Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Достава на храна (Wolt, Корпа, КликниЈади)

28 јануари 2017
2.054
4.713
Ресен
Мама италијана ми беа закон со нивната достава. Макар и што мора пред зграда да го чекаш. Ама почнаа многу краевите на пиците да ги горат. Ич неќам ќумури кои BTW се канцерогени. А и тестото некако е тегаво.
Не секогаш може да се избегнат меурчињата кои горат, ако редовно им е загорен целиот “крај“ тогаш е од други причини - нутриционист сум, ги познавам тие работи.

Патем, Лето имаат многу симпатична пица, и локалчето е мн кул, препрака за нив, ама кај нив.
Секси Ју шмек, пицата одлична, тесто, малешевска моцарела, македонски домат, али како што напомена, ваков тип на пица за најдобро искуство се јаде на лице место. Препорака за “тиквички и слично“

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.058
14.141
Не секогаш може да се избегнат меурчињата кои горат, ако редовно им е загорен целиот “крај“ тогаш е од други причини - нутриционист сум, ги познавам тие работи.

Секси Ју шмек, пицата одлична, тесто, малешевска моцарела, македонски домат, али како што напомена, ваков тип на пица за најдобро искуство се јаде на лице место. Препорака за “тиквички и слично“

Искрено не се разбирам но да има изгорени меурчиња. Претпоставувам зашто се печат на висока температура. Но и одоздола тестото е поќумурено. И тоа не само по краевите.

Енрико нема црнила на пиците ама тестото е онака лебасто и плус се многу солени.

А Лето не сум ја чул до сега. Па ете наредна седенка ќе ми биде таму.

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Абе искрено, очекувам барем кај рестораните во најмала рака да понудат барем иста цена, јер не им седам таму, не им трошам маса не им прљам тањири, не им кршам чаши... трошокот за пакување на храната мислам дека е помал од трошокот на седење во кафана. Генерално секаде по светот е поефтино ако земеш за тејкавеј одколку да седнеш, ама па по светов и дупло еспресо обично е 30% поскапо од единечно, а кај нас дупло еспресо е и дула цена, а да биде уште потрагично, голем дел од кафиќите не ни користат дупла доза на кафе (џизс крајст).

Кога ќе ги споредиш цениве, да, прилично голем искача арачот.

Ова! Поготово тоа со дуплото еспресо од такт ме вади.

Колку што Волт наплаќа за достава, цицачите од рестораниве уште толку. Не може 50% да ти се поголеми цените за носење во споредба со во локал. Не е дека Волт кузнај колку ги краде рестораните, баш напротив, ради нив се утепуваат од работа и профит, дека се е лесно достапно веќе. Само, пробај, лапни колку можеш повеќе, што има врска.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Искрено не се разбирам но да има изгорени меурчиња. Претпоставувам зашто се печат на висока температура. Но и одоздола тестото е поќумурено. И тоа не само по краевите.

Енрико нема црнила на пиците ама тестото е онака лебасто и плус се многу солени.

Немој бре во лето, пица шумеча таблета ццц

Мене ме нервира што пициве ги направија како палачинка дебелина па морам да,ја ролам, и редовно се расправам за тоа.

Дајте пицерија во Скопјево каде тестото е подебело а не како палачинка?

И да мама италијана се ќумур краевите зошто тоа така го прават нз.

28 јануари 2017
2.054
4.713
Ресен

Не е ни темава ни форумов ама да си кажам, на врв прсти ми е :)

Меурчињата се од чување на тестото во фрижидер претежно 2+ дена, ако е на собна температура скоро и да ги нема.
Од долу што е поќумурена тоа е веќе друг муабет, едно е “charred“ добро испечена, друго е изгорена.

Немој бре во лето, пица шумеча таблета ццц

Мене ме нервира што пициве ги направија како палачинка дебелина па морам да,ја ролам, и редовно се расправам за тоа.
Пред 2 недели јадев и баш тоа искоментиравме дека не мора да се рола туку се витка на пола и нема проблем да се јади така, како за типично Наполитанско тесто, нивното е малку на попечена страна.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.769
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Наполитанска пица е правата ствар. Тоа дебелите теста мене ми се мука.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.216
2.646
сам си правам пица. Ќе земам од оние теста плочки замрзнати од кам. Ќе ги пресечам на 3 и ќе ги развлечам. Пунење со зарзавет најубав и 6 калцоне испаѓаат. За 200 денара некаде јадеш како цар.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв