c9d2d228.jpg

Последна промена:

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Штетност на електронска цигара? Различни испитувања има, различни мислења, резултати. Лонг терм испитувања и ставови нема пошто е сепак нов производ. Март 2017 испитување француско превагнува дека не се. Нигде не можам да најдам на кој рок тоа не се. Ако не се, дали подразбира дека сосема може да биде заменска или само определен период, како што прокламираат во продавница,аптеки,итн..

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@ksimon

Пишано многу пати на темава.

Harm Reduction, не е скроз безопасно али е 95-97% помалку штетно од аналогна.

Незнам како не си нашол,
има многу истражувања.

Најпознато е од Британска Здравствена Организација.

Royal College Of Physicians Says E-Cigarettes Can 'Prevent Almost All The Harm From Smoking'

Штетно:
Нормално Никотинот како супстанца што влијае на ЦНС
И ствара зависност.

ПГ -го има и инхалатори за астма, обичното ПГ се користи и како дезинфициенс.

Вг -го има у 99% од стварите што ги јадеме/пиеме.

Аромите се од прехранбена исндустрија.

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Digiflavor Siren е GTA танк, поткренат. Прво турање на течност (го користам на најмалата дупка) пали вози, нема течење нема ништо, второ дотурање... ептен ептен малку... скоро ич..само еднаш со салфетка поминуваш и тераш втор танк, трето дотурање влажни се дупките.. не тече но се познава течност.. четврто дотурање има малку кондензација само под малото дупче, на модот.. петтото дотурање веќе го тераш побрзо.. со салфетка бришеш 3-4 пати на ден, вкола ако влезеш со модот пак има кондензација на него... шесто не сум пробал без да го исчистам..
До сега затварам воздух долу, го полнам, затворам капачка и терам... Дали има и на овој некоја финта отпреврти.. дувни.. затвори однопаку.. испушти воздух побрзо..бла бла?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Штетност на електронска цигара? Различни испитувања има, различни мислења, резултати. Лонг терм испитувања и ставови нема пошто е сепак нов производ. Март 2017 испитување француско превагнува дека не се. Нигде не можам да најдам на кој рок тоа не се. Ако не се, дали подразбира дека сосема може да биде заменска или само определен период, како што прокламираат во продавница,аптеки,итн..
Пушиш ли?

Секој пушач што преминал на електронски ќе ти го каже истото, дека разликата се осеќа речиси инстантно. Нема кашлање, задушување, тахикардии и слични нус појави од обичните цигари.

Нормално на ни еден не пушач не би му советувал да почне електронски да тегне.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.708
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Пратено линкови, ај и овде ако некој друг налета, ова и ова (како и следните постови по нив).

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130
Digiflavor Siren е GTA танк, поткренат. Прво турање на течност (го користам на најмалата дупка) пали вози, нема течење нема ништо, второ дотурање... ептен ептен малку... скоро ич..само еднаш со салфетка поминуваш и тераш втор танк, трето дотурање влажни се дупките.. не тече но се познава течност.. четврто дотурање има малку кондензација само под малото дупче, на модот.. петтото дотурање веќе го тераш побрзо.. со салфетка бришеш 3-4 пати на ден, вкола ако влезеш со модот пак има кондензација на него... шесто не сум пробал без да го исчистам..
До сега затварам воздух долу, го полнам, затворам капачка и терам... Дали има и на овој некоја финта отпреврти.. дувни.. затвори однопаку.. испушти воздух побрзо..бла бла?

Со здравје да го чористиш.Јас имам ама 22 ка.Пробај вака затвори воздух,наполни го затворај капачето,па сврти го наопаку така држи едно 20 сек. свртен отварај воздух и сврти го на нормала.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Купив ВПГ 18мг база 100мл 50-50% и иста таква ВПГ 0мг 100 мл од Молин..Исто и арома од Ментол.Па прашањето ми е како да ги измешам и колку да ставам арома? И дали има вода во готовиве бази или треба да ставам?
Дали за да добијам База од 9мг треба да ги измешам овие две Впг 18 и Впг 0 и ќе добијам 200мл готова база? И колку арома се става на 10мл потоа?

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
двете измешај ги и ке добиеш 9мг на 200мл а за аромата незнам само ментол незнам колку ќе можиш да тераш

Испратено од Централна Македонија

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.708
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Точно, добиваш 200 мл база со 9 мг/мл никотин 50/50. Вода можеш да ставиш, но и не мораш, како сакаш. Јас би ставил. Во молинските бази нема вода. Пошто се рачуна процентот во однос на ВГ-то, а ти во тие 200 мл имаш 100 мл ВГ, пресметката е лесна. Колку? Од 5-10%, еве нека биде 5% за секој случај, значи 5 милилитра дестилирана вода вкупно во 200-те милилитра. Може и 7-8, може и ич.

Аромата зависи која е, ако е од Молин често им ја пишува препорачаната доза на страницата на аромата (и што е поважно, точна е, иако јас би одзел 1% за нивните што се дозираат над 5%, но само ако лежи подолго). Ментол ретко оди сам (не се трпи на подолго време според мое мислење, а еве и на @Bambuca), почесто е додаток, но нели вкусовите се разликуваат.

Гледам, имаат и Капела ментол, појма немам за таа колку е. А кај оваа нивната пишува 2%, но и дека е додаток.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Тоа може понатака, скоро сите што ги знам (и што читам по форуми) намалуваат никотин со тек на време. Природно си доаѓа. Но не може веднаш, телото ќе се буни и ќе си бара никотин (ако се работи за пушач, а ако е непушач, нема зошто да почнува со вејпинг).
Многу битен момент ми е овој.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Точно, добиваш 200 мл база со 9 мг/мл никотин 50/50. Вода можеш да ставиш, но и не мораш, како сакаш. Јас би ставил. Во молинските бази нема вода. Пошто се рачуна процентот во однос на ВГ-то, а ти во тие 200 мл имаш 100 мл ВГ, пресметката е лесна. Колку? Од 5-8%, еве нека биде 5% за секој случај, значи 5 милилитра дестилирана вода вкупно во 200-те милилитра. Може и 7-8, може и ич.

Аромата зависи која е, ако е од Молин често им ја пишува препорачаната доза на страницата на аромата (и што е поважно, точна е, иако јас би одзел 1% за нивните што се дозираат над 5%, но само ако лежи подолго). Ментол ретко оди сам (не се трпи на подолго време според мое мислење, а еве и на @Bambuca), почесто е додаток, но нели вкусовите се разликуваат.

Гледам, имаат и Капела ментол, појма немам за таа колку е. А кај оваа нивната пишува 2%, но и дека е додаток.
Оваа е пишува 7 до 8 %... Fresh Mint 10ml

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно